MIECZ ZABÓJCY DEMONÓW - KIMETSU NO YAIBA: TOM 11

W dzielnicy kwiatów trwa walka z rodzeństwem demonów o randze Większego Księżyca Szóstego, Gyuutarou i Daki.
Tanjirou i pozostali świetnie współpracują z Filarem Dźwięku, jednak ostrze demona ciężko rani zarówno Uzuiego, jak i Inosuke oraz Zenitsu.
Czy Tanjirou zdoła w pojedynkę stawić czoła dwóm demonom?!

Informacje dodatkowe o MIECZ ZABÓJCY DEMONÓW - KIMETSU NO YAIBA: TOM 11:

MIECZ ZABÓJCY DEMONÓW - KIMETSU NO YAIBA: TOM 11 - opinie o książce

Avatar użytkownika - PopKulturowyKoci
PopKulturowyKoci
Przeczytane:2022-01-26, Ocena: 6, Przeczytałem,

Jedenasta odsłona serii Miecz Zabójcy Demonów wypełniona jest po brzegi dynamiczną treścią. Manga głównie koncentruje się tutaj na rozwinięciu wątku walki z potężnymi demonami. Miłośnicy dynamicznych historii powinni więc być więcej niż zadowoleni. Całość czyta się błyskawicznie z niekłamaną przyjemnością malującą się na twarzy. Obok widowiskowych starć, rozlewu krwi i chaosu, nie zapomniano tutaj również o innych ważnych aspektach historii. Wyeksponowanie na pierwszym planie dość brutalnej potyczki pozwala autorowi na całkiem zgrabne ukazanie desperacji i różnorakich emocji towarzyszących pojawiającym się tutaj bohaterom. Każdy z nich ma jakiś swój osobisty cel, który motywuje go do działania i przekraczania kolejnych granic własnego ciała. Nikt nie ma zamiaru się poddać i jest gotowy na każde, nawet największe poświęcenie. Całość jest więc bardzo przyjemna w odbiorze i jedyne, do czego można się tutaj doczepić to budowanie świata. Twórca nie decyduje się w tym tomie na mocniejsze popchnięcie historii do przodu i odsłonięcie przed czytelnikami nowych sekretów najważniejszych wątków. Pomysł na jedenastą część opierał się na prostej widowiskowej rozrywce i w tych ramach manga sprawdza się znakomicie.

Jeśli chodzi o graficzną stronę mangi, to prezentuje ona bardzo wysoki poziom jakościowy. W tomie tym znaleźć można zarówno całostronicowe rozkładówki ukazujące dynamiczną walkę, jak i mniejsze panele epatujące szczegółowością. Pokazana akcja jest ekscytująca, przyciągająca wzrok czytelnika i podbijająca jego adrenalinę. Twórca ponadto demonstruje swój kunszt w ukazywaniu emocji bohaterów (głównie w ich oczach), które zmieniają się tutaj jak w kalejdoskopie. Małą łyżeczką dziegciu są jednak niektóre sceny, kiedy to walka jest trochę nazbyt chaotyczna i przez co nie zawsze dobrze czytelna.

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2021-12-06, Ocena: 4, Przeczytałem,

WALKA Z DEMONAMI TRWA

,,Miecz zabójcy demonów" to jedna z tych mang, o których mogę śmiało powiedzieć, że je uwielbiam, nawet jeśli to tylko lekka i niezobowiązująca rozrywka. Jest coś w tym tytule, co mnie kupiło i nie przestaje kupować, a poziom serii nie zawodzi ani przez chwilę. I nie zawodzi też najnowszy tom, który zdobi chyba najlepsza z dotychczasowych okładek, a który gwarantuje nam połączenie znakomitego bitewniaka, z fantasy, nutą delikatnego horroru i doskonałym wykonaniem.

Walka w dzielnicy kwiatów trwa! Tanjirou, jego koledzy i Filar Dźwięku mierzą się z demonami wysokiej rangi. Ale mimo to, sytuacja jest ciężka, problemów przybywa, a w końcu Tanjirou będzie musiał sam podjąć walkę. Czy będzie w stanie, skoro nawet z pomocą lepszych od siebie nie mógł pokonać wroga?

Avatar użytkownika - isil
isil
Ocena: 4, Przeczytałem,
MIECZ ZABÓJCY DEMONÓW - KIMETSU NO YAIBA: TOM 3
Koyoharu Gotouge0
Okładka ksiązki - MIECZ ZABÓJCY DEMONÓW - KIMETSU NO YAIBA: TOM 3

Tanjirou i Nezuko stawiają czoła dwójce demonów – władającej piłeczkami i kontrolującemu strzałki, którzy podają się za bezpośrednich...

MIECZ ZABÓJCY DEMONÓW - KIMETSU NO YAIBA: TOM 22
Koyoharu Gotouge 0
Okładka ksiązki - MIECZ ZABÓJCY DEMONÓW - KIMETSU NO YAIBA: TOM 22

Do brzasku została jeszcze ponad godzina, a szaleńcze ataki Muzana stale przybierają na brutalności. Wszystkie pozostałe przy życiu Filary rzucają się...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk