Ilustrowana szkoła gotowania. Kuchnia włoska krok po kroku

Ocena: 6 (2 głosów)

 

Najlepsza książka na gwiazdkę 2011 – kategoria: poradniki - wybór Internautów

 

Kuchnia włoska krok po kroku.


Czy zdarzyło się Wam natrafić gdzieś w Italii, czy może na naszej polskiej ziemi sympatyczne ristorantino, w którym wasze podniebienie oszalało z powodu ravioli con ricotta albo fettucine con funghi porcini? A co powiedzieć, gdy na stole pojawiło się pachnące ziołami arrosto di manzo czy też delikatnie wysmażone filetto w zielonym pieprzu? Na dźwięk samych nazw robi się miło, a co dopiero, gdy wszystko rozpływa się w ustach.


Pragniemy podzielić się z Wami wspaniałą informacją: te smakołyki są w zasięgu ręki. Co więcej, mogą być przygotowane przez Was samych!


Oddajemy bowiem do Waszych rąk jedyną w swoim rodzaju Szkołę Gotowania, prawdziwy skarbiec wiedzy kulinarnej w jednym tomie, z którego poznacie podstawowe i najważniejsze sekrety i techniki przyrządzania potraw – nie tylko tych z kuchni włoskiej wspomnianej na początku – na miarę wykwintnej restauracji. Jak przygotować apetyczny i oryginalny sos do spaghetti, co należy wiedzieć, gdy pieczemy kurczaka, jak wyfiletować rybę, jak radzić sobie z owocami morza, czy w końcu jak zaskoczyć gości podając smakowite tiramisù? Te i inne problemy sztuki kulinarnej rozwiąże Wam właśnie nasza Szkoła.


Ta książka jest po prostu piękna i … apetyczna. Każda technika przyrządzania potraw jest opisana zrozumiałymi komentarzami i zaprezentowana krok po kroku przy pomocy kolorowych zdjęć, które pozwalają w mig wszystko zrozumieć. Do tych informacji dochodzą w każdym z siedmiu prezentowanych rozdziałów (ciasta, sosy, mięso, ryby, warzywa, owoce, desery) bardzo apetyczne przepisy konkretnych specjałów. Ponadto każdy z rozdziałów jest wzbogacony o cenne wskazówki wyjaśniające zastosowanie wielu narzędzi kuchennych.

Informacje dodatkowe o Ilustrowana szkoła gotowania. Kuchnia włoska krok po kroku:

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2011-11-24
Kategoria: Inne
ISBN: 978-83-7660-203-5
Liczba stron: 512

więcej

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Ilustrowana szkoła gotowania. Kuchnia włoska krok po kroku

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Ilustrowana szkoła gotowania. Kuchnia włoska krok po kroku - opinie o książce

Avatar użytkownika - ludwik101
ludwik101
Ocena: 6, Czytam,
Polecam obejrzeć fragment- prezentuje się naprawdę rewelacyjnie!
Link do opinii
Avatar użytkownika - Kalakirya
Kalakirya
Ocena: 6, Czytam,
Świetnie wydana książka! Aż miło czerpać z niej inspiracje.
Link do opinii
Avatar użytkownika - Bunia
Bunia
Przeczytane:2012-02-22,
Nie wierzyłam, że można stać się mistrzem kuchni włoskiej z dnia na dzień... Teraz już wiem, że można. Super ilustracje w 100% uczą, jak przygotować potrawę krok po kroku. Ta książka to moje odkrycie roku;) Polecam!!!
Link do opinii
Inne książki autora
Genial A2. Poradnik metodyczny
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Genial A2. Poradnik metodyczny

Poradnik metodyczny zawiera dokładną prezentację koncepcji metodycznej kursu Genial, szczegółowe wskazówki metodyczne do poszczególnych lekcji oraz informacje...

Plan Trójmiasta. Skala 1:17 500
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Plan Trójmiasta. Skala 1:17 500

Plan Trójmiasta w skali 1:17 500 zawiera schemat komunikacji miejskiej, Centrum Gdańska w skali 1:7500 oraz Centra Gdyni, Sopotu, Wrzeszcza w skali 1:10 000....

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca
Srebrny łańcuszek
Edward Łysiak ;
Srebrny łańcuszek
Dziadek
Rafał Junosza Piotrowski
 Dziadek
Aldona z Podlasia
Aldona Anna Skirgiełło
Aldona z Podlasia
Egzamin na ojca
Danka Braun ;
Egzamin na ojca
Cień bogów
John Gwynne
Cień bogów
Rozbłyski ciemności
Andrzej Pupin ;
Rozbłyski ciemności
Wstydu za grosz
Zuzanna Orlińska
Wstydu za grosz
Jak ograłem PRL. Na scenie
Witek Łukaszewski
Jak ograłem PRL. Na scenie
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy