Kwiat nieśmiertelności

Porucznik Eve Dallas z wydziału zabójstw nowojorskiej policji ma przed sobą trudne zadanie. Piękna, sławna modelka Pandora została w brutalny sposób zamordowana, a główną podejrzaną o zbrodnię jest Mavis Freestone, najserdeczniejsza przyjaciółka Eve. Dallas, przekonana o jej niewinności, postanawia wykryć prawdziwego sprawcę. Jednak coraz to nowe dowody świadczą przeciwko Mavis i wszyscy radzą Eve, aby zakończyła śledztwo. Wierna przyjaźń obu kobiet zostaje wystawiona na ciężką próbę.

Informacje dodatkowe o Kwiat nieśmiertelności:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: b.d

Kup książkę Kwiat nieśmiertelności

Kwiat nieśmiertelności - opinie o książce

Avatar użytkownika - MagdalenaCzyta
MagdalenaCzyta
Przeczytane:2024-09-01,

KWIAT NIEŚMIERTELNOŚCI
Nora Roberts
Swiatksiazki

Nora Roberts to autorka, której nikomu nie trzeba przedstawiać. Jest jedną z najpopularniejszych autorek na świecie. Najbardziej znana z kryminałów , które są wyważone i zawsze trzymają poziom.
Nie bez powodu została okrzyknięta bestsellerową autorką i ulubioną powieściopisarką Ameryki.
Jej dorobek życiowy to ponad 250 książek, a seria "Oblicza śmierci" to jej najdłuższa seria kryminalna. Na chwilę obecną liczy 58 tomów.
"Kwiat nieśmiertelności" to trzeci tom z tego cyklu i tak naprawdę można je czytać niezobowiązująco.
Tym razem porucznik policji Eve Dallas przyjdzie pomóc przyjaciółce, która zostaje podejrzaną w sprawie o morderstwo.
Swiat modelingu bywa brutalny, tu liczy się tylko pieniądz.
Jeśli jeszcze nie znacie przygód dzielnej detektyw to namawiam, by spróbować, a nuda wam nie grozi.
Jest to bardzo dobry thriller kryminalny, który nie goni na łeb na szyję tylko stopniowo odkrywa karty, a my krok po kroku śledzimy bieg wydarzeń.
Autorka przyzwyczaiła nas do silnych i wyrazistych bohaterów. Myślę, że i tym razem Eve pokazała pazurki.
To co mi się podoba w książkach autorki to oprócz fabuły, która zawsze jest dopracowana i skłania do myślenia, to styl jakim pisze. Jest to prosty język, a tak niebywale wciągający od pierwszych stron i w pewnym momencie tak kręci czytelnikiem, że chcemy dowiedzieć się prawdy.
"Kwiat nieśmiertelności" to wciągający thriller z nieprzecietną detektywką i zagadkami, które chcemy rozwiązać wraz z nią.
Nora Roberts kolejny raz udowodniła, że jej książki nigdy się nie nudzą.

,,Kwiat nieśmiertelności" to już trzeci tom z cyklu ,,Oblicza śmierci" napisany przez J. D. Robb, czyli Norę Roberts, tym razem jednak w kryminalnym wydaniu. Przyznam szczerze, że losy Evy Dallas uważnie śledzę od samego początku i z każdym kolejnym podoba mi się coraz bardziej!
Ta część jest wyjątkowa i bardzo mnie wciągnęła kryminalna zagadka, którą zaserwowała nam autorka, bowiem przenosi nas do świata mody, który od zawsze niezwykle mnie intrygował. Eva wraz z Roarkiem przygotowują się do swojego wielkiego dnia zaślubin, a w przygotowaniach kobiecie towarzyszy jej przyjaciółka Mavis. Spokój ślubnych przygotowań zakłóca jednak znalezienie ciała modelki, która by zyskać sławę i rozgłos była w stanie posunąć się do wszystkiego. Swoją sławę zawdzięcza również pięciu się ku szczytowi sławy przez łóżko facetów, którzy mieli swoje rodziny...
Eva mimo tak ważnego momentu w swoim życiu postanawia pomóc przyjaciółce, która staje się główną podejrzaną w sprawie śmieci modelki. Jednak dążąc do rozwiązania sprawy morderstwa modelki, kobieta odkrywa prawdziwy świat modelingu, w którym panują zasady, o których nigdy by nie pomyślała i których z pewnością się nie spodziewała!
Według mnie po ten tom można sięgnąć niezależnie, nie znając pozostałych części serii, niemniej jednak z pewnością nie do końca wtedy będziemy zorientowani w życiu prywatnym głównej bohaterki, ale kryminalna historia jest zupełnie oddzielną, dlatego z odnalezieniem się w niej nie będziemy mieli najmniejszych problemów!
Kolejna wciągająca część przygód pani detektyw, która wciąga czytelnika już od pierwszej strony, trzymając w napięciu i zaskakując po drodze do rozwiązania zagadki, którą przygotowała dla nas autorka! Przyznam szczerze, że z każdym kolejnym tomem tej serii utwierdzam się w przekonaniu, że Nora Roberts, która pisze pod pseudonimem J. D. Robb, świetnie sprawdza się nie tylko jako królowa romansów, ale również plasuje wysokie miejsce w pisanych kryminałach! Wszystkim bardzo serdecznie polecam, nie tylko ,,Kwiat nieśmiertelności", ale całą serię Oblicza śmierci, bo naprawdę warto!

