Minka i jej kocie przygody

Minka to malutka kotka. Ze swoją kocią mamą i dwójką rodzeństwa mieszka w domu dziewczynki Lusi i jej rodziców. Jest wesoła, odważna i lubi poznawać nowe rzeczy, a tych jest mnóstwo, na przykład miotła, zasłonki albo bzycząca mucha, którą trudno złowić, czy warczący odkurzacz, który kradnie papierowe kulki z podłogi. A najbardziej Minka lubi się bawić z Lusią, więc budzi ją co rano, bo świat jest taki ciekawy i pełen wspaniałości!

Informacje dodatkowe o Minka i jej kocie przygody:

Wydawnictwo: Bis
Data wydania: 2024-02-08
Kategoria wiekowa: 6-8 lat
Ilustracje:Aneta Krella-Moch

Tagi: dla dzieci

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Minka i jej kocie przygody

Minka i jej kocie przygody - opinie o książce

Ostatnio czytaliśmy przesłodką książkę na dobranoc o rodzince ciekawskich i przyjaznych kotków. Otrzymaliśmy ją już jakiś czas temu, ale zaczęliśmy ją czytać niedawno.

Dlatego też dziś chcę Wam ją zaprezentować i polecić jako idealną książeczkę dla fanów kotków i nie tylko.

,,Minka i jej kocie przygody" to historia kociej rodzinki, ich kociego życia, kocich zabaw i wybryków. To kilka bardzo przyjemnych i wyciszających opowiadań o tym, jak Minka poznaje życie w domu Lusi. Dom Lusi i jej rodziców jest bardzo ciekawy i intrygujący dla kociej rodzinki.

Każda historia to ekscytujące kocie doświadczenie z dużą ilością emocji. W tej pozycji znajdziemy również wiele bardzo ładnych ilustracji. Kocia rodzinka jest urocza i dzieci od razu ją pokochają całym serduszkiem tak jak książkowa bohaterka Lusia.

Czytanie na dobranoc pięknych książek owocuje pięknymi snami u naszych pociech. Warto jest też uświadamiać dzieci, jak ważne jest obdarowanie miłością oraz opieka nad zwierzętami i zapewnienie im kochającego domku.

Czarci most
Anna Bichalska0
Okładka ksiązki - Czarci most

Młody pisarz książek dla dzieci, Mikołaj Osadnik, po śmierci babki przyjeżdża do Czarciego Mostu - rodzinnego miasteczka, które opuścił jako dziecko. Na...

Adelka i trudne słowo na "e"
Anna Bichalska0
Okładka ksiązki - Adelka i trudne słowo na "e"

Adelka jest chora i to wcale nie jest przyjemne. Do tego mama ma dużo pracy. Adelce wcale się to nie podoba. Dorośli mają lepiej - Adelka jest tego pewna...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk