"Kuchnia żydowska" Barbary Adamczewskiej, opracowana na podstawie przepisów Rebeki Wolff, autorki słynnej, wielokrotnie wznawianej książki "Kuchnia koszerna" (wydanej po raz pierwszy w 1869 r.), zawiera doskonałe receptury surowej, wyrafinowanej i bardzo smacznej kuchni, pachnącej typową dla żydowskiej tradycji dużą ilością gałki muszkatołowej, cynamonu, wanilii i skórki cytrynowej. Co ważne, przepisy opisane są w prosty sposób, przystępny również dla niedoświadczanych kucharzy.
Warto sięgnąć po tę książkę, bo gotując według jej rad i starych reguł wyrusza się w podróż do niezwykle bogatej, intrygującej kultury i odległych czasów.
Wydawnictwo: Nowy Świat
Data wydania: 2006 (data przybliżona)
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 17
Język oryginału: polski
Tłumaczenie: brak
Co ugotować na obiad? To pytanie zadają sobie zarówno doświadczone, jak i debiutujące gospodynie domowe. Aby zaoszczędzić Państwu czasu i rozterek, autorka...
Lubimy gości? Bardzo. Jednak jeśli są to niespodziewani goście, których trzeba w dodatku nakarmić, wpadamy w panikę. Stąd pomysł książki, która pomoże...