Karkówka w śliwkach, węgierski gulasz wołowy, skrzydełka z kurczaka z duszonymi warzywami, kaczka nadziewana jabłkami. A może coś z ryb – pstrąg z piekarnika, zupa rybna, siekane kotlety rybne? Wyśmienite mogą być także dania z grzybami w roli głównej: grzyby leśne w śmietanie, krupnik z kurkami… Co tym razem ugotujesz z Wiolą?
Kolejna książka Kulinarnej Wioli to ponad 120 przepisów na dania mięsne, rybne i z grzybami. Idealne na każdą porę roku i każdą okazję.
Wioleta Wójcik, Kulinarna Wiola – gotuje od dzieciństwa, uczyła się od najbliższych jej kobiet: mamy, babć, ciotek, a od kilku lat prezentuje na Facebooku swoje przepisy na smaczne, proste i niedrogie dania tradycyjnej kuchni polskiej.
Wydawnictwo: RM
Data wydania: 2024-11-27
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 175
Język oryginału: polski
Biała kiełbasa, kiełbasa grillowa z dodatkami, kruche kabanosy, schab pieczony, golonka i ozory w galarecie, pieczeń rzymska z jajkiem, pasztet świąteczny...
Przeczytane:2024-12-02, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 książki 2024,
Mięsa... Ryby... Grzyby... Co kto lubi... Kuchnia polska jest zróżnicowana i każdy znajdzie w niej coś dla siebie. Każdy podczas rodzinnego spotkania może zaprezentować dania, które zachwycą. Wystarczy tylko chcieć... A gdy nie ma się pomysłów można sięgnąć po Kulinarną Wiolę, która tym razem zaprezentowała ponad 120 przepisów na dania mięsne, rybne i z grzybami. Idealne na każdą okazję i na każdą porę roku.
Kulinarna Wiola. Mięsa, ryby i grzyby to książka, którą warto mieć w swojej domowej biblioteczce. Warto, bo zawiera w miarę proste i ciekawe przepisy, które zachwycą każdego. Autorka w swojej książce kucharskiej krok po kroku prowadzi nas poprzez kuchenne meandry do szczęśliwego zakończenia jakim niewątpliwie jest przygotowane danie pyszniące się na talerzu. Dzięki niej z pewnością nikt nie będzie grymasił przy stole a pani domu zbierze same słowa uznania. W moim przekonaniu każdy znajdzie w niej coś, co zapragnie przygotować dla siebie i swojej rodziny.