Początek studenckiego życia, gra w hokeja i znienawidzona przybrana siostra.
Asher Barkley właśnie rozpoczyna nowe życie z daleka od rodzinnego miasta. Chłopak chciał jak najszybciej wyrwać się z domu, ponieważ jego rodzice się rozstali i walczą ze sobą o syna, a do tego matka rości sobie prawo do decydowania o jego wyborach.
Jakby tego było mało, w jego życiu pojawia się córka partnerki ojca, Leila Walker, uosabiająca wszystko, czego Asher nie cierpi w kobietach, dlatego ucieka z miasta, gdzie się urodził, i od dziewczyny, której nienawidzi, ale jednocześnie tak bardzo chce dotknąć...
Jednak chłopak nie ma tyle szczęścia, bo ku jego zaskoczeniu Leila wybiera tę samą uczelnię, co on. Oboje wpadają w wir wypełnionej imprezami studenckiej egzystencji, a każde ich spotkanie przynosi nieporozumienia i wzajemne oskarżenia. Asher zdaje sobie sprawę, że bliższa relacja między nimi jest zakazana, więc z całych sił walczy z pojawiającym się pragnieniem.
Co zwycięży: nienawiść czy pożądanie? A może uda się je połączyć?
Książka zawiera treści nieodpowiednie dla osób poniżej szesnastego roku życia.
Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2023-11-15
I Wanna Touch You" Joanna Chwistek Wydawnictwo NieZwykłe to drugi tom z cyklu I Wanna. Muszę przyznać ,że bawiłam się świetnie czytając tą historię.
Musicie sami twarzą w twarz sprawdzić co wydarzyło się w życiu bohaterów, a uwierzcie działo się dużo. Ash i Leila nie pozwolą Wam na nudę. Dwa uparte charakterki ,nie dające sobie wejść na głowę. Takich bohaterów lubię. Do tego spotykamy Londona,Blue i Kaia z pierwszej części . Super ,że możemy się dowiedzieć co u nich .
"Miłość nie była lekiem na całe zło. Można kogoś kochać i nie chcieć z nim być ."
Asher Barkley zaczyna wszystko od nowa. Nowy Jork to jego przepustka do wolności. Studia ,drużyna hokejowa ,panienki i studenckie życie ,czego chcieć więcej od życia. Chłopak w końcu wyrwał się spod skrzydeł nadopiekuńczej matki ,która chciała decydować o wszystkim a szczególnie o jego relacji z ojcem .Do tego chciał zapomnieć o pewnej rodowłosej ,która wkroczyła w jego życie wraz z nową partnerką ojca . Nienawiść którą starał się jej okazywać miała zburzyć ich kontakty, niestety Leila była zakazanym owocem - którego Ash tak bardzo chciał dotknąć ....
Nowy Jork dawał chłopakowi wiele możliwości . Już na pierwszej imprezie znalazł odpowiednie towarzystwo. Tylko spotkanie z Leili zaburzyło jego wizję studenckiego życia .
Chłopak był zaskoczony ,że dziewczyna przed którą uciekł zaczęła studia na tej samej uczelni. Pomiędzy bohaterami dochodzi do starć,oskarżeń i wielu sytuacji do których, dojść nie powinno . Jedno niedopowiedzenie ,strach, zazdrość i brak zaufania budzi wiele przykrości . Czy Ash w końcu pogodzi się z przeszłością ? Czy będzie potrafił otworzyć się na drugą osobę? Czy Leila okaże się lekarstwem na całe zło ? Do czego musi dojść ,aby obydwoje dostrzegli co w życiu jest ważne ?
"Tego właśnie się bałem najbardziej. Bałem się dnia, w którum moje mury runą,a ja stanę przed światem bezbronny jak dziecko ."
Jak chcecie wiedzieć co wydarzy się w życiu bohaterów musicie koniecznie sięgnąć po tą historię. Co zwycięży: nienawiść czy pożądanie? A może uda się wszystkie uczucia i emocje połączyć?
