Kluski i pierogi zawsze znajdą
amatorów!
Kluski i pierogi to potrawy, które należą
do grupy dań mącznych. Te zaś od dziesięcioleci
uważano za dania tuczące, a tym
samym niezdrowe. Dziś specjaliści od żywienia
kładą nacisk na ich inne wartości.
Przede wszystkim na długo zapewniają
uczycie sytości, a spożywane w odpowiedniej
ilości nie tuczą. Warto zauważyć, że tuczące
są głównie dodatki do klusek i pierogów,
a więc tłuste zawiesiste sosy lub tłuste
sery. Można je zastąpić warzywami i lekkimi
sosami. ,,Najlepsze przepisy na kluski i pierogi"
to propozycja dla tych, którzy chcą
poznać nowe przepisy na mączne potrawy
i cieszyć się ich smakiem bez wyrzutów sumienia
oraz lęku o swoje zdrowie i figurę
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2015-11-26
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 176
Knujesz coś tajemniczego? Masz nawał pracy? Chcesz odreagować? Wyraź to! Dzięki serii książek - zawieszek na drzwi poinformujesz wszystkich (nie)proszonych...
Rysunkowe sztuczki – 4 proste kroki i gotowe! Każde dziecko potrafi rysować. Nie wierzysz? Z tą książką wszystko jest możliwe!...
Chcę przeczytać,