Nata i czarownice

Na czas wyjazdu mamy Nata miała zostać pod opieką trzech sympatycznych staruszek... Szkoda tylko, że mama zapomniała wspomnieć, że staruszki to emerytowane czarownice, a domem rodzinnym Naty zainteresują się potężni czarodzieje. To trochę komplikuje sytuację!

Nowe obowiązki związane z opieką nad Natą burzą też spokój Trzykrotek, trzech czarownic, dzielących dom ze złośliwym gadającym kotem Lukrecjuszem i lamą Łucją. Oczywiście nie mogą zdradzić, że nie są zwykłymi staruszkami. Tylko jak bez ujawniania czarodziejskich mocy mają poradzić sobie z przebojową ośmiolatką? Prawdziwe kłopoty zaczną się jednak dopiero wraz z pojawieniem się wrogiego czarodzieja, łasego na spadek ukryty w ogrodzie, i innych tajemniczych person...

Nata poradzi sobie z pierwszymi przygodami. Ale w końcu nadejdzie chyba czas na interwencję kogoś potężniejszego... Wygląda na to, że Nata musi się jeszcze wiele dowiedzieć o sobie i o swojej rodzinie.

Dla wszystkich czytelników, którzy lubią smak zagadek, szaleństwo przygód i sporą dawkę humoru! Nawet nie wyobrażacie sobie, jak zwariowane może być życie u boku trzech sympatycznych czarownic, nawet tych emerytowanych.

Informacje dodatkowe o Nata i czarownice:

Wydawnictwo: Zielona Sowa
Data wydania: 2022-07-13

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Nata i czarownice

Nata i czarownice - opinie o książce

Świetna opowieść o dziewczynce zwanej Nata,która w świetny sposób dowiaduje się, że ma aż 3 przyszywane ciotki,które są czarownicami.Jej mama Natalia również nią jest.A sama dziewczynka doskonale ukrywa,że sama ma zdolności magiczne.

,,Nata i czarownice" to fantastyczna seria opowiadająca przygody małej dziewczynki. Przygody te są niebezpieczne, nieprawdopodobne, ale również zabawne. Każda z 3 książeczek wciąga od pierwszych stron. I jak to zazwyczaj bywa tom pierwszy był dla nas najlepszy. Nie znaczy to, że pozostałe były złe. O nie! Każdy z nich dostarczył nam wielu emocji i niezapomnianych wrażeń.

Książki napisane są łatwym i zabawnym językiem. Nasze ulubienice Trzykrotki rozbawiały nas nie jeden raz. A kot Lukrecjusz to nasze ulubione zwierzątko. Czcionka tutaj jest dość duża i idealna dla dzieci 9- letnich, które już czytają samodzielnie dłuższe teksty.

Znajdziemy tutaj również zaskakujące monety a sama akcja książki jest dość dynamiczna i na pewno czytając tę serię, nuda Wam nie grozi.

Nata i czarownice. Złodziej kryształów
Anna Andrusyszyn0
Okładka ksiązki - Nata i czarownice. Złodziej kryształów

Finał przygód Naty! Nata i Trzykrotki jadą do Francji, gdzie mieszka babcia Naty - Matylda Bernard. Matylda odkrywa, że ktoś ukradł pamiątki po ojcu Naty...

Nata i czarownice. Zapomniane zaklęcie
Anna Andrusyszyn0
Okładka ksiązki - Nata i czarownice. Zapomniane zaklęcie

Dalsze losy Naty i czarownic! Chociaż Natalia i Trzykrotki chciałyby, żeby Nata zapomniała o magii, dziewczynka się nie poddaje. Czy można wymienić się...