Wystarczy iskra, żeby cały świat rodziny Hamiltonów zapłonął. W rodzinnej korporacji trwa walka o przejęcie kontroli i władzy. Kiedy wszystko kręci się wokół własnych korzyści, to nawet więzy krwi nie są w stanie stłumić prawdziwej ludzkiej natury. Szantaż, kłamstwa, seks, zdrada tajemnic - wszystkie chwyty są dozwolone. Czy ujawnienie rodzinnej tajemnicy zniszczy codzienny porządek i idyllę budowaną latami? Czy pożądanie i namiętność okażą się silniejsze niż rodzinne relacje? Czy żądza władzy wygra z uczuciami?
Wydawnictwo: Pascal
Data wydania: 2022-06-15
R💙E💙C💙E💙N💙Z💙J💙A
„Wystarczyła zapałka, żeby nasz świat zapłonął. Jedna intryga pociągnęła kolejne i wszystko ogarnął ogień, który niełatwo było ugasić”
Morgan
Diana
Grace
Michael
Nate
Hamiltonowie
Władza, bogactwo i moralne zepsucie do szpiku kości.
Rodzina kochająca pieniądze, luksus, władzę i poczucie niezależności od nikogo i niczego.
Ludzie nieprzebierający w środkach, wyuzdani, dążący po trupach do obranego do celu.
I choć często pozostawiają po sobie zgliszcza,
nierzadko zdeptane zostają także ich uczucia, emocje, a nawet serca.
U Hamiltonów jakiekolwiek zasady i moralność nie istnieją. Biorą co chcą nie zważając na nikogo i na nic. Obsesyjne pragnienie władzy kusi, omamia i prowadzi do wielu ostrych posunięć.
Ale jedno jest pewne, nawet w tak zepsutej rodzinie, nie da się wyrzec uczuć, zarówno tych prawdziwych, jak i tych obsesyjnie chorobliwych…
Tytuł to strzał w dziesiątkę!
Jakże inna od pozostałych książek Mateusza Gostyńskiego, ale jakże seksowna.
Poziom Gangsterskiej pisowni, ani o milimetr nie spada i wyśmienicie wpasowuje się w Wydawnictwo Pascal i dedykowane tego typu książkom - LoveBook-StronyMiłiści 💙
Wciąga, czasem szokuje, ale też podnieca.
Książkę „Moralność nie istnieje, czyta się szybko, co niezaprzeczalnie sprawia, chęć poznania rozwoju wydarzeń i kolejnych posunięć każdego z bohaterów.
Bardzo dużą, można powiedzieć „wakacyjną” zaletą jest mały format książki.
Idealna do torebki, na pewno sprawi w podróży wiele przyjemności, a normalna czcionka jest dodatkowym plusem.
Niecałe 200 stron pikantnej lektury.
Gorąco polecam i już teraz czekam na kolejny tom 💙
Za książkę do recenzji dziękuję autorowi i wydawnictwu.
Świat bogaczy, intrygi i zawiłe romanse to jest to co znajdziecie w tej książce.
Hamiltonowe są bardzo bogatymi i wpływowymi ludźmi. Kasy starczy im do końca życia i jeszcze dłużej. Ale co zrobić kiedy nie muszą walczyć o pieniądze?
Jak nie chodzi o kasę to w takich rodzinach chodzi o władzę. Dla nich nie istnieje lojalność, zaufanie ani szczerość. Każdy szuka tylko sposobności do wbicia noża w plecy temu drugiemu.
Lecz w tej rodzinie jest jeden członek Nate któremu zależy na czymś innym, a mianowicie na swojej przybranej siostrze.
Do czego posuną się członkowie rodziny aby zdobyć władzę?
Kto chciał śmierci Nate?
I co stało się z Morgan?
Książka napisana jest z perspektywy kilku bohaterów ale nie zrażajcie się jest tak świetnie napisana że nawet tego nie poczujecie. Autor ma tak fajne i lekkie pióro że książkę czyta się z prędkością światła. Fabuła jest świetna, dynamiczna akcja, zwroty akcji i dobre napięcie nie pozwolą wam złapać tchu na dłużej.
Autor świetnie pokazał jak ludzie nawet najbliżsi sobie są zdolni do wszystkiego żeby tylko osiągnąć swój cel.
Polecam
"Moralność nie istnieje" ~ M. Gostyński
[...] Czułam wielką żądzę, którą musiałam zaspokoić. Podeszliśmy do łóżka, pozbawiając się nawzajem kolejnych części garderoby. Po chwili Carl stał przede mną zupełnie nagi. Zaczęłam całować jego wyraźne mięśnie brzucha i powoli schodziłam niżej...
Czy pieniądze mogą zmienić ludzi?
