Od dzieciństwa Rosa Fiore znajdowała pocieszenie w rodzinnej kuchni. La Cucina (kuchnia), serce majątku ziemskiego, była miejscem, w którym pokolenia kobiet rodu Fiore przygotowywały wystawne uczty. Fascynacja Rosy sztuką kulinarną dorównywała jedynie jej gorącemu uczuciu do Bartolomeo, który przeznaczony był innej. Kiedy już pogodziła się z samotnym życiem poznaje tajemniczego mistrza sztuki kulinarnej, który uświadamia Rosie potęgę jej zmysłowości.
Wydawnictwo: Dolnośląskie
Data wydania: 2006 (data przybliżona)
Kategoria: Literatura piękna
ISBN:
Liczba stron: 244
Akcja rozgrywa się w pięknym krajobrazie włoskiej wsi, gdzie jedzenie ma nadprzyrodzone właściwości, a zapach kobiet czarodziejską, a nawet zabójczą moc...
Przeczytane:2013-04-28, Ocena: 3, Przeczytałam, 52 książki 2013,