Jak szybko nauczyć się mówić po angielsku

Poznaj metody, strategie i techniki dzięki którym zaczniesz szybko mówić po angielsku. Połącz je i stwórz własny styl nauki, a wkrótce zauważysz efekty.

Niniejsza publikacja jest odpowiedzią na często zadawane pytanie: ,,Czy kiedyś nauczę się mówić płynnie po angielsku?". Otóż odpowiedź jest prosta: ,,tak ". Wystarczy tylko w swojej nauce zastosować kilka ważnych metod, strategii oraz technik, aby móc osiągnąć ten cel. Wiele osób twierdzi, że język angielski w stopniu biegłym jest nie do opanowania. To nieprawda. Tylko brak motywacji i systematyczności uniemożliwia nam naukę. Gramatyka angielska, słownictwo, słuchanie i czytanie to umiejętności bardzo ważne, jednak mówienie po angielsku jest najbardziej potrzebną nam umiejętnością, którą można wyćwiczyć bardzo prostymi sposobami. Korzystając z tej książki efekty uczenia się języka mówionego zauważysz po 3-4 miesiącach. Po miesiącu jednak poczujesz większą pewność mówienia.

Zaczynając naukę języka angielskiego mówionego przedstawiam kilka ważnych informacji:

Pierwsze 2 miesiące to czas ciężkiej pracy. Musisz się przestawić na język obcy i mieć z nim żywy kontakt. Pamiętaj, że język możesz wchłonąć tylko podczas intensywnej nauki. Przez najbliższe 3 miesiące musisz być bardzo dociekliwy oraz interesować się niemal wszystkim, a przy tym myśleć w obcym języku. Musisz zadawać wiele pytań i sam na nie odpowiadać. Korzystaj z iPoda lub MP3. To bardzo ułatwi ci naukę. Nie stosuj tylko jednej metody, techniki, czy strategii. Urozmaicaj swoją naukę. Najlepszym i najszybszym źródłem materiałów językowych jest Internet.

Wierzę, że ta publikacja przyczyni się do twojego sukcesu, jakim jest mówienie po angielsku. Zastosowanie omówionych wskazówek, a dalej dodatkowych ćwiczeń na mówienie szybko i naturalnie przyniosą oczekiwane efekty, a ponadto całkowicie usuną barierę językową.

Publikacja inna niż wszystkie uczące szybkiego mówienia

Informacje dodatkowe o Jak szybko nauczyć się mówić po angielsku:

Wydawnictwo: Bezdroża
Data wydania: 2009-09-01
Kategoria: Edukacyjne

Kup książkę Jak szybko nauczyć się mówić po angielsku

Biznesowe słownictwo i formuły konwersacyjne po angielsku
Anna Piekarczyk0
Okładka ksiązki - Biznesowe słownictwo i formuły konwersacyjne po angielsku

Niniejsza książka zawiera najważniejsze słownictwo i formuły konwersacyjne potrzebne w anglojęzycznym świecie biznesu. Przeznaczona jest dla osób...

Quizy, Testy i Konkursy z Języka Angielskiego
Anna Piekarczyk0
Okładka ksiązki - Quizy, Testy i Konkursy z Języka Angielskiego

Ebook pomaga poznać i utrwalić angielskie słówka i zwroty, a także wiadomości o historii i kulturze krajów anglosaskich. Jest pomocny...