Okładka książki - Jak znaleźć szczęście?

Jak znaleźć szczęście?

Czwórka przyjaciół sprzecza się o to, jak powinien wyglądać idealny świat, bo każdy ma na to inny pogląd. Mają okazję wypowiedzieć życzenie i zobaczyć jakby wyglądał taki doskonały świat według ich mniemania. Niestety to, co uszczęśliwia jednych, nie uszczęśliwia drugich. Nie ma jednego złotego środka na szczęście. Z każdym wypowiedzianym życzeniem jest tylko gorzej. Żeby naprawić wszystko, muszą działać wspólnie. Okazuje się, że wszyscy mają inne umiejętności i dzięki nim, potrafią pokonać napotkane przeszkody. Nie bez przyczyny różnimy się od siebie, wszyscy się uzupełniamy, by tworzyć piękny i różnorodny świat.

Informacje dodatkowe o Jak znaleźć szczęście?:

Wydawnictwo: Wilga
Data wydania: 2025-01-15
ISBN: 9788383194912

Tagi: Publikacje dla najmłodszych książeczki obrazkowe i aktywizujące Dzieci od ok. 3 lat

Kup książkę Jak znaleźć szczęście?

Jak znaleźć szczęście? - opinie o książce

Avatar użytkownika - Moj_huragan_mysl
Moj_huragan_mysl
Przeczytane:2025-07-07, Ocena: 6, Przeczytałem,

IG @moj_huragan_mysli : Jak znaleźć szczęście?

- To pytanie stawia sobie wielokrotnie niejeden dorosły. Percepcja dziecka choć odmienna, również zdolna jest do tak poważnych pytań.

A my dorośli musimy stanąć na wysokości zadania, by móc dzieciom dać odpowiedź na każde nurtujące pytanie.

W tej kwestii z pomocą przychodzi @mojograffi, która stworzyła cykl książek o ważnych życiowych tematach. Opowieści Pani Katarzyny Bielińskiej mają moc. Otwierają małe serduszka, kształtują wrażliwość, uczą empatii a do tego są wprost przepięknie zilustrowane.

Posiadany 3 książeczki z tej serii. Dziś opowiem Wam o jednej z nich.

"Jak znaleźć szczęście", to historia czworga przyjaciół, których dzieli sporo różnic, ale łączy to, że każdy z nich pragnie być szczęśliwy. Poszukiwanie szczęścia okazuje się być trudne. Zwierzęta odkrywają, że każdemu coś innego sprawia radość, a uszczęśliwianie na siłę - przynosi odmienny efekt.

Książka opatrzona jest pięknymi zwrotami, które uświadamiają dziecom, że zdrowe stawianie granic jest  jak najbardziej w porządku, nawet wśród przyjaciół. Każdy może odkrywać świat po swojemu i wynosić z niego to, co najpiękniejsze dla siebie samego. Choć warto działać wspólnie,bo dzięki temu można osiągnąć więcej, jednakże należy pamiętać, że szczęśliwym można być również samodzielnie i to jest piękne.

P. S na końcu książki jest fajna zabawa aktywizująca dla dzieci, polega na spostrzegawczości i uważności podczas kolejnej lektury - bo każdy rodzic wie, że bajki dla dzieci to niekończące się rereadingi ??

@wydawnictwo_wilga

#zaswoje

Jesteś wyjątkowa
Mojo Graffi0
Okładka ksiązki - Jesteś wyjątkowa

"Jesteś wyjątkowa" to krótka bogato ilustrowana opowiastka o kotach. Mała kotka postanowiła ozdobić huśtawkę niebieskimi kwiatami, jednak nigdzie takich...

Kocham cię
Mojo Graffi0
Okładka ksiązki - Kocham cię

"Kocham cię" to wzruszająca, krótka bogato ilustrowana historia małego wilczka, który postanowił okazać miłość swojej ukochanej mamie, przygotowując dla...