Kulinarna Wiola. Mięsa, ryby i grzyby

Ocena: 6 (1 głosów)

Karkówka w śliwkach, węgierski gulasz wołowy, skrzydełka z kurczaka z duszonymi warzywami, kaczka nadziewana jabłkami. A może coś z ryb – pstrąg z piekarnika, zupa rybna, siekane kotlety rybne? Wyśmienite mogą być także dania z grzybami w roli głównej: grzyby leśne w śmietanie, krupnik z kurkami… Co tym razem ugotujesz z Wiolą?

Kolejna książka Kulinarnej Wioli to ponad 120 przepisów na dania mięsne, rybne i z grzybami. Idealne na każdą porę roku i każdą okazję.

Wioleta Wójcik, Kulinarna Wiola – gotuje od dzieciństwa, uczyła się od najbliższych jej kobiet: mamy, babć, ciotek, a od kilku lat prezentuje na Facebooku swoje przepisy na smaczne, proste i niedrogie dania tradycyjnej kuchni polskiej.

Informacje dodatkowe o Kulinarna Wiola. Mięsa, ryby i grzyby:

Wydawnictwo: RM
Data wydania: 2024-11-27
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 71956886
Liczba stron: 175
Język oryginału: polski

więcej

Kup książkę Kulinarna Wiola. Mięsa, ryby i grzyby

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Kulinarna Wiola. Mięsa, ryby i grzyby - opinie o książce

Avatar użytkownika - Anna1990
Anna1990
Przeczytane:2024-12-02, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 książki 2024,

Mięsa... Ryby... Grzyby... Co kto lubi... Kuchnia polska jest zróżnicowana i każdy znajdzie w niej coś dla siebie. Każdy podczas rodzinnego spotkania może zaprezentować dania, które zachwycą. Wystarczy tylko chcieć... A gdy nie ma się pomysłów można sięgnąć po Kulinarną Wiolę, która tym razem zaprezentowała ponad 120 przepisów na dania mięsne, rybne i z grzybami. Idealne na każdą okazję i na każdą porę roku.
Kulinarna Wiola. Mięsa, ryby i grzyby to książka, którą warto mieć w swojej domowej biblioteczce. Warto, bo zawiera w miarę proste i ciekawe przepisy, które zachwycą każdego. Autorka w swojej książce kucharskiej krok po kroku prowadzi nas poprzez kuchenne meandry do szczęśliwego zakończenia jakim niewątpliwie jest przygotowane danie pyszniące się na talerzu. Dzięki niej z pewnością nikt nie będzie grymasił przy stole a pani domu zbierze same słowa uznania. W moim przekonaniu każdy znajdzie w niej coś, co zapragnie przygotować dla siebie i swojej rodziny. 

Link do opinii
Inne książki autora
Kulinarna Wiola. Domowy wyrób wędlin i kiełbas
Wioleta Wójcik0
Okładka ksiązki - Kulinarna Wiola. Domowy wyrób wędlin i kiełbas

Biała kiełbasa, kiełbasa grillowa z dodatkami, kruche kabanosy, schab pieczony, golonka i ozory w galarecie, pieczeń rzymska z jajkiem, pasztet świąteczny...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca
Po tamtej stronie rzeki
Ewa Szymańska
Po tamtej stronie rzeki
Już Ci nie uwierzę
Izabela M. Krasińska ;
Już Ci nie uwierzę
Smolarz
Przemysław Piotrowski
Smolarz
Babcie na ratunek
Małgosia Librowska
Babcie na ratunek
Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk
 Baśka. Łobuzerka
Wszyscy zakochani nocą
Mieko Kawakami
Wszyscy zakochani nocą
Zaniedbany ogród
Laurencja Wons
Zaniedbany ogród
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy