Laleczka

Amanda Travis jest młodą prawniczką, której luksusowe życie w pięknym domu na Florydzie upływa jedynie na pracy i przelotnych romansach. Niemal udało jej się zapomnieć o pozostawionej w Kanadzie matce, nieżyjącym ojcu, byłym mężu Benie i uczuciu, które niegdyś pochłaniało ją bez reszty. Do czasu, gdy jeden telefon na nowo obudził dawne koszmary.
Amanda dowiaduje się, że jej matka zastrzeliła w hotelu nieznajomego mężczyznę. Ponieważ nie chce wyjawić motywu zbrodni, Ben prosi Amandę o pomoc. Jaką straszną tajemnicę ukrywała przed nią matka i dlaczego gotowa była raczej spędzić resztę życia w więzieniu, niż ją ujawnić?

Informacje dodatkowe o Laleczka:

Wydawnictwo: Świat Książki
Data wydania: 2009 (data przybliżona)
Tytuł oryginału: Puppet
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Bożena Krzyżanowska

Kup książkę Laleczka

Laleczka - opinie o książce

Avatar użytkownika - dayna15
dayna15
Przeczytane:2016-09-13, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2016,
Z dziwnego i wydawać by się mogło mało spójnego początku, "Laleczka" przeradza się w nieźle pokręconą historię rodzinną, z perwersyjnymi niuansami i logicznym motywem zbrodni. Głównej bohaterki nie byłam w stanie polubić, choć chyba celowo próbowała być wredniejsza niż była naprawdę. Koniecznie muszę przeczytać kolejne książki Fielding.
Avatar użytkownika - izabela81
izabela81
Przeczytane:2013-11-01, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki - 2013,
Mnóstwo tajemnic, a zakończenie zaskakujące. Autorka chciała przekazać nam, że nawet najgorsza prawda jest lepsza niż najlepsze kłamstwo. Książkę czyta się lekko, przyjemnie i jak to zwykle bywa u Fielding fabuła absolutnie wciąga tak, że miałam problemy z oderwaniem się choćby na chwilę.
Avatar użytkownika - dona
dona
Przeczytane:2012-12-29, Ocena: 6, Przeczytałam,
Kolejna świetnie napisana powieść psychologiczna - sensacyjna, czyta się ją z zapartym tchem. Polecam.
Avatar użytkownika - AnnaBook
Przeczytane:2014-02-13, Ocena: 5, Przeczytałam, x przeczytane 2013,
Zła córka
Joy Fielding0
Okładka ksiązki - Zła córka

Wrogie relacje z siostrą i skomplikowana przeszłość z drugą żoną ojca sprawiły, że Robin była odseparowana od swojej rodziny przez wiele lat. Ale kiedy...

W pajęczej sieci
Joy Fielding0
Okładka ksiązki - W pajęczej sieci

Charley, trzydziestoletnia dziennikarka i samotna matka, jest znana jako autorka felietonów na miałkie tematy. Przyjmując propozycję od Jill Rohmer, morderczyni...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;