Co zrobić z marchewki? Jak przygotować buraka? Czy gruszka dobrze smakuje z serem?
Ta książka to prawdziwa kopalnia przepisów z warzyw, owoców, ziół i kwiatów. Przepisów na pyszne, odżywcze i pełnowartościowe dania oraz podpowiedzi, które pomogą ci rozpocząć przygodę z kuchnią roślinną.
Proponujemy dania na pasztety warzywne, potrawki, zupy oraz warzywa faszerowane. Oczywiście w takiej książce nie może zabraknąć sałatek. To jest duży i pyszny dział. Dla wielbicieli słodkości przygotowaliśmy specjalnie desery skomponowane z warzyw lub owoców. Autorzy polecają dania na śniadania, obiady i kolacje. Każdy przepis ma podaną wartość kaloryczną, liczbę porcji oraz zawartość cholesterolu, białka i tłuszczu.
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2016-03-10
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 320
Odwiedź wieś i jej mieszkańców. Na wsi znajdziesz wiele znanych zwierząt. Obejrzyj je na stronach tej wspaniałej, kolorowej książki z rozkładanymi obrazkami....
Tablice edukacyjne prezentujące skrótowo najważniejsze wydarzenia z histori świata i Polski....
Chcę przeczytać,