W ciągu ostatniej dekady nie tylko wzrosła liczba i wpływy kobiet jako pracowników, ale
przekształceniu uległ również świat biznesu. Przeszliśmy od ery przemysłowej do ery informacji,
nastąpiła również ogromna zmiana w sposobie prowadzenia interesów. W erze przemysłowej
liczyło się współzawodnictwo – rywalizacja prowadziła do prymatu filozofii wygrana–przegrana i
bezpardonowej walki w relacjach biznesowych. Obecnie nastąpiła znacząca zmiana w środowisku
biznesowym, jego funkcjonowanie opiera się na współpracy, strategicznych partnerstwach
i sojuszach; kultywuje ono filozofię win-win, a zainteresowane strony starają się wzajemnie
wykorzystywać swoje mocne strony dla dobra konsumenta. Biorąc pod uwagę ich globalne wpływy
oraz zmianę w podejściu do biznesu nadchodzą przełomowe czasy dla kobiet.
Dostrzegając tę zmieniającą się rolę kobiet w przywództwie i miejscu pracy, Sharon Lechter dzieli
się z nami wiedzą i doświadczeniami wyniesionymi z rozmów z ponad stoma kobietami sukcesu,
które pokazują, jak owe trzynaście zasad Hilla, pomogło im przekształcić przeszkody w szanse.
Jak postępując zgodnie ze sformułowanymi tam wskazówkami odniosły sukces w życiu a potem
stworzyły nowe możliwości rozwoju kobietom, które podążały ich śladami. Jak odrzucając dawne
schematy myślenia i przestarzałe paradygmaty wykreowały siebie jako kobietę powszechnie
podziwianą.
Książka Lechter to hołd wszystkim kobietom, którym się powiodło mimo poważnych przeszkód,
Kobietom, które odmieniły bieg historii, odniosły sukces w biznesie i dały szansę innym.
Informacje dodatkowe o Myśl i bogać się dla kobiet. Jak wykorzystać potencjał własny w kreowaniu osobistego sukcesu:
Wydawnictwo: Studio Emka
Data wydania: 2015-02-20