Autorka wciągnęła mnie w wir wydarzeń, które niejednokrotnie wywołały u mnie przyspieszone bicie serca. Pomyśleć ,że człowiek w latach szkolnych też przeżywał różne rozsterki . Ważne dla mnie jest to ,że treść książki pokazuje ,że nie warto się poddawać . Warto walczyć o siebie ,swoje marzenia i szczęście ...nie dajmy się ograniczać .
Od nienawiści do miłości jeden krok…czy aby na pewno?
Poznana historia jest mieszanką wybuchowa dwóch młodych osób,które mierzą się z demonami przeszłości wraz z problemami rodziców ich rozstania.
Od poczatku powieści Leila zdobyła moje serce,ponieważ swoją determinacja i chęcią zdobycia Ashera powodowała,ze mocno trzymałam kciuki za to zdobycie chłopaka.Wsparcie Blue i Londona( z „I wanna Kiss me”) dało mi nadzieję na sukces,jednak każdy kolejny rozdział łamał moje serce.
Autorka potrafiła niesamowicie wbudzić ogrom emocji oraz zaskakujacych wydarzeń z życia młodych osób.Ich drogi robiły się coraz bardziej oddalone.Ranienie siebie,brak rozmowy oraz upartość przyczyniaja się do wielu zdarzeń,które powodują wzruszenie…
Jest to historia o błędach młodości.Odrzucaniu,by nie zostać zranionym oraz braku zaufania do drugiej osoby.Wszystko to sprawia,że kłopoty się mnożą powodujac wiele nieoczywistych i dwuznacznych sytuacji,które mącą w głowie czytelnika i bohaterów.
Mamy również problemy dorosłych,które odbijają się na życiu dzieci.Nieumiejętności pogodzenia się ze strata i porażka.Pokazuje to,że dorośli nie potrafią poradzić sobie sami z narastającymi problemami.
Historia Leili i Asher’a obrazuje szalone lata mlodzieńcze wraz z pierwszą miłością i oddaniem jej wszystkiego co najlepsze.To także walka o nià,gdy się ja straci,bo wtedy rozum uświadomi sobie,ze warto walczyć o szczęście…
Czy polecam?
Ależ oczywiście!!!Wraz z bohaterami bawiłam się niesamowicie.Na przemian uśmiechałam się i dziwiłam się z ich zachowania.Trzymałam kciuki oraz miałam ochotę nimi potrząsnąć decyzjami które podjęli…
Zakazany związek z motywem age gap! Osiemnastoletnia Arianna Goldberg traci ojca w wypadku samochodowym. Jakby tego było mało, ten w testamencie zaznacza...
Ich największym wrogiem było pożądanie, z którym nie potrafili walczyć. Carrie Murphey po tragicznej śmierci rodziców znalazła się pod opieką despotycznego...
Przeczytane:2023-12-29, Ocena: 5, Przeczytałem,
“Miłość to nie kwiatuszki i motylki, to cholerne cierpienie, zwłaszcza jeśli jest nieodwzajemniona.”
Co sądzicie o miłości ?
Ta w książkach młodzieżowych - w sumie po prostu - przeżywana w młodym wieku jest jakby gwałtowniejsza, intensywniejsza. Dlatego lubię literaturę młodzieżową. Jest taka nieprzewidywalna.
Asher to bohater, którego poznałam i polubiłam w pierwszym tomie serii “I wanna” Joasi Chwistek. Dało się wyczuć już tam, jaki problem go czeka, a imię tego problemu to - Laila. Niby siostra ale nie koniecznie, bo … jego ojciec i jej mama są ze sobą, a to nie czyni ich rodzeństwem. Ale za to niechęć i paranoja jego matki, czyni ją dla niego, owocem zakazanym. No i …znajdą się jeszcze inne powody ku temu by omijać tę dziewczynę szerokim łukiem. Nie ważne, że kusi i przyciąga wzrok. Nie ważne, że ewidentnie jest nim zauroczona i że poszła na tę samą uczelnię… Laila to dziewczyna, z którą on uparcie nie chce mieć nic wspólnego.
