Menu italiano. Na co dzień i od święta

Ocena: 5.8 (5 głosów)
365 wybornych smakołyków – 365 sekretów ułatwiających gotowanie – 365 sposobów na naprawienie błędów, które mogą się przytrafić w kuchni każdemu!

Ten kulinarny poradnik zrodził się z pomysłu, aby dać miłośnikom gotowania pożyteczne i praktyczne narzędzie na cały rok. Dzień po dniu i miesiąc po miesiącu prowadzi po tajnikach najlepszych przepisów tradycyjnej włoskiej kuchni – od przystawek przez pierwsze i drugie dania po desery. Znajdują się w nim również krótkie porady i sekrety przekazywane córkom przez matki oraz kulinarne mądrości ze starych rodzinnych przepisów. Wszystko oczywiście doprawione apetycznymi zdjęciami.

Odbiorcy:
- osoby chcące poszerzyć swoje kucharskie umiejętności i wiedzę o kulinariach rodem z Italii
- wszyscy, którym zdarza się coś gotować – od kompletnych amatorów po pasjonatów czy wręcz fanatyków kuchni włoskiej.

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
- już więcej nie będziesz się zastanawiać, co dzisiaj ugotować – pomysły na każdy dzień będą zawsze pod ręką,
- poszczególne miesiące rozpoczynają się listą produktów charakterystycznych dla danej pory roku, a kończą propozycją czterech tematycznych zestawów złożonych z najlepszych propozycji miesiąca, np. na kolację z przyjaciółmi, na uroczysty obiad czy dla osoby, która ma mało czasu albo dba o linię,
- dzięki sprawdzonym wskazówkom każdemu uda się uniknąć wielu nieprzyjemnych niespodzianek i czas spędzony w kuchni nigdy nie zamieni się w koszmar.

Informacje dodatkowe o Menu italiano. Na co dzień i od święta:

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2014-06-30
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 978-83-7660-678-1
Liczba stron: 496

więcej

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Menu italiano. Na co dzień i od święta

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Menu italiano. Na co dzień i od święta - opinie o książce

Avatar użytkownika - korcia
korcia
Przeczytane:2014-09-28, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2014, Mam,
Książka została pięknie wydana. Szata graficzna jest ładna, a całość jest bardzo przejrzysta i czytelna. Przepisy ciekawe i smaczne. Czegóż chcieć więcej?
Link do opinii
Avatar użytkownika - koszczak24
koszczak24
Przeczytane:2013-11-20, Ocena: 6, Chcę przeczytać,
Link do opinii
Inne książki autora
Nowy słownik hiszpańsko-polski, polsko-hiszpański
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Nowy słownik hiszpańsko-polski, polsko-hiszpański

Słownik zawiera około 33 000 haseł i zwrotów, podstawową terminologię z zakresu informatyki, biznesu i finansów, nazwy geograficzne i przewodnik kulinarny....

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca
Srebrny łańcuszek
Edward Łysiak ;
Srebrny łańcuszek
Dziadek
Rafał Junosza Piotrowski
 Dziadek
Aldona z Podlasia
Aldona Anna Skirgiełło
Aldona z Podlasia
Egzamin na ojca
Danka Braun ;
Egzamin na ojca
Rozbłyski ciemności
Andrzej Pupin ;
Rozbłyski ciemności
Cień bogów
John Gwynne
Cień bogów
Jak ograłem PRL. Na scenie
Witek Łukaszewski
Jak ograłem PRL. Na scenie
Zły Samarytanin
Jarosław Dobrowolski ;
Zły Samarytanin
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy