"Jestem fanem lokalności i regionalności. Marzę o tym, by coraz więcej ludzi dostrzegło potencjał
polskich produktów. Bo naprawdę mamy się czym chwalić – nasze jedzenie jest pyszne, wysokiej
jakości i różnorodne. Oczywiście nie ograniczam się jednak wyłącznie do tradycyjnych przepisów.
Czerpię inspiracje z kuchni całego świata i staram się tak komponować receptury, by dania, których
bazą są polskie składniki, były ciekawe, zabawne i pyszne. Tak, jedzenie ma być przyjemnością!
W tej książce prezentuję Wam przepisy sprawdzone, lubiane przez moich bliskich, widzów mojego
programu i gości restauracji. Chciałbym, żeby każdy – i początkujący kucharz, i zaawansowany
foodie, i mięsożerca, i weganin – mógł tu znaleźć coś dla siebie. Życzę Wam wspaniałej przygody z
gotowaniem i zachęcam do podróżowania po Polsce w poszukiwaniu lokalnych smaków."
Tomasz Jakubiak
W książce „Jakubiak lokalnie” znalazły się przepisy m.in. na najlepsze dania z ryb, mięs, ale też na
dania wegetariańskie i desery. Wielka przyjemność i satysfakcja czeka zarówno tych czytelników,
którzy doskonale znają programy Tomasza Jakubiaka, jak i tych, którym po prostu zależy na zdrowym jedzeniu, przygotowywanym z najlepszych składników. Wszyscy mogą się spodziewać uczty dla oka
– blisko trzysta stron wypełnionych niezwykle apetycznymi, pięknymi fotografiami. A jako bonus –
felietony i zdjęcia z podróży kulinarnych autora.
Informacje dodatkowe o Jakubiak lokalnie:
Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2015-04-22
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
978-83-281-0538-6
Liczba stron: 272
Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Chcę przeczytać,