Magia domowa. Tom 3

Ogrzewająca serce historia cozy fantasy w stylu ,,Legend i Latte" i ,,Asystentki złoczyńcy"!

Domowemu czarownikowi Finlayowi wreszcie udało się przekonać lady Annikę, aby go poślubiła. Teraz wszystko, czego Fin chce od życia, to móc osiąść gdzieś na stałe, gotować pyszne posiłki i cieszyć się spokojem. Niestety, jak to czasem bywa, przeznaczenie ma dla niego inne plany.

Ojciec Fina, Aidan Helmer, ognisty czarownik i poddany króla Matthiasa z Troivacku, przybywa do Daxarii z tragicznymi wieściami: brat Anniki został wzięty do niewoli. Może zostać oszczędzony tylko wtedy, gdy o jego uwolnienie będą błagać Annika lub Fin. Biorąc pod uwagę fakt, że Troivack może zaatakować w każdej chwili, nie ma mowy, żeby intencje króla Matthiasa były szczere.

Fin z pomocą rodziny, przyjaciół i kota Krakena podejmuje się śmiałej misji ratunkowo-szpiegowskiej. Będzie jednak musiał działać szybko - jeśli nie znajdzie sposobu, by pokonać ojca i zapewnić bezpieczeństwo Daxarii, wszystkie jego plany na przyszłość legną w gruzach. Czy czarownikowi po raz kolejny uda się ogrzać wszystkie serca na swojej drodze?

Delemhach to autorka urodzona i wychowana w Kanadzie, w Internecie działa pod pseudonimem. Napisała ,,Magię domową", by podzielić się z czytelnikami ciepłem, radością i miłością do jedzenia. Już w młodym wieku pokochała fantastykę i magię. Obecnie pracuje na różnych stanowiskach, ale największą przyjemność czerpie z udzielania prywatnych lekcji muzyki. Ma dwa koty - Krakena i Pina Coladę. Zdecydowanie za wiele czasu spędza na rozpamiętywaniu niezręcznych sytuacji ze swojego życia.

Informacje dodatkowe o Magia domowa. Tom 3:

Kup książkę Magia domowa. Tom 3

Magia domowa. Tom 2
Delemhach0
Okładka ksiązki - Magia domowa. Tom 2

Domowy czarownik Fin lubi porządek w kuchni i poza nią, mimo to nie zapowiada się, żeby udało mu się uporządkować wszystkie swoje sprawy. Po pierwsze,...

Magia domowa. Tom 1
Delemhach0
Okładka ksiązki - Magia domowa. Tom 1

Ogrzewająca serce historia cozy fantasy w stylu Legend i Latte i Asystentki złoczyńcy! Pewnego dnia na dwór Króla i Królowej Daxarii przybywa Fin - mężczyzna...

Kyle
T.M. Piro