Żeby łatwiej zrozumieć siebie, musisz poznać swoje prawdziwe życzenie.
Satomi jest rozdarta między małżeństwem a pracą, Koyuki od śmierci ojca odgrywa rolę grzecznej dziewczynki, a rodzina Junko została skrzywdzona przez jej despotycznego ojca. Wszystkie trzy niespodziewanie trafiają do wyjątkowej kawiarni na kółkach, gdzie gościom serwuje się przepyszne - indywidualnie dopasowane - przekąski, desery i napoje. A wszystko po to, aby mogli lepiej zrozumieć siebie i skutecznie dążyć do osiągnięcia szczęścia, zadowolenia z życia i spokoju.
Pełna uroku kontynuacja Kawiarni pod Pełnym Księżycem, w której koty o gwiaździstych spojrzeniach pomagają odwiedzającym ich ludziom odkryć to, czego ci tak naprawdę pragną...
Wydawnictwo: W.A.B.
Data wydania: 2024-10-09
??
,,Kawiarnia pod Pełnym Księżycem nie ma stałego miejsca. Pojawia się nieoczekiwanie w różnych okolicach. Może to być znajomy pasaż handlowy, końcowa stacja kolei lub cicha dolina rzeki".
(fragment książki)
°
,,Prawdziwe życzenie" to kontynuacja ,,Kawiarni pod Pełnym Księżycem", którą miałam przyjemność recenzować zimą. Choć drugi tom opowiada o innych bohaterkach, można tutaj wyłapać subtelne nawiązania do poprzedniej części.
Satomi, Koyuki i Junko - te trzy kobiety, na których drodze nieoczekiwanie pojawia się tajemnicza kawiarnia, nie spodziewają się, że znajdą tam odpowiedzi na nurtujące je od długiego czasu pytania i wątpliwości.
??
Choć astrologia, na której oparta jest fabuła tej serii, nie jest moją bajką, z wielką chęcią po raz drugi zanurzyłam się w świecie, gdzie porządek świata wyznaczają układy gwiazd i planet, i gdzie klientów Kawiarni obsługują koty.
Jest w tych książkach coś, co pozwala mi się wyciszyć i zrelaksować, a historie bohaterów, trafiających do Kawiarni, zawsze mocno mnie angażują.
Na pochwałę zasługują też piękne wydania - klimatyczne okładki, barwne wyklejki i piękne ilustracje kawiarnianych specjałów w środku.
Polecam tę serię fanom takich książek jak ,,Zanim wystygnie kawa", ,,Kamogawa. Tropiciele smaków" czy ,,Wszystko, czego szukasz, znajdziesz w bibliotece".
[współpraca reklamowa z @wydawnictwo_wab]
Klimatyczna, dotykająca duszy, hipnotyzująca! Właśnie taka jest druga część magicznego, azjatyckiego cyklu ,,Kawiarnia Pod Pełnym Księżycem", która funduje czytelnikom niezapomnianą, oniryczną, przesyconą odurzającymi emocjami podróż w czasie i przestrzeni. To nie tylko dopełniona wspaniałym magicznym realizmem, angażująca historia o prawdziwych, ukrytych pragnieniach, wyjątkowych, choć zaniedbanych rodzinnych więziach, lecz także opowieść uświadamiająca szczególne powiązania ludzkiej natury z astrologią. Kalendarz księżycowy, reinkarnacja, przeznaczenie, a wszystko to dopełnione wyjątkową kawiarnią na kółkach, prowadzoną przez szczególne koty... Niezapomniana uczta literacka!
Krocząc po stronnicach tej niespiesznej historii, wielokrotnie doświadczyłam absolutnego zachwytu. Pióro Mai Mochizuki wyróżnia się poetyckim, nadzwyczaj sugestywnym stylem, dlatego wszelkie opisy silnie angażują zmysły, trafiają wprost do serca. Tak, to jedna z tych głębokich, sensualnych opowieści, jakie chłonie się całym sobą. Droga do poznania samego siebie i dążenie ku realizacji prawdziwych marzeń często bywają wyboiste i ta klimatyczna, zmysłowa opowieść cudownie to oddaje.
,,Prawdziwe życzenie" to głęboka i nadzwyczaj refleksyjna historia, przypominająca o ulotności życia, przemijaniu i jego przewrotności. Bezsprzecznie, ten zbiór powiązanych ze sobą opowiadań stanowi niepojęty wulkan emocji, jaki momentalnie obezwładnia czytelnika. Z jednej strony bije z niej przejmujący realizm, dlatego dość szybko utożsamiamy się z naszkicowanymi postaciami, z drugiej jednak, ta niebywale przyjemna opowieść dopieszczona została nietuzinkowym wątkiem paranormalnym oraz magicznym klimatem, jaki otula niczym ciepły koc, napełniając serce nadzieją i ukojeniem.
Piękna, oniryczna, ponadczasowa, wielowymiarowa, poruszająca najczulszą strunę! Ta niezwykła azjatycka opowieść nie tylko wywołuje całą paletę silnych emocji, ale też skłania do zadumy, jak i zapoznaje z fascynującymi postawami artrologicznymi, które pomogą spojrzeć na życie z zupełnie innej perspektywy. Gwarantuję, że zawładnie ona zarówno waszym sercem, jak i duszą. Polecam gorąco!???
Kawiarnia pod Pełnym Księżycem nie ma stałej lokalizacji. Pojawia się nieoczekiwanie w różnych miejscach - w pasażu handlowym, na końcowej stacja kolei...
Przeczytane:,
(czytaj dalej)