Modlitwa i życie. Rozmowy i ćwiczenia

Czy modlitwy można się nauczyć? Audiobook ,,Modlitwa i życie. Rozmowy i ćwiczenia" to minipodręcznik codziennej modlitwy. Józef Augustyn SJ w formie rozmowy z kilkoma redaktorami dzieli się swoim osobistym i duszpasterskim doświadczeniem modlitwy.

W audiobooku znajdziesz odpowiedź na wiele nurtujących pytań, m.in.:

- Czym jest modlitwa?

- Jak radzić sobie z rozproszeniami?

- Jak modlić się w chwilach zagubienia i rozpaczy?

- W jaki sposób uczyć modlitwy dzieci i młodzież?

Refleksjom towarzyszą ćwiczenia, które są swoistym rachunkiem sumienia z modlitwy w ciągu całej historii naszego życia. To praktyczna pomoc, którą można wykorzystać zarówno w osobistej pracy nad sobą, jak i we wspólnocie.

Rozmowy prowadzą: Hanna Dębska, Patryk Lubryczyński, Radek Molenda, Irena Świerdzewska, Iwona Żurek, redaktorzy tygodnika ,,Idziemy" Wydawnictwa Diecezji Warszawsko-Praskiej.

Audiobook powstał na podstawie książki ,,Modlitwa i życie. Rozmowy i ćwiczenia" (Edycji Świętego Pawła).

Informacje dodatkowe o Modlitwa i życie. Rozmowy i ćwiczenia:

Wydawnictwo: WAM
Data wydania: 2024-11-12
Kategoria: Duchowość, religia
Liczba stron:

Tagi: Aspekty religii

Kup książkę Modlitwa i życie. Rozmowy i ćwiczenia

Jak szukać i znajdować wolę Bożą?
Józef Augustyn SJ0
Okładka ksiązki - Jak szukać i znajdować wolę Bożą?

Praktyczny przewodnik na drodze rozeznawania, szukania i pełnienia woli Boga.Niniejsze wprowadzenie w problematykę szukania i pełnienia woli Bożej wyrosło...

Aby nas bolało cierpienie innych. Medytacje w codzienności życia
Józef Augustyn SJ0
Okładka ksiązki - Aby nas bolało cierpienie innych. Medytacje w codzienności życia

W pierwszy dzień wiosny zaczynam sześćdziesiątkę. Patrząc wstecz, narzuca mi się nieodparcie, że życie ludzkie mierzy się dwudziestkami. Przejście od drugiej...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;