Miłosny reset

Osiem lat temu ON zakochał się w pewnej nieznajomej, której nie mógł mieć - dziś znowu JĄ spotyka. Teraz ich relacja może zagrozić jej karierze.

Pearl wie doskonale, że zarówno w pracy, jak i w miłości należy zachować ostrożność. Jest ambitna i z determinacją dąży do osiągnięcia swoich celów zawodowych. Jej kariera nabiera rozpędu. Kiedy obejmuje stanowisko tymczasowej dyrektorki OurCode, organizacji non-profit ukierunkowanej na zachęcanie młodzieży ze zmarginalizowanych środowisk do zdobywania kompetencji w branży IT. Niestety ambitne plany Pearl komplikuje obyczajowy skandal, który wystawia na szwank reputację fundacji. Jakby tego było mało, Cord, o którym od siedmiu lat nie była w stanie zapomnieć, niespodziewanie dołącza do zarządu.

Nie od dziś wiadomo, że romans w miejscu pracy grozi katastrofą. Jednak może czasem warto zaryzykować?

Informacje dodatkowe o Miłosny reset:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2025-03-05
Tytuł oryginału: Technically Yours

Tagi: romans

Kup książkę Miłosny reset

Miłosny reset - opinie o książce

Avatar użytkownika - zaczytanaulcia
zaczytanaulcia
Przeczytane:2025-03-11, Ocena: 4, Przeczytałem,

"(...) Przypomniałam sobie, że kiedyś mogliśmy być razem. Przypomniałam sobie, że go odrzuciłam, czego później gorzko żałowałam. I że za każdym razem, gdy wymawiał moje imię, pragnęłam móc przedłożyć serce nar rozsądek."

???

Miłość - jedno słowo, wiele znaczeń...

I chociaż często rani, często wystawia na próby, to nie potrafimy bez niej funkcjonować.

Rezygnujemy z niej, a później gorzko tego żałujemy, bo przecież drugi raz taka sama nam się nie przydarzy.

Wszak "nic dwa razy się nie zdarza"...

Dlaczego więc nie dajemy jej szans?

Czemu ją odtrącamy, wmawiając sobie, że tak będzie lepiej?

Że w tym momencie nie jesteśmy na nią gotowi?

Zdarza się też, że próbujemy od tej miłości uciec, a ona wciąż pojawia się w najmniej spodziewanym momencie.

Niezrażona.

Silna.

Gotowa na wszystko.

A może ta przez nas odtrącona rośnie w siłę, by po czasie udowodnić nam, że nikt i nic nie jest w stanie jej zniszczyć?

Drogi Pearl i Corda - bohaterów książki "Miłosny reset" Denise Williams, przecięły się siedem lat temu. Chociaż darzyli siebie ogromnym uczuciem, to jednak nie dane było im stworzyć niczego trwałego.

Teraz ponownie się spotykają, a wszystko to, co niegdyś ich łączyło, wybucha żarem wzajemnego przyciągania i namiętności.

Tylko teraz ta miłość nie ma racji bytu.

Nie mogą być partnerami, bo to zagraża ich karierze.

Pearl jest ambitną kobietą. Z głową pełną pomysłów, obejmuje stanowisko tymczasowej dyrektorki OurCode - firmy, która zachęca młodych ludzi do zdobywania wiedzy z zakresu IT. Lecz kiedy w fundacji wybucha skandal, przestaje cieszyć się ona dobrą renomą. Pearl robi wszystko, by przywrócić jej dawną świetność. Wierzy, że jej się to uda. Wtedy w jej życiu na nowo pojawia się Cord. Mężczyzna, który niegdyś skradł jej serce, teraz ma zasiąść w zarządzie OurCode. A to oznacza, że od teraz będą często na siebie wpadać...

Już pierwsze spotkanie po latach wzbudza w nich ogrom emocji.

Ich serca zaczynają mocnej bić.

A ciała przeszywa euforia.

Wciąż nie mogą uwierzyć w zrządzenie losu.

Że oto są tu oboje. Patrzą sobie w oczy. Rozmawiają.

Zupełnie tak, jakby czas w ogóle nie upłynął.

Jakby wciąż byli tymi samymi ludźmi.

Ożywają uczucia.

Ożywają wspomnienia.

I chociaż wiedzą, że ich relacja nie ma racji bytu, nie potrafią bez siebie żyć, nie potrafią bez siebie funkcjonować.

Żar namiętności wybucha, a oni nie potrafią z nim walczyć.

Nie potrafią go powstrzymać.

Czy ich relacja nie wywoła kolejnego skandalu?

Przekonajcie się, sięgając po powieść "Miłosny reset" ?

Aplikacja na miłość
Denise Williams0
Okładka ksiązki - Aplikacja na miłość

Miłosna historia, która leczy duszę i pokazuje, że jesteśmy piękne takie, jakie jesteśmy. Bez oceniania i body shamingu. Britta pracuje w portalu...

Toskański ślub
Marta Jednachowska ;