No hej!
Jestem S.W.E.N. (System zapewniający Wiedzę, Edukację i Naukę).
Przeogromnie się cieszę, że dzięki tej książce mogę zabrać cię w niesamowitą podróż pełną ekscytujących odkryć. Na pewno ci się spodoba! Wprost nie mogę się doczekać, żeby podzielić się z tobą wszystkimi pokręconymi ciekawostkami!
Czy wiesz, że..
Twój smartfon ma milion razy więcej mocy od komputerów pokładowych używanych podczas misji kosmicznych?
Wszyscy jesteśmy mutantami?
Pająkom wystarczyłby zaledwie rok, by pożreć nas wszystkich?
Odciski palców misia koala są niemal identyczne jak ludzkie?
Banany są radioaktywne i mogą chodzić?
Przygotuj się na porywającą i naukową przygodę, która sprawi, że wykrzykniesz ,,Nie do wiary"! Dowiedz się wszystkiego o kosmosie, ludziach, zwierzętach, ziemi, nauce i matmie, korzystając z pomocy swojego zaufanego i przemądrego pomocnika-robota S.W.E.N.a
Ta pięknie zaprojektowana książka dla dzieci jest wypełniona po brzegi pytaniami, faktami i eksperymentami, które w ciekawy sposób uczą totalnie niesamowitych i absurdalnie najdziwniejszych rzeczy o otaczającym świecie!
Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2024-06-05
Kategoria: Edukacyjne
Fuuj, ohyda! Paskudne ciekawostki i obrzydliwe obrazki Świat jest pełen obrzydliwości! Poznaj je wszystkie! Czy wiesz, że... Na Księżycu walają się...
Przeczytane:2024-07-04, Przeczytałem,
Dan Marshall w publikacji pt. "Fuuj ohyda" przedstawił młodym czytelnikom wiele niesamowitych okropieństw.
Z radością sięgamy po kolejną książkę tegoż autora, by zachwycać się wprost niewiarygodnymi faktami o wszechświecie.
W zgłębieniu tajemnic kosmosu i sekretów nauki, a także ciekawostek dotyczących ludzi oraz zwierząt towarzyszyć nam będzie SWAN (robot z Systemem zapewniającym Wiedzę, Edukację i Naukę).
Dołączycie? Gotowi na odkrycie dziwacznych rzeczy, które nas otaczają?
Ta książka wielokrotnie zaskakuje i to nie tylko dzieci, ale także tych, którzy już trochę lat na tym świecie żyją.
Podoba mi się to, że książka ta potrafi wprawić dorosłych w osłupienie informacjami zawartymi w swym wnętrzu. Wszak nie każdy dorosły wie, że w kosmosie obowiązują limity prędkości, ludzki mózg jest zdolny przetwarzać informacje z prędkością 431 kilometrów na godzinę, wszyscy ludzie zamieszkujący naszą planetę mogliby się zmieścić w kartonie o boku równym 785 metrów, a historia ludzkości to zaledwie 1% historii całej Ziemi.
Czyż to nie fascynujące?
Bardzo lubimy z córką takie niepowszechne ciekawostki, podane w zabawny sposób, dzięki czemu szybciej zapadają nam w pamięć.
Książka jest genialna! Polecam ją każdemu, kto lubi odkrywać tajemnice nauki. Tutaj nie tylko przechwycicie wiele wartościowych informacji, ale również będziecie mogli przeprowadzić różne doświadczenia (sprawdzając na przykład, czy można rozpalić ogień za pomocą lodu) oraz rozwiązać matematyczne łamigłówki.