Avatar użytkownika - czytam_book
czytam_book
Przeczytane:2024-08-15, Ocena: 5, Przeczytałem,

Czytaliście książki autorki Nory

Roberts?

Ja nigdy nie czytałam, więc z ciekawością sięgnęłam po jej twórczość zwłaszcza, że jest to autorka, której książki najczęściej lądują na liście bestsellerów. Czy mi się podobało to spotkanie? Powiem Wam, że tak i na pewno nie jednokrotnie sięgnę po książkę autorki.

,,Kwiat Nieśmiertelności" Nora Roberts jako J.D.Robb, wydawnictwo Świat Książki. Jest to jedna z części cyklu ,,Oblicza śmierci", każdy z tomów jest inną zagadką do rozwiązania, a wspólnym mianownikiem jest Pani porucznik Eve Dallas. Nie znam wcześniejszych tomów, co kompletnie nie przeszkadzało mi w czytaniu, jednak chętnie poznam się bliżej z Eve, którą bardzo polubiłam. Jest to silna kobieta, twardo stąpająca po ziemi, dla przyjaciół i bliskich jest w stanie zrobić wszystko. A szczególnie rozwikłać sprawę morderstwa, w którą ktoś chce wrobić jej najbliższą przyjaciółkę. Otrzymałam świetną zagadkę kryminalną, która ma kilka wątków,  z początku wydają się odrębne, a na końcu łączą się w spójną całość. Do samego końca nie zgadłam, mało tego nawet tej osoby nie podejrzewałam, że to ona stoi za morderstwem. A dzieje się na prawdę sporo, sekret goni sekret, a fabuła jest pełna zaskakujących zwrotów akcji.

Akcja książki toczy się w przyszłości tak, więc możemy poznać postęp technologiczny, mamy tu podróż na inne planety, które zamieszkują ludzie. Kto, wie może za te kilka lat właśnie świat  będzie wyglądał jak w książce wspomina autorka.

Znajdziemy tu również kulisy świata mody, zmierzchu piękne, widoczny splendor, bogactwo, a pod spodem żądza pieniądza, urody, sławy, pełen przemocy i zakazanych substancji.

Autorka w swojej powieści przemyca również takie tematy jak uzależnienie od narkotyków, molestowanie, gwałt, trudne relacje rodzinne, a raczej ich brak.

Otrzymałam świetny kryminał, z zawiłym  śledztwem, pełen mroku, tajemnic, sekretów trzymający w napięciu do ostatniej strony, a także przeszłość, która idzie za bohaterami i coraz bardziej chce ujrzeć światło dzienne, wyjawiając coraz więcej mrocznych faktów.

Książkę Wam polecam, a ja muszę przeczytać całą serię.

Avatar użytkownika - dayna15
Przeczytane:2007-05-22, Ocena: 4, Przeczytałam, Romanse,
Szczęściara
Nora Roberts0
Okładka ksiązki - Szczęściara

Darcy była bibliotekarką, a marzyła o napisaniu powieści; obiecała wyjść za mąż za Geralda, który chciał jej dyktować, co ma robić, a pragnęła zażyć swobody;...

Stolik dla dwojga
Nora Roberts0
Okładka ksiązki - Stolik dla dwojga

Miłość na deser Blade Ochran, właściciel sieci luksusowych hoteli, zwykł zatrudniać najlepszych. A do tej kategorii niewątpliwie zaliczała się Summer...