Hela sama się złości

"Hela sama" to seria książek o małej dziewczynce, która każdego dnia uczy się nowych rzeczy. Książki zawierają bezcenną wiedzą w postaci poradnika dla rodziców, który podpowiada, jak uporać się z problemami typowymi dla dzieci, które rosną, stają się coraz bardziej samodzielne i zdobywają umiejętności związane z kolejnymi etapami rozwoju malucha.

Witaj w fascynującym świecie Heli, małej bohaterki pełnejpełnej energii, kreatywności i... emocji! "Hela sama się złości" to niezwykła książka, która przeprowadzi dzieci przez barwne doświadczenia związane z radzeniem sobie z emocjami.

Hela to mała dziewczynka pełna energii, która codziennie odkrywa, jak wielkie są jej uczucia. Wraz z nią czytelnicy przeżyją chwile śmiechu, radości, ale także złości i smutku. Książka ta nie tylko pokazuje różnorodność emocji, ale również ucząca, jak radzić sobie z nimi w zdrowy i konstruktywny sposób.

Hela nie jest sama w swoich emocjach – razem z nią dzieci zobaczą, że każdy ma prawo do swoich uczuć, a wyrażanie ich jest jak podróż pełna odkryć. Ilustracje pełne kolorów wprowadzą czytelników w magiczną atmosferę, a zarazem ułatwią zrozumienie bogactwa emocji, jakie towarzyszą każdemu z nas.

Ta książka to nie tylko wspaniała lektura, ale także doskonała pomoc w edukacji emocjonalnej najmłodszych. Wartościowe przesłanie o akceptacji własnych uczuć oraz umiejętności radzenia sobie z nimi sprawi, że "Hela sama się złości" stanie się nieodłącznym towarzyszem dziecięcych przygód.

Daj swojemu dziecku szansę na odkrywanie emocji razem z Helą – bo nauka radzenia sobie z uczuciami może być równie ekscytująca, co fascynująca!

Informacje dodatkowe o Hela sama się złości:

Wydawnictwo: Wilga
Data wydania: 2024-02-14
Kategoria wiekowa: 3-5 lat

Kup książkę Hela sama się złości

Hela sama się złości - opinie o książce

Avatar użytkownika - mrs_zolza
mrs_zolza
Przeczytane:2024-03-02, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam,

Heli przedstawiać Wam chyba nie muszę. Ta mała bohaterka skradła serca dzieciaków, w tym także moich synów.

Tym razem Hela doświadcza złości, naturalnej choć dość trudnej emocji. Najpierw dziewczynka ma problem z zapięciem paska od sandałów, później nie chce włożyć kasku rowerowego, gdy prosi ją tata. Następnie czuje rosnącą złość, gdy w piaskownicy na placu zabaw czerwona łopatka jest zajęta i może tylko pobawić się zieloną. A na koniec nie chce wracać do domu, choć tata ją o tym kilkukrotnie uprzedzał.
Na szczęście Hela ma wsparcie bliskich. Ciekawi jak sobie poradziła ze złością?

Hela to odzwierciedlenie moich synów, zwłaszcza młodszego. Też aktualnie jest na etapie "sam" i złości się gdy coś nie wychodzi. Warto sobie uświadomić, że to naturalny etap i poznać techniki radzenia sobie z takimi emocjami.

W książce o Heli znajduje się praktyczny poradnik dla rodziców, który ma naprawdę ciekawe i pomysłowe sposoby na wyciszenie dziecięcej złości.

I za to lubię całą serię. Za odnajdywanie w niej swoich dzieci i za cenne wskazówki, które łatwo można wprowadzić w życie i obserwować zmiany.

Hela to ulubienica dzieci i ich towarzyszka w codziennym życiu. Znów postawy jej rodziców są nieocenionym wzorem dla nas.

To ponownie miła lektura, napisana prostym językiem dostosowanym do odbiorców i ubarwiona wesołymi ilustracjami. Będzie stanowiła świetny wstęp do rozmów o emocjach.

Hela sama. Dzieli się z innymi
Kamila Gurynowicz0
Okładka ksiązki - Hela sama. Dzieli się z innymi

Hela sama dzieli się z innymi - Hela nie mówi już tylko ,,to moje". Dziewczynka nauczy się dzielić z innymi rówieśnikami. Hela sama - to seria książeczek...

Hela sama. Myje zęby
Kamila Gurynowicz0
Okładka ksiązki - Hela sama. Myje zęby

Hela sama to seria 4 książeczek sztywnostronicowych o małej dziewczynce, która opisuje siebie i nowe umiejętności, które zdobywa. Wśród nich znajdują się:...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;