Rodzina Hamiltonów to obrzydliwie bogaci ludzie, którzy żyją klamstwami, konfliktami, intrygami i brakiem lojalnosci, nie wspominając już o moralności. Ich relacje można by zaliczyć do umowy biznesowej, każdy patrzy jak najwięcej dla siebie ugrać.
Ich idealnie nieskazitelna rodzina na zewnątrz w środku jest zepsuta do szpiku kości. Wśród rodziny jest także zaadoptowany przez rodzine Nate, który z całej tej absurdalnej rodziny jest chyba najporządniejszy.
Do czego doprowadzi ich wzajemna rywalizacja? Czy uda im sie porozumiec? Kto przejmie stery w firmie po ojcu?
Mateusz Gostyński i jego nowa książka na pewno zaskoczy nie jedną głowę.
?Diana - Morgan
? Ich dzieci : Grace, Michael i Nate
Ci bohaterowie są w książce jak woda i ogień. Jedno działa na drugie a ludzie znajdujący sie dookoła nieraz mogą oberwać rykoszetem...
Książka liczy niewiele - niecałe 200 stron jest malutka i w sam raz do torebki na weekend. Choć prawdę mówiąc można i przy dobrych lotach skończyć ją znacznie szybciej. Akcja w książce zapiernicza niczym formuła 1. Jestem mile zaskoczona tą pozycją i nie mam zastrzeżeń. Myślę, że spokojnie mogłabym polecić ją wam kochani! ?
W całą historię autor wplotł odrobinę humoru jednakże to właśnie intrygi i klamstwa przejmują ster w tej historii. Znajdziecie tu również moim zdaniem konkretne, nie rozciągające sie miłosne wzniesienia. Kilka spojrzeń, niewłaściwych decyzji. Książka jest troche jak mieszanka wybuchowa dostarcza mnóstwa emocji dobrych i złych. Jestem bardzo ciekawa waszej opinii na temat książki! Cały pomysł na historie przypomina troche Dynastie - która swoją droga bardzo uwielbiam dlatego byłam bardzo ciekawa jak zakończy sie ta historia.
Jeśli lubicie rywalizacje i dreszczyk emocji, adrenaline to ta książka jest dla was!
Gratuluję Autorowi dobrej książki ? na pewno ten styl i pomysł mi podpasował. Trzymam kciuki za dalsze sukcesy.
Dziękuję ślicznie za możliwość przeczytania książki ?.
Grace, Michael i Nate są dziećmi Morgana Hamiltona miliardera i właściciela CEO Hamilton Inc. Każdy z nich pragnie zostać następcą i rządzić całym imperium. Chęć władzy i duże ambicje pchają ich do rzeczy niemożliwych czasami niemoralnych. Lecz ich ojciec jest sprytny i dzieci nie są w stanie go przechytrzyć. Nie chce na razie nikomu przekazywać stołka prezesa w swojej firmie. Lecz zmienia się to w chwili gdy ojciec znika w pewnej pilnej sprawie i stery przekazuje Nate'owi. Od tego momentu sytuacja staje się jeszcze bardziej napięta. Na dodatek ktoś próbuje zabić Nate'a. Czy to rodzeństwo ? A może matka Diana maczała w tym palce ? Co takiego sprawiło iż ojciec zniknął i nie daje znaku życia ? Pilna sprawa do załatwienia czy może ktoś mu w tym pomógł ?
Historia w książce jest istną siecią intryg i kłamstw. Wszyscy dbają tylko o siebie i nikogo więcej. Nikomu nie można ufać bo nawet najbliżsi są w stanie Cię zdradzić. W trakcie czytania miałam wrażenie iż oglądam modę na sukces. Nic innego się nie liczy dla tych ludzi tylko władza i pieniądze. Nie chciałabym żyć w takiej rodzinie w której nic nie jest prawdziwe tylko udawane. Autor doskonale ukazuje jak ludzie są zdolni do wszystkiego aby spełnić swoje ambicję i żądze władzy. Lektura idealna na jeden wieczór szybko się czytało. Jestem ciekawa czy kolejne tomy będą o losach tej rodziny. Dziękuję wydawnictwu za egzemplarz do recenzji.
Książka bardzo malutka z malutkim druczkiem i niewielką ilością stron. Jednak to, co sobą reprezentuje jest naprawdę wielkie. Tutaj nikt nie ma czasu na ceregiele, bohaterowie są konkretni i wiedzą jak zdobyć to co chcą. Szantaże są tutaj na porządku dziennym bez względu na to kim się jest. Jak zresztą wiadomo, w bogatych domach służba zawsze wie najwięcej, a tutaj dodatkowo umieją przetwarzać informacje na swoją korzyść i bezpieczeństwo. Chyba najlepiej w życiu szło im granie kogoś, kim nie byli, ale z uwagi na pieniądze, tacy się stali. Gotówka kusi każdego, wysoka pozycja jeszcze bardziej, choć najgorzej jest chyba ją utrzymać. W końcu zawsze może znaleźć się taki, kto będzie chciał ich zastąpić. A wtedy więcej niż wszystkie chwyty bywają dozwolone.
