Nowa powieść jednego z najpoczytniejszych francuskich pisarzy według dziennika
,,Le Figaro"
Para zakochanych wypoczywa na rajskiej wyspie La Réunion. Rozleniwienie, palmy, słońce i turkusowe morze tworzą doskonały koktajl. Nagle sielanka zamienia się w koszmar. Kiedy Liane znika z hotelu, jej mąż Martial Bellion staje się podejrzanym numer jeden. Tym bardziej, że ucieka razem z ich sześcioletnią córką.
Policja organizuje blokadę dróg, nad wyspą kołują helikoptery. Rozpoczyna się szaleńczy pościg wśród najbardziej mozaikowej społeczności świata. A jeśli za tym usianym trupami polowaniem na człowieka kryje się przerażającą manipulację?
Bestsellerowa powieść Nie puszczaj mojej dłoni w samej Francji została sprzedana w nakładzie ponad 70 000 egzemplarzy.
Michel Bussi - francuski profesor na uniwersytecie w Rouen i autor ośmiu obsypanych nagrodami powieści. Jego poprzednia książka, Samolot bez niej, została wyróżniona m.in. prestiżową Le Prix Maison De La Presse i jest tłumaczona na kilkanaście języków. Sprzedano również prawa do adaptacji filmowej.
Wydawnictwo: Świat Książki
Data wydania: 2014-10-22
Para zakochanych wypoczywa wraz ze swoją córką na wakacjach. Miejsce jest cudowne, palmy, słońce, plaża, wszystko to, czego chce się od urlopu. Zaczynają dziać się jednak rzeczy, które niszczą ten piękny obrazek i przypominają, że nie tak łatwo jest odnaleźć raj na ziemi. Liane znika z hotelu w niewyjaśnionych okolicznościach, a głównym podejrzanym o popełnienie zbrodni jest jej mąż Martial. Policja musi działać szybko i skutecznie, aby ocalić ich małą córeczkę.
"Nie puszczaj mojej dłoni" Michela Bussi (tłumaczenie Krystyny Sławińskiej) ani mnie nie zachwyciłoo ani nie odrzuciło. To kolejna opowieść o pościgu, zbrodniach, które nie powinny być popełniane oraz o tym, by nie dać się zwieść pozorom.
Kod 612: kto zabił Małego Księcia? „Mały Książę” to fenomen i ikona literatury, którą zna każdy i do której należy rekord przekładów –...
Lubię, gdy między zalążkiem historii a jej ostatnią stroną rozwiązanie wydaje się niemożliwe. Michel Bussi W sercu Markizów, najbardziej odizolowanego...
Przeczytane:2015-11-20, Ocena: 5, Przeczytałam, x 52 książki 2015, x Wyzwanie - powieści obyczajowe 2015,