Krucza pieśń

Drugi tom serii Green Creek TJ Klune'a - autora bestsellerów: Dom nad błękitnym morzem, Pod szepczącymi drzwiami i Życie marionetek.

Każda, nawet najmocniejsza więź może kiedyś ulec zerwaniu.

Gordo Livingstone nigdy nie zapomniał lekcji, które zostały wyryte na jego skórze. Porzucony, zahartowany przez zdradę watahy Bennetów, znalazł pocieszenie w warsztacie samochodowym w rodzinnym górskim miasteczku i poprzysiągł nigdy więcej nie mieszać się w sprawy wilków. Spokojna egzystencja, opieka nad Oxem i praca mechanika - tego zamierzał się trzymać.

Tak było aż do chwili, kiedy do Green Creek wróciła wataha, a wraz z nią Mark Bennett. Gordo musiał kolejny raz stanąć ramię w ramię z wilkami i stawić czoło bestii. Po to, żeby ochronić miasteczko. I Oxa.

Teraz, rok po tamtych wydarzeniach, Gordo znów jest czarownicą Bennettów i choć stara się ignorować Marka, słyszy pieśń, która rozbrzmiewa między nimi.

Ale czas spokoju powoli się kończy. Tym razem zagrożenie nadchodzi z innej strony.

Krucza pieśń to queerowy romans fantasy o namiętności, lojalności i zdradzie. O miłości, która czasem drażni skórę jak szorstki koc, ale której nie sposób zapomnieć.

Informacje dodatkowe o Krucza pieśń:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2024-02-14
Tytuł oryginału: Ravesong

Tagi: fantasy

Kup książkę Krucza pieśń

Krucza pieśń - opinie o książce

Avatar użytkownika - niezdarusia
niezdarusia
Przeczytane:2024-04-15, Ocena: 5, Chcę przeczytać,

"Krucza pieśń" to kontynuacja "Wilczej pieśni". Muszę przyznać, że podobała mi się bardziej jak pierwszy tom.

Ta książka skupia się na historii Gordo i Marka. Czarownicy i wilka. Polubiłam tych bohaterów w pierwszej części dlatego ucieszyłam się, że teraz mogłam dowiedzieć się o nich czegoś więcej. Gordo to postać, która wiele przeszła w życiu. Teraz lepiej go rozumiem.

To opowieść o miłości i o przebaczeniu. Jest pełna emocji i uczuć. Bohaterowie konfrontują się choć nie jest to dla nich łatwe. Tak samo jak powrót do przeszłości.

Jak kiedyś wspomniałam, twórczość TJ Klune jest dla mnie bardzo specyficzna, a zarazem piękna i wyjątkowa. Tworzy on niesamowite i nieoczywiste historie, bardzo emocjonalne, które zostają z czytelnikiem na dłużej. Jego opowieści są takie powolne, głębokie, senne. Po prostu się przez nie płynie.

Jest tutaj pewien dynamizm. Znowu znajdziemy tutaj sekrety i tajemnice. Nie na wszystkie poznamy odpowiedzi.

Z niecierpliwością czekam na trzeci tom.

Pod szepczącymi drzwiami
TJ Klune0
Okładka ksiązki - Pod szepczącymi drzwiami

Bestseller z list ,,New York Timesa" i ,,USA Today". Nowa powieść TJ Kluna, autora wyjątkowego ,,Domu nad błękitnym morzem". Kiedy na pogrzebie Wallace'a...

Pieśń serca
TJ Klune0
Okładka ksiązki - Pieśń serca

Przez całe życie Robbie Fontaine pragnął jednego: świadomości, że jest tam, gdzie być powinien. W poszukiwaniu tego uczucia przenosił się ze stada do stada...