Ku twej wieczności #3

Po konfrontacji z tajemniczym przeciwnikiem Niesio poznaje Gugu – chłopca w masce, który uważa się za potwora – i powoli przyswaja sobie nowe umiejętności. Jak relacje z istotą pragnącą stać się kimś innym wpłyną na potrafiącego przybierać dowolną formę Niesia? Oto opowieść o poszukiwaniu szczęścia.

Informacje dodatkowe o Ku twej wieczności #3:

Wydawnictwo: Kotori
Data wydania: 2018 (data przybliżona)
Kategoria: Komiksy
ISBN: 978-83-65722-87-4

Kup książkę Ku twej wieczności #3

Ku twej wieczności #3 - opinie o książce

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2018-11-19, Ocena: 4, Przeczytałem,

DLACZEGO JESTEM TYM, KIM JESTEM?

Chociaż rewelacyjny „Kształt twojego głosu” dobiegł już końca, wydawnictwo Kotori zadbało o to, by miłośnicy twórczości Yishitoki Oimy nie byli zawiedzeni. I tak oto w ręce polskich czytelników trafiło jej kolejne dzieło, „Ku twej wieczności”. Co prawda nie jest to komiks tak rewelacyjny, jak poprzednia praca mangaczki, jednak wciąż dostarczająca świetnej rozrywki, solidnej dawki wzruszeń i intrygujących scen.

Dlaczego jestem tym, kim jestem? Niesio to dziwne stworzenie, które pojawiło się na naszym świecie i potrafi upodobnić się właściwie do wszystkiego, z czym się zetknie. Tracąc kolejnych towarzyszy i przyjmując na pewien czas ich formę, uczy się ludzi, ich zwyczajów i świata, w którym żyją. I staje się niejednokrotnie ich przyjacielem i pomocnikiem.
Teraz, po starciu z tajemniczym wrogiem, poznaje kolejną osobę. Tym razem jest to nietypowy chłopiec, noszący maskę i sam siebie uważający za potwora. Ich spotkanie ma wpływ na życie obu i prowadzi Niesia do opanowania nowych umiejętności. Ale co to będzie dla niego znaczyło? I jakie jeszcze wydarzenia, niebezpieczeństwa i przede wszystkim ludzie, czekają na jego drodze?

Całość recenzji na moim blogu: https://ksiazkarniablog.blogspot.com/2018/11/ku-twej-wiecznosci-3-yoshitoki-oima.html

Kształt twojego głosu 7
Yoshitoki Oima0
Okładka ksiązki - Kształt twojego głosu 7

„Chodźmy, Nishimiya”.Ishida wreszcie wybudza się ze śpiączki, a jego myśli w pierwszej kolejności biegną ku Nishimiyi. Targany niepokojem o...

Ku twej wieczności #11
Yoshitoki Oima 0
Okładka ksiązki - Ku twej wieczności #11

Rozpoczyna się bitwa o Renril. Niesio, Kai, Hairo i Messar mają przeciw sobie całą potęgę kołatników. Działania wroga wydają się nie do poskromienia...