Johnny Depp. Współczesny buntownik

Wyczerpująca i rzetelna biografia aktora nazywanego "najbardziej seksownym mężczyzną na świecie". Gwiazda "Piratów z Karaibów" i "Marzyciela", Johnny Depp, jest znany z ekranów kin już od dwudziestu lat. W tym czasie nie zmieniły się tylko dwie rzeczy: zamiłowanie aktora do ekscentrycznych, wyrazistych ról i jego zniewalająca egzotyczna uroda. Można powiedzieć, że Depp, mieszkający obecnie we Francji ze swoją ukochaną Vanessą Paradis, dzisiaj już mężczyzna po czterdziestce, osiągnął w życiu wszystko, chociaż sukces wcale nie przyszedł mu łatwo. Autor książki, zatytułowanej ,"Johnny Depp: współczesny buntownik", kreśli wizerunek skomplikowanego wewnętrznie, udręczonego psychicznie młodego człowieka, którego trudne dzieciństwo i buntownicza, zamroczona alkoholem i narkotykami młodość nie zwiastowały późniejszej kariery uwielbianego przez kobiety gwiazdora.

Obok opisów chuligańskich wybryków, miłostek i przelotnych romansów, między innymi z Winoną Ryder i supermodelką Kate Moss, czytelnik znajdzie tu również wnikliwą analizę kariery zawodowej aktora oraz jego bezkompromisowo niezależnych i ryzykownych artystycznie ról filmowych, poprzez które Depp określa się jako artysta i osoba prywatna.

Informacje dodatkowe o Johnny Depp. Współczesny buntownik:

Johnny Depp. Współczesny buntownik - opinie o książce

Avatar użytkownika - Aramina
Aramina
Przeczytane:2019-01-05, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 książki 2019,

Ciekawie napisana biografia. Autor opisuje chronologicznie filmografie Deppa, dodając co działo się w tym czasie w jego życiu. Jest to bardzo wygodne i poręczne, ponieważ łatwiej odnaleźć się pomiędzy okresami w karierze aktora. Urozmaicona zdjęciami, krótkimi wypowiedziami krytyków filmowych, przyjaciół, prasy i samego Johnny'ego. Wydaje się rzetelna i co najważniejsze mało subiektywna, co pozwala na zatopienie się w lekturze bez irytacji pt."Co mnie obchodzi Twoje zdanie, drogi autorze?". Polecam.

Avatar użytkownika - TakeItIzzy
TakeItIzzy