Młody Mungo

Czy miłość wystarczy, aby stawić czoła wszystkim przeciwnościom losu? Bestsellerowa powieść "Młody Mungo" jest historią uczucia, które nie miało prawa zakwitnąć.

Robotnicze osiedle Glasgow jest miejscem specyficznym i niebezpiecznym. Nieustannie trzeba oglądać się za siebie i zachować czujność, ponieważ każdy krok może okazać się ostatnim. To właśnie tutaj nieustannie walczą ze sobą gangi, a wszyscy mieszkańcy biorą udział w niekończącym się maratonie przemocy i alkoholizmu.

W tym świecie wychowali się protestant Mungo i katolik James - całkowite przeciwieństwa, które powinny stanąć po jasno określonych granicach lokalnego konfliktu. Tym bardziej że brat Munga jest bossem jednego z gangów. Los jednak bywa przekorny. Młodzi mężczyźni szybko odnaleźli wspólny język, a ich przyjaźń z czasem przerodziła się w płomienną miłość. Tylko co dalej? Jeśli ktoś pozna ich sekret, to prawdopodobnie zakończą nie tylko związek, ale również życie. Jak odnaleźć się w świecie, gdzie odmienne poglądy nie są tolerowane? Ile tak naprawdę znaczą rodzinne więzi? Mungo i James marzą tylko o tym, aby wyrwać się z tego koszmaru i wspólnie prowadzić szczęśliwe życie.

Informacje dodatkowe o Młody Mungo:

Wydawnictwo: Poznańskie
Data wydania: 2023-04-12

Kup książkę Młody Mungo

Młody Mungo - opinie o książce

Bardzo smutna książka, polecam.

Avatar użytkownika - mag-maggie
mag-maggie
Przeczytane:2023-07-13, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 książki 2023,
Shuggie Bain
Douglas Stuart0
Okładka ksiązki - Shuggie Bain

Najgłośniejszy światowy debiut literacki ostatnich lat. Powieść o granicach miłości, która rozbudza uczucia i zostaje w człowieku na zawsze. Agnes...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk