Karate lemur

,,Karate Lemur" to rymowana historyjka o leśnych zwierzętach, które postawiły na zdrowie i kondycję. Z serii: Czytaj i koloruj.

,,Czy warto jest marzyć? Czy warto realizować swoje marzenia? A co, jeśli wymagają wysiłku i poświęcenia? Jeżeli lubicie marzyć, podejmować wyzwania, poznawać nowe rzeczy, a także czytać i kolorować - zapraszam do przygody z mistrzem Lemurem. Przeczytajcie moją rymowaną opowieść, rozwiążcie krzyżówkę, spróbujcie policzyć do dziesięciu po japońsku i pokolorujcie wszystkie ilustracje tak, aby była to bardzo wesoła książeczka. Życzę miłej zabawy" - autorka: Agnieszka Kazała.

,,Karate Lemur" to rymowana i zabawna historyjka, która spodoba się zarówno małym jak i dorosłym czytelnikom. W tej opowiastce Lemur spełnia swe sportowe marzenie, zakładając szkołę karate. To zachęcająca do aktywności wierszowanka o tym, że uprawianie sportu przynosi same korzyści, nie tylko zdrowotne, ale wiąże się też z systematycznością i wyczuciem sytuacji. A to wszystko dla naszej czytelniczej satysfakcji :)

Mądra, z humorem, rymem i rytmem. Polecam wszystkim bez wyjątków!

Agnieszka Krizel (Recenzje Agi)

Informacje dodatkowe o Karate lemur:

Wydawnictwo: Białe Pióro
Data wydania: 2017 (data przybliżona)
Kategoria wiekowa: 6-8 lat

Kup książkę Karate lemur

Karate lemur - opinie o książce

Dziś z racji tego, że jestem chora i nie mam siły na literaturę dla dorosłych, postanowiłam wziąć na tapetę kolejną książkę dziecięcą. Razem z Rozalką postanowiłyśmy poczytać o tym, jakie to marzenia miał tytułowy lemur. A nasze wrażenia z krótkiej lektury poniżej ;) ⬇️⬇️⬇️

Lemur który bardzo o siebie dbał, pewnego razu udał się do swojej przyjaciółki Sowy. Poprosił ją o radę, co mógłby zrobić aby móc zarobić troszkę pieniędzy. Ta odpowiedziała mu, aby założył szkołę karate i nauczał samoobrony inne zwierzęta. Jemu spodobał się ten pomysł i już na drugi dzień wywiesił szyld na swoim podwórku. Początkowo, ćwiczenia szły zwierzętom bardzo opornie, jednak z czasem złapały odpowiedni rytm. Wkrótce ogłoszono zawody a zwierzyna bardzo się ucieszyła, że będzie mogła się wykazać i wygrać medale. Każdy pokazywał te ćwiczenia, w których czuł się najlepiej. Każdy dostał za swoje umiejętności odpowiednie nagrody. A lemur był bardzo dumny, że to on ich wszystkiego nauczył ) i tak do dnia dzisiejszego, pokazuje kolejnym chętnym zajęcia z samoobrony ;)

Jest to świetna, króciutka i rymowana historyjka, z której skorzystają zarówno dzieci jak i dorośli. Idealnie nadaje się do nauki czytania ale również jako bajka z zadaniami, ponieważ na końcu książki, znajdziemy krzyżówkę wraz z pytaniami dotyczącymi bajki, znajdziemy również wiele ciekawych kolorowanek a nawet możemy się nauczyć liczenia w innym języku ! ;) Jest to doskonała lektura dla małych i dużych, która ukazuje, że warto spełniać swoje marzenia. Dodatkowo publikacja ukazuje nam, że warto uprawiać sporty i prowadzić aktywny tryb życia, co daje nam same korzyści. Na końcu powiem, że jest napisana w humorystyczny sposób i zawiera sporo rymów, dzięki czemu jest jeszcze przyjemniejsza w odbiorze ! ;) Dziękuję za egzemplarz Wydawnictwo Literackie Białe Pióro ;) Polecam Wam bardzo tę pozycję i przyznaję 9 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐/10 punktów !!! ;)

Tofik i przyjaciele
Agnieszka Kazała0
Okładka ksiązki - Tofik i przyjaciele

Jeśli myślicie, że smoki nie istnieją, to jesteście w dużym błędzie. Tofik, to sympatyczny i niezwykły mały smoczek, który pojawił się w życiu pewnej rodziny...

Amelka/Amelie
Agnieszka Kazała0
Okładka ksiązki - Amelka/Amelie

Opowieść o życiu i marzeniach w wersji dwujęzycznej: polsko-angielskiej. Amelka to opowieść o przemijaniu, ale i o nierezygnowaniu z marzeń. Cóż z tego...