Jak wygrać życie. Pozytywnie zakręcony poradnik, jak ogarnąć codzienność

Jak wygrać życie pomoże Ci wyciągnąć wszystko, co najlepsze, z twoich nastoletnich lat.

W poradniku znajdziesz:

o mnóstwo praktycznych wskazówek, jak radzić sobie z wyzwaniami, cieszyć się życiem i osiągnąć pełnię swojego potencjału,

o interesujące quizy, dzięki którym poznasz siebie lepiej,

o pomysły na proste działania, które wprowadzą do Twojej codzienności pozytywną energię.

Wspomaganie mózgu, by szybciej przyswajał wiedzę, wyznaczanie sobie celów i ich realizowanie, dbanie o dobre samopoczucie fizyczne, podejmowanie świetnych decyzji dotyczących stylu życia i zrozumienie, w jaki sposób pracuje twój umysł... Jak wygrać życie dostarczy Ci przydatnych porad, jak się rozwijać, odnosić sukcesy i cieszyć się coraz większą kontrolą nad życiowym chaosem.

Informacje dodatkowe o Jak wygrać życie. Pozytywnie zakręcony poradnik, jak ogarnąć codzienność:

Wydawnictwo: Ya!
Data wydania: 2019-02-27
Kategoria: Poradniki

Tagi: Publikacje encyklopedyczne i słownikowe dla dzieci i młodzieży

Kup książkę Jak wygrać życie. Pozytywnie zakręcony poradnik, jak ogarnąć codzienność

Jak wygrać życie. Pozytywnie zakręcony poradnik, jak ogarnąć codzienność - opinie o książce

Pozytywnie zakręcony poradnik o tym, jak ogarnąć codzienność pomoże wyciągnąć wszystko, co najlepsze z Twoich nastoletnich lat!
Właśnie. Nastoletnich. I mimo, że moje ostatnie „naście” było już kilka lat temu (o jeny), to poradnik czytało mi się bardzo szybko i przyjemnie. Okazało się, że większość, jak nie wszystko wiedziałam. Jak widzicie - dojrzewanie, gdy ma się to ponad 20 lat, nie ma przede mną żadnych tajemnic.
Poradnik podzielony jest na krótkie, przejrzyste rozdziały. W każdym znajdziemy sporo informacji na temat tego, co ma pozytywny wpływ na nasz umysł i ciało oraz to, co się z nimi dzieje, gdy dorastamy. Nasz szybki styl życia jednak sprawia, że bardzo często zapominamy o tych banalnych rzeczach, jak dobry sen czy prawidłowe odżywianie. W pośpiechu mniej dbamy o siebie i swoje zdrowie. Jednak ten króciutki poradnik przypomina nam, jak znaleźć czas na relaks i to, aby osiągnąć w życiu równowagę. I zrobić zastrzyk pozytywnej energii! Tak, jest to jeden z poradników w którym są zadania do wykonania i quizy do rozwiązania. Jak ja lubię rzeczy, które wymagają naszego udziału i kreatywności!
Gdybym była nastolatką ten poradnik na pewno bardzo by mi pomógł. Opisuje każdego człowieka jako kogoś wyjątkowego, wspomina o pozytywnym nastawieniu do życia oraz ludzi. Znajduje się tutaj tez rozdział o tak ważnej aktywności fizycznej oraz intelektualnej. Co więcej - napisany jest prostym i zrozumiałym językiem. I ta wspaniała szata graficzna! Jest tak piękna i zwracająca uwagę, że nie jest się w stanie przejść obojętnie obok tej pozycji.
Było kilka szczególnych rozdzialików, które szczególnie mi się spodobały. Oczywiście o ćwiczeniach, w tym aktywności fizycznej osób z niepełnosprawnościami. Natomiast rozdział o kontrolowaniu czasu, który spędzamy przed szklanym ekranem laptopa czy komórki poleciłabym nie tylko nastolatkom.
Poradnik jest bardzo pozytywny, jednak dedykowany jest przede wszystkim osobom wieku dojrzewania. I nie polecam przeczytanie go w jeden dzień (jak to było w moim przypadku) – delektowanie się tą książką i czytanie jej rozdział po rozdziale oraz zastanawianie się nad każdym z nich sprawi, że z książki wyciągnie się więcej.

Body Positive. Superprzewodnik po ciałopozytywności
Nicola Morgan0
Okładka ksiązki - Body Positive. Superprzewodnik po ciałopozytywności

Zewsząd jesteśmy bombardowani informacjami i obrazami dotyczącymi naszego wyglądu. Media społecznościowe pełne są wystylizowanych i wyretuszowanych zdjęć...

Raj utracony
John Milton