Wiecie czego się nie spodziewałam ? Tego, że bohater, którego bardzo polubiłam w poprzednim tomie, tu tak ekspresowo mnie do siebie zniechęci. Ależ ja byłam na niego zła ! Ależ mnie irytował! Walczyłam sama ze sobą czytając. Bo to dupek - no ale po części jego zachowanie jest uzasadnione. Bo on zachowuje się jak niedojrzały gówniarz - no ale nim jest, takie uroki młodości. I tak co chwilę - kłóciłam się w myślach sama ze sobą.
A co może usprawiedliwić faceta, który z takim uporem odrzuca uczucia praktycznie położone na tacy ?
“Wszystkie związki kończyły się burzliwymi rozstaniami albo rozwodami z publicznym praniem brudów, podziałem majątku i opieki nad dzieciakami. Nie chciałem takiego losu, nie chciałem się wiązać, to nie wchodziło w grę. Przelotne znajomości to to, o czym marzyłem, nie było mowy o zaangażowaniu.”
STRACH. Jedno słowo, a tłumaczy wszystko.
Złe wzorce jakimi był otoczony, budziły w nim lęk i przekonanie, że miłość to tylko ból i problemy. Nie wierzył, że ma szansę na szczęśliwy związek i w ten oto sposób powstał Asher - zaliczający kolejne dziewczyny bez zaangażowania.
A ona patrzyła i cierpiała choć nadzieja długo w niej nie gasła. Wkurzało mnie to też. Widzicie jak ja łatwo się irytuję ;)
“Jego wyraźna niechęć w stosunku do mojej osoby, przyciągała mnie jeszcze bardziej. Wiedziałam, że jeśli Asher się przełamie i zacznie mnie traktować normalnie, da mi szansę, to…”
Jej upór, optymizm i jakby nie patrzeć już takie odesłanie dumy i honoru na wakacje, strasznie mnie drażniło. Miałam ochotę potrząsnąć tą dziewczyną. Ale … on to zrobił zdecydowanie skutecznie i brutalnie. W jednej chwili spadły jej klapki z oczu i powiedzenie, że od miłości do nienawiści tylko jeden krok, stało się rzeczywistością. I co dalej ?
Faceci to kretyni. Ta książka doskonale to obrazuje. Istoty które jak nie stracą tego co mieli tuż pod nosem na wyciągnięcie ręki, nie docenią nic, kompletnie. A często jak w końcu zaczną dostrzegać jaki skarb mogli mieć, jest już za późno. Czy Asher ma szansę naprawić to co po prostu zrujnował ?
Kolejna, piękna i poruszająca historia o różnych obliczach miłości, jaką stworzyła Aśka. Jest tu ogrom emocji, pięknie pokazała jaki wpływ na psychikę młodych ludzi, mają dramaty pod ich dachem. Sytuacja rodzinna w naszych domach, w nielicznych przypadkach jest idealna. Raczej każdy ma jakieś brudy zamiecione pod dywan, ale często nie bierzemy pod uwagę jak mocno odbija się to na naszych dzieciach. Jak zmienia, a nawet wypacza im to pogląd na świat, życie, czy związki, jak w przypadku Ashera.
I cenię autorów, którzy zwracają uwagę na takie problemy.
A to nie jedyny bolesny i poruszający wątek w tej książce. Dzieje się dużo. Będzie i powód by łezka się w oku zakręciła, będzie i namiętnie i zabawnie i przerażająco. Nie ma chwili nudy, a bohaterowie dojrzewają wręcz na naszych oczach, odbierają bolesną ale i satysfakcjonującą lekcję od życia.
Mnie teraz ciekawi czy w następnej kolejności czeka nas historia tego cichego i tajemniczego Kaia ? Tacy chłopcy strasznie intrygują.
Co by nie było, ta książka była bardzo fajna i serdecznie Wam ją polecam. Widać, że Asia sprawdza się także w tego typu historiach, także bez mafii potrafi porwać bez reszty.
Dziękuję za egzemplarz do recenzji.