Kontrakt na dziewictwo. Dwa tygodnie na miłość

Czy można kogoś pokochać w ciągu dwóch tygodni? Tym bardziej, gdy w grę wchodzi kontrakt na milion dolarów?
Dwudziestotrzyletnia Ava pochodząca z Nowego Jorku wkrótce się o tym przekona. Los sprawia, że dziewczyna traci pracę, a na gwałt potrzebuje sporej gotówki. Wpada na pomysł sprzedania swojego dziewictwa, i tak też robi. Podpisuje kontrakt z nieznanym jej, przystojnym mężczyzną. Niestety w umowie jest jeden mały haczyk... Dziewczyna dostanie swoje pieniądze, lecz w zamian musi spędzić w apartamencie nieznajomego dwa tygodnie, a to, co jest dla niej najcenniejsze, zostanie jej odebrane w ostatnią noc...

Informacje dodatkowe o Kontrakt na dziewictwo. Dwa tygodnie na miłość:

Data wydania: 2023 (data przybliżona)
ISBN: b.d.

Kup książkę Kontrakt na dziewictwo. Dwa tygodnie na miłość

Kontrakt na dziewictwo. Dwa tygodnie na miłość - opinie o książce

,,Kontrakt na dziewictwo. Dwa tygodnie na miłość" to pierwsza publikacja Riny Dark, po którą miałam okazję sięgnąć. Książka trafiła do mnie w ramach BookToura organizowanego przez jedną z patronek, a mianowicie @love.s.books.

Historia opowiada o losach dwudziestotrzyletniej mieszkanki Nowego Jorku o imieniu Ava, której dotychczasowe życie dalekie było od ideału. Dziewczyna, zamiast korzystać z życia i czerpać z niego pełnymi garściami tak, jak jej rówieśnicy, musi pracować, by zapewnić byt zarówno sobie, jak i młodszej siostrze i schorowanej ciotce, która przyjęła je pod swój dach, po śmierci ich matki.

Gdy dziewczyna niespodziewanie traci pracę, stara się za wszelką cenę zdobyć pieniądze na życie oraz spłatę szpitalnego długu. Wtedy wpada na niecodzienny pomysł - sprzedaż swojego dziewictwa. Czy jednak uda jej się znaleźć kogoś, kto zdecyduje się zapłacić za jej cnotę? O dziwo znalezienie odpowiedniego kandydata nie jest tak trudne, jak mogłoby się wydawać. Czy jednak ostatecznie Ava zdecyduje się podpisać intratny kontrakt? Czy w zamian za niebotyczną kwotę Aiden będzie chciał od niej czegoś więcej niż tylko jednej upojnej nocy? Po odpowiedzi na te pytania odsyłam Was do lektury.

Muszę przyznać, że po przeczytaniu tej książki mam do niej nieco mieszane uczucia. Sam pomysł na fabułę wydaje mi się ciekawy i szczerze powiedziawszy, do tej pory, chyba nie zdarzyło mi się trafić na coś podobnego.

Podobała mi się kreacja bohaterów, którzy byli trochę nieprzewidywalni i zaskakujący. Myślę, że na szczególną uwagę zasługuję postać Avy, która mimo licznych problemów rodzinnych, finansowych i zdrowotnych, miała w sobie dość determinacji, aby dążyć do tego, by poprawić sytuację życiową swoich bliskich.

Jestem jednak nieco zirytowana faktem, że książka jest taka krótka. Niestety z tego powodu wiele wątków, które się w niej znalazły, zostały potraktowane po macoszemu. A szkoda, bo myślę, że ich rozwinięcie wpłynęłoby korzystniej, na odbiór całości.

Podczas czytania, cały czas miałam wrażenie, jakby ktoś tych bohaterów gonił i szczerze powiedziawszy, wydawało mi się, jakby Ava i Aiden spędzili ze sobą ledwo cztery, a nie te zakontraktowane czternaście dni. Być może trochę się czepiam, bo nie jestem fanką motywu instant love, ale po prostu takie odniosłam wrażenie.

Niemniej jednak uważam, że jest to książka, która idealnie sprawdzi się, jako coś lekkiego do czytania, dlatego, jeżeli lubicie i szukacie takich książek, zachęcam Was do jej przeczytania.

Ile serce wytrzyma
Rina Dark0
Okładka ksiązki -  Ile serce wytrzyma

Gdy pokochasz kogoś prawdziwą miłością, przestaje mieć znaczenie, kim naprawdę jest Ile kłamstw jest w stanie wytrzymać kobiece serce? Przekona się o...

Słodkie zapomnienie
Rina Dark0
Okładka ksiązki - Słodkie zapomnienie

Natalia Kowal to młoda studentka, która wygrywa płatny staż w głównej siedzibie Watson Hotels Corporation w Nowym Jorku. Polka ma spełnić swój American...