Miłość klasy średniej

Kobiecy i męski punkt widzenia na kryzys związku.

W pierwszej opowieści zdesperowana pisarka ucieka przed małżeńską klęską. Wyjeżdża z nastoletnią córką na stypendium do Kalifornii. Egzotyczny świat, niezwykli ludzie, eksperymenty ze środkami zmieniającymi świadomość mają ukoić ból.

W drugiej historii przypadkowe spotkanie dawnych przyjaciół uruchamia lawinę rujnującą ich z trudem osiągniętą stabilizację. Przestają obowiązywać dotychczasowe prawdy i przyzwoitość.

Manuela Gretkowska debiutowała w 1991 r. powieścią My zdies' emigranty. W jej dorobku są także: Tarot paryski (1993), Kabaret metafizyczny (1994), Podręcznik do ludzi (1996), Namiętnik (1998), Światowidz (1998), Silikon (2000), Polka (2001), Sceny z życia pozamałżeńskiego (2003, wraz z Piotrem Pietuchą), Europejka (2004), Kobieta i mężczyźni (2007), Na dnie nieba (2007), Obywatelka (2008), Miłość po polsku (2010), Trans (2011) i Agent (2012), Marysiu jak myślisz -  książka dla dzieci. Jej powieści zostały przełożone na kilkanaście języków.

Piotr Pietucha ur. 1954, psychoterapeuta, publicysta. Autor książek Stróż obłąkanych, Dożywotni kochankowie, współautor bestsellerowych Scen z życia pozamałżeńskiego.

Informacje dodatkowe o Miłość klasy średniej:

Wydawnictwo: Świat Książki
Data wydania: 2015-10-21

Kup książkę Miłość klasy średniej

Miłość klasy średniej - opinie o książce

Avatar użytkownika - MArtT
MArtT
Przeczytane:2017-05-16, Przeczytałam, Mam,
Avatar użytkownika - Faustyna
Faustyna
Przeczytane:2016-11-22, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 ksiązki 2016, biografie, dzienniki,
Avatar użytkownika - Muminka789
Muminka789