Modlitewnik dla dzieci

,,Modlitewnik dla dzieci" oprócz wyboru najpiękniejszych tradycyjnych modlitw i podstawowych prawd wiary zawiera autorskie treści napisane specjalnie dla Dzieci przez zaangażowanych Rodziców i duszpasterza wspólnot młodzieżowych:

- wciągające historie bohaterów biblijnych, z zaakcentowaniem ich konkretnych "mocnych stron", które dziecko może rozwinąć u siebie,

- teksty modlitwy osobistej, uczące bliskiej, codziennej relacji z żywym Bogiem,

- przystępne, poruszające rozważania Różańca i Drogi Krzyżowej,

- proste i mądre pytania do rachunku sumienia, prowadzące dziecko do spotkania z kochającym Bogiem w sakramencie spowiedzi.

Informacje dodatkowe o Modlitewnik dla dzieci:

Wydawnictwo: Stacja7
Data wydania: 2024-04-15
Kategoria: Duchowość, religia

Tagi: Religie i wierzenia

Kup książkę Modlitewnik dla dzieci

Modlitewnik dla dzieci - opinie o książce

Avatar użytkownika - czarksiazek
czarksiazek
Przeczytane:2024-04-26, Ocena: 6, Przeczytałam,

"Modlitewnik dla dzieci" może być podarowany jako prezent komunijny, gdyż posiada dodatkową okładkę z myślą o pamiątce I Komunii. Okładkę można zdjąć i podarować modlitewnik z każdej innej okazji.

Świetnie wydany, tak by zachęcić dziecko do sięgnięcia po niego. Ilustracje komiksowe przyciągają wzrok i z pewnością zainteresują dziecięce oko. Ale najważniejsze jest wnętrze. Znajdziemy tutaj bogactwo prawd wiary, modlitw i treści stworzonych przez rodziców oraz kapłana wspólnot młodzieżowych. Wspaniałe historie postaci znanych z kart Biblii, obok których nie da się przejść obojętnie, wciągają i będą mądrą inspiracją dla dziecka.
Modlitewnik ten pomoże również w dobrym rachunku sumienia w drodze do sakramentu spowiedzi.

Wszystko pięknie i zgrabnie przygotowane z myślą o młodym człowieku, tak by ułatwić mu budowanie relacji z Bogiem. Bardzo polecam, jestem przekonana, że będzie to trafiony prezent 💛

Skarbnica zabaw. Ponad 650 zabaw na różne okazje
Opracowanie Zbiorowe0
Okładka ksiązki - Skarbnica zabaw. Ponad 650 zabaw na różne okazje

Książka Skarbnica zabaw umożliwia dzieciom zdobywanie pierwszych doświadczeń związanych z poznawaniem siebie i innych ludzi oraz wchodzeniem w międzyludzkie...

Mały kodeks cywilny 2008
Opracowanie Zbiorowe0
Okładka ksiązki - Mały kodeks cywilny 2008

Pozycja zawiera aktualny Kodeks Cywilny. Poręczny format....