Mała wróżka Amelka. Detektyw z bajki

Nowa seria dla dzieci w wieku 2-6 lat. Amelka, wróżka-detektyw, ujmująca dzieci dowcipem i wdziękiem, pomaga rozwiązywać codzienne i niecodzienne zagadki.

Krótkie historyjki z akcją skupiającą uwagę – w sam raz na „chwilkę poczytania” dzieciom. Ciepła atmosfera i dowcipne sytuacje – to, co maluchy lubią najbardziej. Amelka – wróżka o urodzie Audrey Hepburn i wdzięku elfa – jest  ulubioną bohaterką małych czytelników na całym świecie. Teraz poznają ją także polskie dzieci.

Informacje dodatkowe o Mała wróżka Amelka. Detektyw z bajki:

Wydawnictwo: Papilon
Data wydania: 2011-04-28

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Mała wróżka Amelka. Detektyw z bajki

Mała wróżka Amelka. Detektyw z bajki - opinie o książce

Macie może pomysł na doskonały prezent dla dziecka? Ale mam na myśli taki, którego nie rzuci w kąt po kilku dniach. Prezent, który przyczyni się do jego rozwoju i wzbogaci jego świat wyobraźni? Dla nie od wielu lat rozwiązanie jest proste - książka! Tym raz wybór padł na Amelkę. Jest to nasze pierwsze spotkanie z małą, rezolutną wróżką. "Mała wróżka Amelka. Detektyw z bajki", jest to zbiór 8 opowiadań o przygodach sympatycznej bohaterki. Są to opowiadanie pełne ciepła i bardzo wciągające. Dziecko, które już czyta może samodzielnie zmierzyć się z książką. Szkrabom, które jeszcze nie opanowały tej sztuki rodzice ze spokojem i bez obawy o utratę tchu, mogą przeczytać opowiadanie na dobranoc. Będzie to osiem, miłych wieczorów spędzonych wspólnie z książką. Dodatkowy plus daję za śliczne wydanie. Porządny papier oraz urocze ilustracje czynią ją idealnym prezentem dla dziecka. Oczywiście, książkę polecam dla dziewczynek, ale chłopiec myślę, że także nie będzie się z nią nudził. Polecam Wam Amelkę z czystym sercem :)
Avatar użytkownika - Laura_S
Laura_S
Przeczytane:2017-02-01, Przeczytałam, Mam, przeczytane w 2017,
Natalia Usenko0
Okładka ksiązki - Dzień dobry, maluszku. O wartości codziennych przyzwyczajeń, które dają poczucie bezpieczeństwa

Kartonowa książka z kolorowymi ilustracjami i wpadającymi w ucho krótkimi rymowanymi tekstami. O tym, że dobre relacje rodzinne dają dziecku poczucie bezpieczeństwa...

Bractwo-piractwo. Przygoda przyrodnicza
Natalia Usenko0
Okładka ksiązki - Bractwo-piractwo. Przygoda przyrodnicza

Była sobie rodzinka piratów. Oczywiście, nie zawsze byli piratami. Ich król, kapitan Barnaba, był kiedyś dyrektorem banku, babka Piratka...

Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska