Konfitury są świetnym dodatkiem do ciast, można posmarować nimi grzanki, naleśniki lub chrupiące bułeczki do porannej kawy, nadają sosom do mięs lub warzyw oryginalny smak. Babcie słodziły konfiturą malinową herbatę, by nie dać się jesiennemu przeziębieniu. Na dnie każdego słoika z konfiturami, czy to dyniowymi czy śliwkowymi z pomarańczą, znajduje się troska i miłość, najzdrowszy składnik każdego dania przygotowanego w domu.
W książce przedstawiono ponad 80 oryginalnych pomysłów na konfitury z warzyw i owoców sezonowych i egzotycznych. Nowoczesne konfitury łączą różne smaki. To wyjątkowo zdrowy, naturalny dodatek do codziennej diety, uczta dla podniebienia. Autorką książki jest Wanda Jackowska, dziennikarka, która prowadziła przez 10 lat popularny, pierwszy w telewizji polskiej program kulinarny ,,Gotowanie na ekranie".
Wydawnictwo: Buchmann
Data wydania: 2019-07-31
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 176
Kłopoty z pamięcią mają wszyscy, i to w każdym wieku. Nie ma więc potrzeby panikować, jeśli czasami zapomni się o terminie spotkania czy zrobienia zakupów...
50 przepisów na zapiekanki z mięsem, z wędliną, z rybą i różnymi sosami, bezmięsne i słodkie....
Chcę przeczytać,