Megasztuczki dla małych magików

25 MEGASZTUCZEK dla młodych magików

Czy potrafisz wyczarować jajko, sprawić, by ktoś lewitował albo teleportować szklankę soku? ...

Myślisz, że to niemożliwe? Chyba musisz zapomnieć, że takie słowo istnieje. Odtąd - i to przy niewielkim wysiłku z Twojej strony - możesz wszystko! Peleryna czy cylinder to jedynie efektowne dodatki, tutaj liczą się wiedza, spryt i odpowiednie przygotowanie spektaklu.

Ta książka w bardzo prosty sposób pokaże Ci co i jak. Dzięki niej nie tylko nauczysz się najlepszych trików i wprawisz w osłupienie kolegów i koleżanki, ale także zrozumiesz na jakiej zasadzie działają te megasztuczki. To czysta (meta)fizyka...

Abrakadabra i do dzieła!

Uwaga dla Rodziców

MAGIA TO SIŁA. WASZE DZIECKO BĘDZIE NIE TYLKO CZYTAŁO, ĆWICZYŁO, WCHODZIŁO W INTERAKCJE Z DOROSŁYMI I RÓWIEŚNIKAMI, ALE RÓWNIEŻ NAUCZY SIĘ PUBLICZNIE PRZEMAWIAĆ I NABIERZE PEWNOŚCI SIEBIE.

Informacje dodatkowe o Megasztuczki dla małych magików:

Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2017-09-13

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Megasztuczki dla małych magików

Megasztuczki dla małych magików - opinie o książce

Avatar użytkownika - Northman
Northman
Przeczytane:2017-11-20,

Królik z kapelusza? Ależ proszę :)

Znakomita książka dla Małych Iluzjonistów! :) Dla Małych Komików zresztą też ;) - wszak sztuka iluzji i (na użytek widza)... scenicznej magii... ma też w sobie (bo mieć musi) też trochę komizmu... Show must go on ;) (zawsze). Nawet na taką trochę "mikro-skalę" - to bowiem sztuczki dla dzieci... no ale zawsze ;)

Książka jest świetna, totalnie łopatologicznie napisana i "zobrazkowana" (czytaj: poradzi sobie każdy). Sztuczek i pokazów mamy aż 25... no i muszę powiedzieć, że niektóre z nich, to jest naprawdę COŚ :) Aż kusi człowieka, żeby samemu się tym pobawić :) - na czyjś użytek w roli widza rzecz jasna :) Kto wie? Może będzie okazja ;)

Sztuczki na Boże Narodzenie, "okazje bez okazji", dziecięce show w przedszkolu (na ten przykład) mamy zatem podane na tacy :) Wszelkie dziecięce przyjęcia i imprezy też się mogą dzięki tej książce co nieco wzbogacić, zatem... cóż pozostaje? Nic poza tym, żeby zaopatrzyć się w stosowny kapelusz, różdżkę, konieczne rekwizyty... no i rzecz jasna w niniejszą książkę :)

Polecam! (i pamiętajcie - magia ISTNIEJE! ;) ).

Dziękuję Egmont Polska za egzemplarz recenzencki.

Recenzja znajduje się także na moim blogu:

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2017-10-04,

MAGIA NA WYCIĄGNIĘCIE RĘKI

Które dziecko nie lubi pokazów magików? Chyba nie znajdzie się takie, a co za tym idzie, które nie chciałoby samo wykonywać podobnych tricków? Zachwycać widownię niesamowitą zręcznością? Dokonaniami przeczącymi prawom fizyki i logiki? Teraz to wszystko jest na wyciągnięcie ręki, dzięki tej właśnie publikacji, która przybliża młodszym i starszym czytelnikom tajniki 25 łatwych do wykonania, ale robiących wrażenie sztuczek magicznych.

Z pewnością widzieliście kiedyś, jak magik okrywa asystenta czy też asystentkę prześcieradłem, zaczyna wykonywać ruchy rękami i osoba ta unosi się z blatu, na którym leżała. Chcielibyście sami móc coś takiego zrobić? A może macie ochotę by przelane z dzbanka do papierowej tutki mleko zniknęło, kiedy zechcecie wylać je na widownię? Co powiecie na przykład na to, by rozłożyć prześcieradło tak, by zasłonić asystenta, a gdy je zwiniecie, okaże się, że na jego miejscu jest już ktoś zupełnie inny? Albo na to, żeby na oczach publiczności w zupełnie pustym pudełku pojawił się człowiek? To wszystko czeka na Was w tej właśnie książce! Dzięki niej przemienicie się w prawdziwych młodych iluzjonistów, dowiecie się jak przygotować znakomitą sztuczkę w sam raz na zbliżające się wielkimi krokami Święta Bożego Narodzenia, wyczarujecie znikąd papierowe drzewko wysokie jak Wy sami i nauczycie się wielu, wielu innych tricków.

Na tym oczywiście nie koniec, bo znajomość sztuczki to tylko część tego, co musi potrafić iluzjonista. Dlatego też z niniejszej książki, bardzo ładnie wydanej zresztą, dowiecie się także jak opanować tremę związana z występem przed publicznością, poznacie zasady magików, przekonacie się co zrobić, kiedy sztuczka nie wyjdzie, a także poznacie historie tych najbardziej, jak i nieco mniej sławnych magików oraz ich pracy, która, jak się zdarzyło, potrafiła zapobiec… wojnie!

Brzmi ciekawie, prawda? I ciekawie jest. Bo „Megasztuczki dla małych magików” to po prosu znakomita pozycja dla wszystkich tych dzieci, które chciałyby się sprawdzić jako iluzjoniści. Ja, będąc w tej grupie wiekowej, uwielbiałem oglądać Copperfielda, próbowałem własnych sił w prostych trickach. Nie miałem jednak tak dobrego opracowania, jak to. Na dodatek niniejsza książka pomaga dzieciom przezwyciężyć tremę, uczy jak występować publicznie etc., a to kolejna wartościowa rzecz, którą ma do zaoferowania.

A wszystko to w ładnie zilustrowanym, czytelnie przedstawiającym poszczególne sztuczki tomie, który został znakomicie wydany. Dobry papier, twarda oprawa, duży format (250x335 cm), ładne opracowanie graficzne. Po prostu super! Idealny prezent dla małych magików. Polecam bardzo gorąco.

Recenzja opublikowana na moim blogu: http://ksiazkarnia.blog.pl/2017/10/03/megasztuczki-dla-malych-magikow-joshua-jay/

Avatar użytkownika - Amarisa
Amarisa
Przeczytane:2017-10-17, Ocena: 5, Przeczytałam, Mam, 52 książki 2017,

"„Megasztuczki dla małego magika” będą dla waszego dziecka istnym kompendium wiedzy na temat świata iluzji oraz ciekawą lekturą. Sprawią, że wasza pociecha będzie w stanie zabłysnąć nie tylko przed członkami rodziny, ale przede wszystkim wśród swoich rówieśników. Dlatego też nawet się nie zastanawiajcie, tylko sprawcie swojemu dziecku fantastyczny prezent obdarowując je książką Joshui Jay’a"

Pełen tekst recenzji + zdjęcia: http://magicznyswiatksiazki.pl/megasztuczki-dla-malych-magikow-joshua-jay/