Gorzka czekolada

Miłość, seks, przygoda, wielki świat.

Wzruszająca i trzymająca w napięciu powieść obyczajowa z życia trzech kobiet rozgrywa się przez wiele lat w różnych częściach świata. Melanie, rozpieszczona osiemnastoletnia Angielka, wdaje się we flirt z ojczymem i zostaje wysłana przez matkę do Los Angeles. Laure, piękna Haitanka, przypadkowo zachodzi w ciążę i ucieka od srogiej babki, wyjeżdżając z ojczyzny do Chicago. Jej służąca i powiernica, Ameline, także nagle musi zmienić swój los... Doświadczą smaku zdrady i dojrzeją do miłości. Czy spełnią swoje marzenia?

Informacje dodatkowe o Gorzka czekolada:

Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Rafał Lisiński

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Gorzka czekolada

Gorzka czekolada - opinie o książce

Książka opowiadająca o losach trzech dziewczyn, a potem kobiet. Od ich decyzji zależy ich przyszłe życie.

Historia trzech kobiet. Najbardziej przypadla mi do gustu historia Laury i Ameline. Melani jakby byla tylko malym dodatkiem. Zawilosci życia, trudne decyzje, błędy młodości.

Avatar użytkownika - moniapili
moniapili
Przeczytane:2019-05-14, Ocena: 6, Przeczytałam,

Mądra i wzruszająca opowieść o trzech silnych kobietach. Potrafię zrozumieć decyzje każdej z nich i nie oceniać ich ani krytykować, wczuć się w ich losy... Będę tesknić za Laurą, bo ona najbardziej zapadła mi w serce. Szczerze polecam.

Maria Seweryn pięknie oddała charakter każdej z bohaterek w audiobooku (wielki szacunek, ponieważ wolę, kiedy czytają mężczyźni). To pierwsza powieść Lesley Lokko, którą przeczytałam - na pewno sięgnę po kolejne.

Avatar użytkownika - eti
Przeczytane:2013-09-02, Ocena: 5, Przeczytałam, Mam,
Świat u stóp
Lesley Lokko0
Okładka ksiązki - Świat u stóp

Cztery kobiety. 20 lat ich życia.  Wielowątkowa powieść o przyjaźni i miłości rozgrywająca się na tle ważnych wydarzeń politycznych u schyłku XX...

Ostatnia debiutantka
Lesley Lokko0
Okładka ksiązki - Ostatnia debiutantka

W 1936, w Chalfont Hall, Dorset, gdy krawcowa upina ostatnie szpilki na sukience 13-letniej Kit, dziewczynka zastanawia się, dlaczego musi wziąć udział...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;