MÓWISZ? TO KSIĄŻKA DLA CIEBIE!
Nigdy nie wiesz, o co jej chodzi? On nigdy cię nie słucha?
Nie wiesz, jak poprosić szefa o podwyżkę?
Informujesz? Przekonujesz? Proponujesz? Chcesz wiedzieć, jak robić to skutecznie, z klasą i tak, by zawsze być dobrze zrozumianym?
Jak się dogadać to znakomity poradnik czerpiący przede wszystkim z sytuacji, które mogą zdarzyć się nam każdego dnia, wzbogacony przykładami ze świata mediów i polityki.
Autorzy w lekki i zabawny sposób dają konkretne rady i wskazówki, a dzięki załączonym ćwiczeniom i filmom wszystkie je można natychmiast wypróbować w praktyce. Dzięki temu prawdopodobieństwo, że z kimś się nie dogadasz, spadnie do minimum!
Aneta Załazińska, Michał Rusinek – specjaliści od językowych pułapek i sztuki komunikacji. Od lat uczą, jak najlepiej posługiwać się żywym słowem.
Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2018-08-01
Kategoria: Inne
Michał Rusinek na tropie tajemnic nazw miejscowości! Skąd się wzięły Swornegacie? Ile w Polsce jest Ameryk? Czy należy wrzeszczeć we Wrzeszczu? Czy...
Informacja czy propaganda? Michał Rusinek rozbraja język polityków (nie tylko przed wyborami) ,,Dziady"i dziadersi. Odmieniane przez wszystkie przypadki...
Przeczytane:2024-07-13, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 książki 2024,
Książka o tym, jak się komunikować, aby osiągnąć oczekiwane rezultaty. Poparta wieloma przykładami, więc dobrze się czyta. Zawiera podstawowe informacje, więc może być mało pomocna dla osób, które zajmują się zawodowo tworzeniem różnego rodzaju komunikatów lub wystąpieniami publicznymi. Jednak osoby początkujące lub studenci na pewno coś z niej wyniosą.