Kuchnia żydowska Balbiny Przepiórko

Ocena: 0 (0 głosów)

Piotr Bikont, reżyser, dziennikarz i krytyk kulinarny, kreśli w tej niezwykłej, bogato ilustrowanej książce wizję kuchni żydowskiej, dostosowanej do wymogów i gustów współczesnego odbiorcy. Oprócz przepisów na cenione przez smakoszy na całym świecie potrawy, czytelnik znajdzie tutaj także wiele cennych informacji na temat kultury i historii Żydów. Atutem książki jest jej wyjątkowa szata graficzna, dzięki której będzie ona wspaniałym prezentem zarówno dla wszystkich miłośników wybornej kuchni, jak i kolekcjonerów pięknych książek.

 

Piotr Bikont wraz z Robertem Makłowiczem pisał dla takich czasopism, jak „Wprost” i „Newsweek”. Jest także współautorem znanych i popularnych książek, m.in. Dialogów języka z podniebieniem, Listów pieczętowanych sosem i Stołu z niepowyłamywanymi nogami. Przewodniczący Kapituły Dobrego Smaku.

Informacje dodatkowe o Kuchnia żydowska Balbiny Przepiórko:

Wydawnictwo: Rebis
Data wydania: 2012-02-16
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 978-83-7510-384-7
Liczba stron: 288

więcej

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Kuchnia żydowska Balbiny Przepiórko

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Kuchnia żydowska Balbiny Przepiórko - opinie o książce

Inne książki autora
Polska Nawigator kulinarny
Piotr Bikont0
Okładka ksiązki - Polska Nawigator kulinarny

Piotr Bikont, znany recenzent kulinarny, zabiera czytelników w podróż po najlepszych restauracjach, karczmach, tawernach, barach i pubach w Polsce, a lokale...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca
Smolarz
Przemysław Piotrowski
Smolarz
Babcie na ratunek
Małgosia Librowska
Babcie na ratunek
Wszyscy zakochani nocą
Mieko Kawakami
Wszyscy zakochani nocą
Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk
 Baśka. Łobuzerka
Zaniedbany ogród
Laurencja Wons
Zaniedbany ogród
Dziennik Rut
Miriam Synger
Dziennik Rut
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy