Demonica Daki kontroluje dzielnicę kwiatów jako oiran. Gdy ponownie łączy się z pasem stanowiącym część jej ciała, znacząco zyskuje na sile! Tak wzmocniona Daki przypuszcza atak na Tanjirou. Młody zabójca demonów stawia jej opór przy użyciu Kagury Boga Ognia, jednak w końcu dociera do granicy wytrzymałości!
Tanjirou zastępują w walce Nezuko i Uzui, jednak w starciu z tym Większym Demonicznym Księżycem dochodzi do niespodziewanego zdarzenia!
Wydawnictwo: Waneko
Data wydania: 2021-09-17
Kategoria: Komiksy
Tanjirou i pozostali wyruszają na Górę Natagumo, gdzie zmuszeni są stawić czoła rodzinie pajęczych demonów!Otruty przez wroga Zenitsu stopniowo...
Podczas egzaminu na zabójcę demonów Tanjirou staje w szranki z przeobrażonym demonem i używa techniki opanowanej pod czujnym okiem mistrza...
Przeczytane:2021-09-29, Ocena: 4, Przeczytałem,
Dziesiąty tomik ,,Miecza zabójcy demonów" to ciąg dalszy świetnego wątku z walką z demonicą działającą w dzielnicy uciech. Ale cała ta manga od samego początku jest równie znakomita i trzymająca wysoki poziom. I nadal pozostaje lepsza od hitowego filmu kinowego wyprodukowanego na jej podstawie.
Walka w dzielnicy kwiatów - czy, jak ktoś woli, dzielnicy uciech - trwa! Do tej pory starcie z demonicą Daki było wielkim problemem, ale teraz, gdy łączy się ona z pasem, nagle przybywa jej siły. Oczywiście Tanjirou nie zamierza się poddawać i staje z nią do nierównej walki, ale wkrótce przekonuje się, że może nie mieć szans. Z pomocą przychodzą mu Nezuko i Uuzi, ale czy to wystarczy?