Martyna i inne opowiadania o miłości

"Martyna? to historia młodych kobiet - nie tylko tytułowej bohaterki - które uwikłane w codzienność szukają własnej drogi do samorealizacji, często dokonując dramatycznych wyborów. Ich losy, a także ich miłości to często tylko pretekst, aby opowiedzieć prawdę o polskiej współczesnej codzienności. Opowiedzieć ją otwarcie, bez tematów tabu. Pójść w jej poszukiwaniu z tymi kobietami do kościoła, ale także wejść do ich łóżek.Tak naprawdę ?Martyna? to nic innego jak literacki zapis rozmowy o rzeczach ważnych i najważniejszych - takich jak miłość, uczciwość, godność, odpowiedzialność, prawo do szczęścia. To także rozmowa o konieczności wyboru między obietnicą spełnienia tu i teraz a strachem przed konsekwencjami odrzucenia w przyszłości.

Informacje dodatkowe o Martyna i inne opowiadania o miłości:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: b.d

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Martyna i inne opowiadania o miłości

Nawet nie wiesz jakie to piekące uczucie. Jak to jest, kiedy słuchasz mężczyzny i wydaje Ci się, że on wyciąga z twojej głowy pewne myśli jak z szuflady. Włącza muzykę i to jest właśnie to, co chciałaś usłyszeć. Wlewa do kieliszka wino i to jest właśnie to wino, na jakie miałaś ochotę. Idzie zmienić koszulę i wraca w koszuli, o jakiej marzyłaś, żeby miał na sobie... A jak z nim rozmawiasz, to prawie tak, jakbyś słuchała swojego najgłębszego, najbardziej przemyślanego i najlepszego głosu wewnętrznego. Taka niezwykła zgodność tego, co myślisz i czujesz z tym, co słyszysz.

Więcej cytatów z tej książki

Martyna i inne opowiadania o miłości - opinie o książce

Avatar użytkownika - Shi4
Shi4
Przeczytane:2017-05-20, Ocena: 2, Przeczytałam, 250 ksiażek w 2017 roku, Miałam, Romanse,
Niezbyt wciągająca byłą ta ksiażka, na szczęście szybko przeczytałam, bo była cienka. Zakończenie mnie rozczarowało.
Avatar użytkownika - arven1989
arven1989
Przeczytane:2016-07-11, Ocena: 1, Przeczytałam, 52 w 2016,
no całkowita klapa to nie jest, wydanie które czytałam, zawierało tylko opowiadanie Martyna, ale kiepsko wypada..... opinia tu: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/169131/martyna/opinia/34263818#opinia34263818
Avatar użytkownika - patkabm
patkabm
Przeczytane:2015-01-24, Ocena: 3, Przeczytałam, 52 książki 2015,
Generalnie uczucie rozczarowania, trudno było mi przebrnąć przez opowiadanie "Martyna", wiem, że powstawało ono w ramach projektu razem z czytelnikami, ale dla mnie to takie opowiadane napisane jako wypracowanie w liceum. Dobrze, że na osłodę pozostały 2 opowiadania: "Niewierność" i "Narodziny". Z tych dwóch na uwagę zasługuje "Niewierność", całe w stylu innych pozycji autora, według mnie ratuje tą książkę.
Avatar użytkownika - mosiek
mosiek
Przeczytane:2013-11-09, Ocena: 4, Przeczytałam, 26 książek 2013,
Nigdy dość o miłości. Przyjemnie się czyta, polecam. Mnie i tym razem Wiśniewski nie zawiódł.
Avatar użytkownika - Aggatta
Przeczytane:2010-11-18, Ocena: 6, Przeczytałam,
Bikini. Audiobook
Janusz L. Wiśniewski0
Okładka ksiązki - Bikini. Audiobook

Najnowsza powieść Janusza L. Wiśniewskiego we wspaniałej interpretacji Rafała Królikowskiego. Trudno o dwa bardziej różne światy niż wyniszczona...

Bajkoterapia czyli dla małych i dużych o tym, jak bajki mogą pomagać
Janusz L. Wiśniewski0
Okładka ksiązki - Bajkoterapia czyli dla małych i dużych o tym, jak bajki mogą pomagać

Świat dziecka pełen jest problemów i to często niezwykle poważnych, choć my, dorośli, nierzadko je bagatelizujemy. Mówimy: "Wszystko będzie...