Klątwa Magdaleny

Mężczyzna, którego przeszłość naznaczyła los jego rodziny. Chłopiec, którego teraźniejszość naznaczyła straszliwa klątwa. Dwoje ludzi w piekielnym pojedynku z niewytłumaczalnym w powieści autora „Domu zagubionych dusz „ F.G. Cottam to pseudonim znanego brytyjskiego pisarza. Jako autor thrillerów paranormalnych zadebiutował powieścią Dom zagubionych dusz, która w Wielkiej Brytanii doczekała się kilku edycji. Thrillery Cottama trzymają w napięciu niepokojącym nastrojem i grozą nie z tego świata. Jego współcześni, na wskroś racjonalni bohaterowie podejmują przerażającą walkę o życie, stając twarz w twarz z czymś, wobec czego logika jest bezradna. Dziesięcioletni Adam ma straszne sny. Budzi się z krzykiem, ale nie pamięta, o czym śnił. Już po kilku wizytach doktor Elizabeth Bancroft nabiera pewności, że to nie choroba wywołuje te koszmary... Ojciec chłopca jest przerażony: aż za dobrze pamięta wydarzenie sprzed dziesięciu lat: tajną operację w Amazonii, która skończyła się tragicznie, upiorne spotkanie w sercu dżungli i klątwę, która teraz zaczyna się spełniać... Wyrusza na poszukiwanie tajemniczej kobiety – jedynej, która może ocalić jego syna… Nowoczesny thriller ubrany w stylową kreację klasycznej powieści grozy. „The Times”

Informacje dodatkowe o Klątwa Magdaleny:

Klątwa Magdaleny - opinie o książce

Avatar użytkownika - Sadu
Sadu
Przeczytane:2016-05-13, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2016,
Pewnego chłopca męczą nocne koszmary. Choć Elizabeth bardzo by chciała nie potrafi zrzucić winę na chorobę czy psychikę dziecka. Adam z nocy na noc zachowuje się coraz bardziej niepokojąco. Lekarka musi w końcu się pogodzić z faktem, że z medycznego punktu widzenia nic chłopcu nie dolega. Poznaje historię jego ojca. Tajna operacja w Amazonii przyniosła tragiczne skutki. Przerażające wydarzenia i rzucona 10 lat temu ujawnia straszliwe skutki. Zrozpaczony ojciec zrobi wszystko, by ocalić syna i wyrusza na niebezpieczna wyprawę. Elizabeth w tym czasie dokładniej poznaje chłopca i swoją własną rodzinę. Mroczna, tajemnicza opowieść, pełna magii tej białej i tej czarnej. Książka z klimatem, intryguje, wciąga, przeraża, akcja dzieje się szybko. Polecam.
Avatar użytkownika - Alicja09
Alicja09
Przeczytane:2010-05-11,
Koleżanka czytała, ja też mam zamiar, podobno jest świetna.
Avatar użytkownika -

Przeczytane:2010-04-29,
No opis ciekawy, okładka ładna (nie ocenia się ksiązki po okładce). Czekam na wyniki konkursu :D
Książka wydaje się być ciekawa. Chętnie ją przeczytam.
Bardzo lubię książki o zjawiskach paranormalnych, tajemniczych, które pobudzaja wyobraźnię czytelnika. A książki tego autora są naprawdę wciągające, o czy mogli się przekonać miedzy innymi czytelnicy z Wielkiej Brytanii. Myślę,że książka jest godna uwagi i polecenia.
Jestem wielką fanką filmów książek i ogólnie wampirów i ich świata.Chętnie przeczytam
Avatar użytkownika - Margarita1980
Przeczytane:2011-02-22, Przeczytałam,
Dom zagubionych dusz
F.G. Cottam0
Okładka ksiązki - Dom zagubionych dusz

Równocześnie z wydaniem w Wielkiej Brytanii, zapowiadanym jako przebój sezonuw jednym z największych brytyjskich wydawnictwCztery studentki wchodzą do...

Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska