Język i komunikacja. Wprowadzenie dla pedagogów

Aktualne i wyczerpujące kompendium z dziedziny kultury języka polskiego i poprawności językowej dla nauczycieli i studentów niepolonistów.

Książka ma formę podręcznika syntetyzującego wiedzę z zakresu nauki o języku i kultury języka oraz komunikacji edukacyjnej dla studentów pedagogiki przygotowujących się do specjalizacji nauczycielskiej w zakresie wczesnej edukacji.

Książka zawiera podstawy wiedzy o języku polskim oraz najważniejszych cechach współczesnej polszczyzny. Prezentuje podstawowe, najważniejsze kategorie językowe (język i jego specjalizacje, dzięki mowy, znaczenie w języku, zagadnienia składniowe, jakość, kultura i etyka słowa w dydaktyce, nowoczesne tendencje w komunikacji edukacyjnej, norma językowa, błędy językowe, kryteria poprawności językowej i inne). Umożliwia zdobycie wysokiego poziomu kompetencji lingwistycznej i komunikacyjnej.

Kompendium jest istotną i niezbędną lekturą dla studentów pedagogiki oraz osób zdobywających kwalifikacje pedagogiczne w ramach centrów lub ośrodków kształcenia nauczycieli, działających lub powstających obecnie na uczelniach.

Informacje dodatkowe o Język i komunikacja. Wprowadzenie dla pedagogów:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
Data wydania: 2020-03-20
Kategoria: Psychologia
ISBN: 9788301208370

Tagi: bóg

Kup książkę Język i komunikacja. Wprowadzenie dla pedagogów

Język i komunikacja. Wprowadzenie dla pedagogów - opinie o książce

Kod młodości. Młodomowa w kontekstach społeczno-kulturowych
Anna Wileczek0
Okładka ksiązki - Kod młodości. Młodomowa w kontekstach społeczno-kulturowych

W czasach gdy - jak śpiewał Pezet: ,,My gadamy slangiem, chociaż nie jesteśmy gangiem, / każdy gada slangiem, chociaż umie też normalnie, /ale gada slangiem...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;