Książka niby konkretna, niby mamy sceny erotyki, ale wulgaryzmy są pokazane jakby z gracją, nie czułam tutaj zgorszenia, choć sytuacja jaką przedstawiali powinna taka być. Postacie mają tutaj kochanków i inni o tym wiedzą. Najważniejsze, by nikt ich na tych relacjach nie przyłapał. Miłość się pojawia, choć przegrywa z pieniędzmi. Wykorzystywanie drugiego człowieka jest tutaj na porządku dziennym. Autor całą historię opisał bardzo ciekawie i intrygująco. Tajemnice spływają jak krople deszczu bez wstydu i bez konsekwencji. A przynajmniej do pewnego czasu...
Książka jest napisana z perspektywy kilku postaci, które opowiadają o tym, co aktualnie planują i robią. Niby są z nami szczerzy, niby zdradzają nam nasze plany, ale i tak te najciekawsze zachowują na potem. Możemy wejść na tyle do ich świata na ile sami nam pozwalają. Większość z nich jedyne uczucia jakie posiadają, to te, które trzeba w erotyczny sposób zaspokoić. Ludzie w ich otoczeniu bywają kukiełkami, które dobrze wysłużone nie są im później potrzebne. Intrygująca akcja i charakterystyczni bohaterowie. Prosty zasób słów pewnych osób. Gangsterka pełną parą:-)
Przeczytałam ją z wielką przyjemnością i niecierpliwie oczekuję kolejnych pozycji autora:-)
Martínez zostawił po sobie wiele niewiadomych. Pewne były jedynie współrzędne - punkt na mapie Meksyku, w którym czekają kolejne niebezpieczeństwa. Jorge...
Seks, narkotyki i życie w cieniu przestępczego świataKamińscy żyją w mieście pełnym zła. Na ulice nie wychodzi już policja. Gangsterzy są panami życia...
Przeczytane:2022-06-22, Ocena: 4, Przeczytałem, Mam,
”Moralność nie istnieje”
Pieniądze szczęścia nie dają... Wręcz przeciwnie - im ich więcej tym więcej problemów, nie szczerych uczuć, intryg ...
Hamiltonowie to niesamowicie bogata rodzina. O pieniądze już walczyć nie muszą, więc walczą o władzę. Wśród nich nie ma lojalności, zaufania czy szczerości. Każdy członek tej rodziny tylko patrzy jak wbić innemu nóż w plecy. No może nie każdy - Nate wyróżnia się na tle pozostałych.
Tym razem otrzymaliśmy od Mateusza, króciutką historię, jednak zdążyła wciągnąć. Książka pisana z perspektywy każdego członka rodziny. Każdy ma swoje osobne rozdziały i poznajemy zarówno wydarzenia opisywane z ich perspektywy jak i lepiej możemy zrozumieć ich charaktery czy tok myślenia jednak mimo to zakończenie było dla mnie zaskoczeniem.
"Nasza rodzina była toksyczna i najlepszym rozwiązaniem było trzymanie się od nas z daleka."
Morgan Hamilton w młodym wieku poznał Diane i szybko zostali rodzicami. Ich potomstwo to Grace i Michael. Mają także adoptowanego syna - Nate'a. On jako jedyny nie pozbył się uczuć. Żywi wręcz dość gorące do swojej przybranej siostry. Lecz wydarzenia jakie mają miejsce w tej książce, wystawią te uczucia na próbę. Co się wydarzy w rodzinie Hamiltonów ?
Warto się przekonać. Książka wiele czasu nie zajmie, wręcz chwilę, a zaintryguje. Lekka lektura, bohaterowie których może trudno szanować, nie łatwo polubić. Chyba szczególnie Grace I Diana wywarły na mnie złe wrażenie. Z pozoru czarny charakter - Morgan , okazuje się zupełnie inny niż sądziłam i sam Nate jest tu moim faworytem.
Po raz kolejny styl autora wywarł na mnie pozytywne wrażenie. Wciąż jestem zdania, że piszę typowo po męsku, nie zagłębiając się w zbędne szczegóły czy nie rozczulając nadmiernie. Fajnie opisuje sceny erotyczne i nadaje wyrazistości swoim bohaterom. Idealna książka na leniwe popołudnie czy wieczór. Ciekawe jak potoczy się dalej ta seria.
Dziękuję za egzemplarz do recenzji autorowi i polecam serdecznie