Agentka specjalna Maggie O'Dell rozpoczyna urlop. Telefon od przyjaciółki, psycholog Gwen Patterson, zmienia jej wakacyjne plany. Jedna z pacjentek Gwen, Joan, zaginęła w drodze do Connecticut. Czy Maggie mogłaby pomóc w poszukiwaniach?
Maggie początkowo lekceważy niepokój przyjaciółki. Kiedy jednak w kamieniołomie w Connecticut przypadkowo zostaje odkopana beczka ze zwłokami kobiety, postanawia sprawdzić ten trop.
Wkrótce okazuje się, że w opuszczonym kamieniołomie ukrytych jest więcej beczek z ludzkimi zwłokami. Maggie kolejny raz ma do czynienia z seryjnym mordercą, który wybiera ofiary według przerażającego klucza. Zaginiona Joan idealnie pasuje do schematu. Maggie zdaje sobie sprawę, że szanse na jej odnalezienie maleją z każdą chwilą.
Wydawnictwo: HarperCollins Polska
Data wydania: 2021-04-21
Tytuł oryginału: At the Stroke of Madness
Tłumaczenie: Katarzyna Ciążyńska
Bardzo lubię cykl o agentce Maggie O'Dell.
Zamiast udać się na zasłużone wakacje, bohaterka postanawia pomóc przyjaciółce. Polecam
Tytuł istotnie oddaje treść książki. Pomysł na fabułę zupełnie nietuzinkowy i zaskakujący. Kolejny seryjny morderca na drodze Maggie O’Dell, która z każdej kolejnej utarczki z potworem odradza się jak feniks z popiołów. Z drugiej strony nie mogę zrozumieć, jak doświadczona, wieloletnia agentka specjalna FBI udaje się sama do domu podejrzanego nikogo o tym nie informując. I zupełnie ignorując swoje w tym zakresie doświadczenie. Uczyniła to przecież nie pierwszy raz. Nieprofesjonalna i niezniszczalna. Ale to i tak nie przeszkadza mi jej kochać.
Nad Florydę nadciąga potężny huragan. Charlie Wurth, zastępca dyrektora Bezpieczeństwa Krajowego oraz specjalista od zapobiegania skutkom huraganów...
Akcja poszukiwawcza zaczęła się tak jak zwykle. Ryder Creed i jego pies tropiący o imieniu Grace wrócili do Nebraski, by po raz kolejny dołączyć do grupy...
Przeczytane:2016-12-11,