Miłosna dogrywka

Czy w grze o miłość jest szansa na szczęśliwy finał?

John Brennan jest wcieleniem amerykańskiego ideału, a Hanna jego kompletnym zaprzeczeniem. Nie ma pojęcia o footballu i zamiast sławy interesuje ją polityka zagraniczna. Paparazzi zaczynają polowanie na pannę Dubois, aby pokazać byłemu rozgrywającemu, że nie będzie z nią szczęśliwy. Bezpardonowe polowanie na Hannę poważnie zagraża szczęśliwemu związkowi. Dziennikarze zapominają jednak o najważniejszym: nie można pogrywać z Johnem Brennanem, a wypowiedzenie wojny jego ukochanej to bardzo zły pomysł. W końcu w tej grze to on ustala zasady.

Miłosna dogrywka to pikantna i dowcipna opowieść o miłości, która, choć nie miała prawa zaistnieć, jest jedynym, o co naprawdę warto walczyć.

Miłosna dogrywka jest dostępna tylko w Legimi® jako w synchrobook®. Wersja audio w interpretacji Mikołaja Krawczyka!

Informacje dodatkowe o Miłosna dogrywka:

Data wydania: 2023-10-30
Tytuł oryginału: Verliebt in der Nachspielzeit
Język oryginału: niemiecki
Tłumaczenie: Anna Wziątek

Kup książkę Miłosna dogrywka

Miłosna dogrywka - opinie o książce

Avatar użytkownika - ksiazka_pachnie_
ksiazka_pachnie_
Przeczytane:2024-01-01, Ocena: 5, Przeczytałam, Mam,

RECENZJA
„Oczy są ślepe. Szukać należy sercem”. – Antoine de Saint-Exupéry
Dzień dobry moi Mili :) Przychodzę do was dzisiaj z recenzją książki Poppy J. Anderson „Miłosna dogrywka". To kolejna recenzja powstała przy współpracy z wydawnictwem Labreto — in print Legimi, za co bardzo dziękuje i dziękuję za zaufanie.
„Miłosna dogrywka” to pikantna i dowcipna opowieść o miłości, która, choć nie miała prawa zaistnieć, jest jedynym, o co naprawdę warto walczyć. To historia miłości Hanny Dubois i Johna Brennana. Nowy Jork dla Hanny Dubois to spełnienie marzeń. W końcu może starać się o stypendium oraz upragnione miejsce na doktoracie. Jednak los ma dla dziewczyny zupełnie inne plany i wrzuca ją z impetem na Johna, słynnego byłego rozgrywającego, a aktualnego trenera, New York Titans.
Miłość może być piękna i spełniająca, ale może także być trudna i bolesna. Bycie w związku nie zawsze jest łatwe, wymaga kompromisu, komunikacji i pracy nad sobą. Czasami miłość może przynieść ból, gdyż wiąże się z ryzykiem odrzucenia, zranienia i utraty. Jednakże, jeśli się za nią podąża, miłość może być niezwykle satysfakcjonująca i spełniająca.
Czy tylko ja miałam wrażenie, że czytam nie po kolei? Wydaje mi się, że „Miłosna dogrywka” powinna być jako pierwsza, chociaż mogę się mylić. Tę część czytało mi się o wiele lepiej. To lekka i przyjemna historia, idealna na zimowe wieczory.
Poprzez fabułę i interakcję z bohaterami, książka skłania czytelnika do przemyśleń na temat trudności, jakie mogą występować w relacjach miłosnych i jakie wyzwania mogą wpływać na nasze poczucie tożsamości. Gra może eksplorować tematy takie jak zaufanie względem partnera, kompromis w relacji, konieczność samorozwoju i indywidualności w związku. Może ukazać, że miłość to proces, który wymaga pracy i zaangażowania obu stron, oraz że czasem trzeba podjąć trudne decyzje dla dobra swojego i drugiej osoby. W tej książkę nie chodzi tylko o miłość. Pokazuje nam również, jak trudne jest życie w blasku fleszy. Mimo że życie gwiazdy może wydawać się wspaniałe na zewnątrz, prawda jest taka, że może być to trudne i stresujące. Hannie bardzo trudno jest się przyzwyczaić do takiego życia. Znalazła się przypadkiem w niewłaściwym miejscu i niewłaściwym czasie. Ma ona jednak nieustające wsparcie w Johnie. A wsparcie ukochanej osoby jest najwazniejsze.

Avatar użytkownika - edytaosinska
edytaosinska
Przeczytane:2023-11-01, Ocena: 5, Przeczytałam,

Chciałabym Wam zaproponować książkę „Wszystkie Twoje ślady” @_majakolodziejczyk .
To moje pierwsze spotkanie z piórem Mai i mogę tylko pogratulować tak dobrej książki.!

Totalnie zaskoczyła mnie ta lektura! Spodziewałam się czegoś trochę lżejszego, idącego w innym kierunku! Do tego lata 80-te to lata mojego dzieciństwa! A jednak mocno mnie ZASKOCZYŁA - ale pozytywnie 🫶. Dostarczyła mi wielu emocji, autorka sprawnie manewrowała fabułą, i wyprowadziła mnie nie raz w pole. Akcja choć nie śpieszna to mocno wciągająca od pierwszych stron książki. Ogromnie poruszyła mnie ta powieść, skradła kawałek serducha. Jestem ciekawa czy i Wam się spodoba?

To historia nie tylko o poszukiwaniach siostry głównego bohatera, to historia o poszukiwaniach siebie i swojej tożsamości, miłości, przyjaźni między dwojgiem ludzi. Myślę, że nie jedna osoba odnajdzie tam cząstkę siebie.

Avatar użytkownika - agnieszka_rowka
agnieszka_rowka
Przeczytane:2024-02-22, Przeczytałam,
Rozgrywka na szczęście
Poppy J. Anderson0
Okładka ksiązki - Rozgrywka na szczęście

Słodko-gorzka opowieść o drugiej miłości, która przyciąga i odpycha jak magnes. Jednak czy naprawdę to będzie Rozgrywka na... szczęście?  Julian Scott...

Przerwa na pocałunek
Poppy J. Anderson 0
Okładka ksiązki - Przerwa na pocałunek

Erin Hamilton doskonale wie, dokąd zmierza, a praca w charakterze niani to jedynie środek do celu. Jest w stanie przetrwać wszystko: ślub młodszej siostry...