Co zrobić z marchewki? Jak przygotować buraka? Czy gruszka dobrze smakuje z serem?
Ta książka to prawdziwa kopalnia przepisów z warzyw, owoców, ziół i kwiatów. Przepisów na pyszne, odżywcze i pełnowartościowe dania oraz podpowiedzi, które pomogą ci rozpocząć przygodę z kuchnią roślinną.
Proponujemy dania na pasztety warzywne, potrawki, zupy oraz warzywa faszerowane. Oczywiście w takiej książce nie może zabraknąć sałatek. To jest duży i pyszny dział. Dla wielbicieli słodkości przygotowaliśmy specjalnie desery skomponowane z warzyw lub owoców. Autorzy polecają dania na śniadania, obiady i kolacje. Każdy przepis ma podaną wartość kaloryczną, liczbę porcji oraz zawartość cholesterolu, białka i tłuszczu.
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2016-03-10
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 320
Angielski Phrasal Verbs to pierwsza z dwóch części Audio Kursów do nauki 400 najważniejszych angielskich phrasal verb. Kurs skutecznie uczy 200 czasowników...
Ułożone tematycznie wiersze i wierszyki, które można wykorzystać jako życzenia na różne okazje. Wśród nich - życzenia z okazji ślubu, imienin, pierwszej...
Chcę przeczytać,