Hela sama. Idzie do przedszkola

Przedstawiamy wspaniałą książkę 'Hela sama. Idzie do przedszkola' - emocjonującą podróż przez świat małej Heli, która odkrywa niezależność i przyjaźń na swojej drodze do przedszkola! Wraz z Helą dzieci będą mogły przeżyć magiczne chwile pełne radości, nauki i nowych przygód. Zabawne sytuacje, z którymi Hela się spotyka, uczą dzieci wartości współpracy, tolerancji i odwagi w odkrywaniu nowych środowisk. Ta książka to nie tylko opowieść o dorastaniu, ale również o magii przyjaźni i wsparcia, które można znaleźć wśród nowych kolegów. 'Hela sama chodzi do przedszkola' to nieodłączny element każdej dziecięcej biblioteczki, która inspiruje do samodzielnego odkrywania świata z uśmiechem na twarzy!

"Hela sama. Idzie do przedszkola" to kolejny tom serii o sympatycznej dziewczynce, która każdego dnia doświadcza nowych rzeczy. Książka to bogato ilustrowane opowiadanie dla dzieci oraz poradnik dla rodziców, który podpowiada, jak pokazać dziecku, jak wygląda dzień w przedszkolu.

W serii z poradnikiem ukazały się już takie tomy, jak "Hela sama. Robi siku", "Hela sama. Oddaje smoczek" oraz "Hela sama. Ubiera choinkę", "Hela sama. Zasypia"

Informacje dodatkowe o Hela sama. Idzie do przedszkola:

Wydawnictwo: Wilga
Data wydania: 2024-07-31
ISBN: 9788383191867

Tagi: Publikacje dla najmłodszych książeczki obrazkowe i aktywizujące Dzieci od ok. 3 lat

Kup książkę Hela sama. Idzie do przedszkola

Hela sama. Idzie do przedszkola - opinie o książce

Avatar użytkownika - zaczytanamonia92
zaczytanamonia92
Przeczytane:2024-10-24, Ocena: 4, Przeczytałem,

Wraz z rozpoczęciem dnia, Hela szykuje się do przedszkola. Najpierw poranne czyszczenie ząbków, a następnie czas na ubieranie  w towarzystwie mamy, czemu towarzyszy śmiech i psoty. Gdy jest już gotowa wpada w objęcia ukochanych rodziców, by chociaż jeszcze przez moment cieszyć się ich bliskością. Tata, rysuje sobie i Heli na placu serduszko, co ma być dla niej wsparciem w chwili, gdy będzie go potrzebować. Reszta dnia mija na licznych aktywnościach i zabawach w towarzystwie innych dzieci. Powrót do domu wcale nie wiąże się z odpoczynkiem, wręcz przeciwnie. Hela, z szerokim uśmiechem zaprasza mamę do wspólnej zabawy.

Pójście do przedszkola to przełomowy moment w życiu każdego dziecka. Wszystko wkoło jest zupełnie nowe, jest dużo gwarniej czemu towarzyszą zabawy, a niejednokrotnie i krzyki innych maluchów. Nie każde dziecko zaadaptuje się od razu, dla wielu moment rozstania się z rodzicem, jest niezwykle trudny. Bardzo rozczuliło mnie rysowanie serduszka na palcu, cudowna forma by pomóc dziecku w tym trudnym dla niego czasie. Ważne jest również podejście samego rodzica, by swoich lęków i obaw, nie przenosić na malucha. Pod tym względem dzieci mają coś w rodzaju radaru i momentalnie wyczuwają gorszy nastrój. Równie istotne jest by dać dziecku po prostu czas, by mogło na spokojnie zaaklimatyzować się wśród rówieśników. W książeczce znajdziecie również kilka porad od psychologa jak pomóc maluchowi, który dopiero rozpoczyna swoją przygodę z przedszkolem. Bardzo polubiliśmy się z Helą i wiem, że nie jest to nasze ostatnie spotkanie.

Hela sama. Myje głowę
Kamila Gurynowicz0
Okładka ksiązki - Hela sama. Myje głowę

Hela zaczyna powoli samodzielnie myć głowę. Dzięki zabawie przy myciu, dziewczynka naprawdę zaczyna to lubić. Hela sama - to seria książeczek o małej...

Hela sama. Ubiera choinkę
Kamila Gurynowicz0
Okładka ksiązki - Hela sama. Ubiera choinkę

Hela sama... to seria książek o małej dziewczynce (Heli), która każdego dnia uczy się nowych rzeczy. Książki zawierają bezcenną wiedzą w postaci poradnika...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;