Kulinarna Wiola. Mięsa, ryby i grzyby

Ocena: 6 (1 głosów)

Karkówka w śliwkach, węgierski gulasz wołowy, skrzydełka z kurczaka z duszonymi warzywami, kaczka nadziewana jabłkami. A może coś z ryb – pstrąg z piekarnika, zupa rybna, siekane kotlety rybne? Wyśmienite mogą być także dania z grzybami w roli głównej: grzyby leśne w śmietanie, krupnik z kurkami… Co tym razem ugotujesz z Wiolą?

Kolejna książka Kulinarnej Wioli to ponad 120 przepisów na dania mięsne, rybne i z grzybami. Idealne na każdą porę roku i każdą okazję.

Wioleta Wójcik, Kulinarna Wiola – gotuje od dzieciństwa, uczyła się od najbliższych jej kobiet: mamy, babć, ciotek, a od kilku lat prezentuje na Facebooku swoje przepisy na smaczne, proste i niedrogie dania tradycyjnej kuchni polskiej.

Informacje dodatkowe o Kulinarna Wiola. Mięsa, ryby i grzyby:

Wydawnictwo: RM
Data wydania: 2024-11-27
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 71956886
Liczba stron: 175
Język oryginału: polski

więcej

Kup książkę Kulinarna Wiola. Mięsa, ryby i grzyby

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Kulinarna Wiola. Mięsa, ryby i grzyby - opinie o książce

Avatar użytkownika - Anna1990
Anna1990
Przeczytane:2024-12-02, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 książki 2024,

Mięsa... Ryby... Grzyby... Co kto lubi... Kuchnia polska jest zróżnicowana i każdy znajdzie w niej coś dla siebie. Każdy podczas rodzinnego spotkania może zaprezentować dania, które zachwycą. Wystarczy tylko chcieć... A gdy nie ma się pomysłów można sięgnąć po Kulinarną Wiolę, która tym razem zaprezentowała ponad 120 przepisów na dania mięsne, rybne i z grzybami. Idealne na każdą okazję i na każdą porę roku.
Kulinarna Wiola. Mięsa, ryby i grzyby to książka, którą warto mieć w swojej domowej biblioteczce. Warto, bo zawiera w miarę proste i ciekawe przepisy, które zachwycą każdego. Autorka w swojej książce kucharskiej krok po kroku prowadzi nas poprzez kuchenne meandry do szczęśliwego zakończenia jakim niewątpliwie jest przygotowane danie pyszniące się na talerzu. Dzięki niej z pewnością nikt nie będzie grymasił przy stole a pani domu zbierze same słowa uznania. W moim przekonaniu każdy znajdzie w niej coś, co zapragnie przygotować dla siebie i swojej rodziny. 

Link do opinii
Inne książki autora
Kulinarna Wiola. Domowy wyrób wędlin i kiełbas
Wioleta Wójcik0
Okładka ksiązki - Kulinarna Wiola. Domowy wyrób wędlin i kiełbas

Biała kiełbasa, kiełbasa grillowa z dodatkami, kruche kabanosy, schab pieczony, golonka i ozory w galarecie, pieczeń rzymska z jajkiem, pasztet świąteczny...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca
Toskański ślub
Marta Jednachowska ;
 Toskański ślub
Dotyk marcepanowych marzeń
Katarzyna Majewska-Ziemba
Dotyk marcepanowych marzeń
Koniec mapy
S.J. Lorenc
Koniec mapy
Smak zatracenia
Luna Zara Ray
 Smak zatracenia
Ostatnie zadanie
Grzegorz Kozera ;
Ostatnie zadanie
Biuro Ludzi Zagubionych
Zuzanna Gajewska
Biuro Ludzi Zagubionych
Silesius
Henryk Waniek ;
Silesius
Szafirowy płomień
Ilona Andrews ;
Szafirowy płomień
Pragnienia i tęsknoty
Laurencja Wons ;
Pragnienia i tęsknoty
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy