Good Boys Do Bad Things

Ocena: 6 (6 g³osów)

Pewnego dnia spotkasz z³odzieja, który zrobi wszystko, by skra¶æ twoje serce...

Kiedy jeste¶ studentk± trzeciego roku prawa, ostatnim, czego pragniesz, jest wpl±tanie siê w przestêpczy ¶wiat. W³a¶nie tak± niespodziankê szykuje los dla Audrey, której marzy siê wielka kariera w kancelarii. Po d³ugim dniu spêdzonym w rodzinnym domu dziewczyna postanawia przed snem wzi±æ gor±c± k±piel. Gdy zmêczona zasypia w wannie, niewiele brakuje, by dosz³o do nieszczê¶cia. Ratuje j± nieznajomy mê¿czyzna, który w tajemniczy sposób dosta³ siê do mieszkania. Kim jest i jakie ma wobec niej zamiary? Do czego doprowadzi to zaskakuj±ce spotkanie?

Informacje dodatkowe o Good Boys Do Bad Things:

Tagi: bóg

wiêcej

Kup ksi±¿kê Good Boys Do Bad Things

Cytaty z ksi±¿ki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej ksi±¿ki.

Zobacz tak¿e

Good Boys Do Bad Things - opinie o ksi±¿ce

Avatar u¿ytkownika - brunettebooks
brunettebooks
Przeczytane:2022-05-14, Przeczyta³em, Mam,

Audrey studentka trzeciego roku prawa marzy o karierze w kancelarii adwokackiej.
Po d³ugim dniu spêdzonym w rodzinnym domu dziewczyna bierze k±piel.  Gdy zmêczona zasypia w wannie prawie dochodzi do tragedii. Ratuje j± nieznajomy, a konkretnie w³amywacz, który w tajemniczy sposób dosta³ siê do mieszkania.
Vincent jest z³odziejem, który  kradnie, by utrzymaæ swoj± sparali¿owan± mamê i posp³acaæ d³ugi swojego zamordowanego taty. Gdy w³ama³ siê do domu matki Audrey zasta³ w wannie ¶pi±c± dziewczynê.
Jakie ma plany wobec dziewczyny?
Czy to spotkanie ma szansê na szczê¶liwe zakoñczenie?

"Good Boys Do Bad Things"to historia o bogatej studentce prawa i ubogim z³odzieju. Totalne przeciwieñstwa. Tymczasem nieoczekiwanie pojawia siê miêdzy nimi uczucie, a po drodze musz± pokonaæ pe³no przeszkód.
Jak zakoñczy siê ta historia? Dowiecie siê tego czytaj±c tê ksi±¿kê.
Zapewniam Was, ¿e nie bêdziecie nudziæ siê ani przez chwilê. Niesamowita i wci±gaj±ca fabu³a.  Zaskakuj±ce zwroty akcji oraz ciekawie wykreowani bohaterowie.
Ta historia wywo³a³a we mnie mnóstwo emocji.
Autorka t± powie¶ci± zwraca uwagê na to,  ¿eby nie oceniaæ drugiego cz³owieka po jego statusie maj±tkowym. W ¿yciu ró¿ne  s± okoliczno¶ci i nigdy nie wiemy, co kto¶ prze¿y³, ¿e robi to co robi. Nie powinni¶my oceniaæ pochopnie.
Bardzo spodoba³ mi siê styl autorki, dlatego bêdê czeka³a na nastêpne ksi±¿ki spod jej pióra.

Polecam gor±co!

Audrey idzie w ¶lady mamy i studiuje prawo. Jej tata zgin±³, kiedy by³a jeszcze dzieckiem, pozosta³a jej mama i brat (jednak on mocno zmieni³ siê po ¶mierci ojca), a od jakiego¶ czasu szwagierka. M³oda dziewczyna miesza w akademiku wraz z blisk± kole¿ank±, a jej ¿ycie jest do¶æ u³o¿one. Do czasu.
Vincent jest drobnym z³odziejem i chocia¿ to nie jest zajêcie, które lubi, tak naprawdê nie widzi innego wyj¶cia. Musi zapewniæ utrzymanie i rehabilitacjê sparali¿owanej mamie, a tak¿e sp³acaæ d³ugi ojca, który zosta³ zabity. Pracuje równie¿ w legalnej pracy, co sprawia, ¿e nie zostaje mu ju¿ czasu na nic innego.
Kiedy Vincent wraz z bratem w³amuje siê do kolejnego domu, w wannie znajduje ¶pi±c± dziewczynê. Audrey mia³a siê tylko odprê¿yæ w k±pieli, jednak zasnê³a. Obudzona przez w³amywacza, który tak naprawdê uratowa³ jej ¿ycie. Na dodatek okazuje siê, ¿e ona i brat Vincenta siê znaj±, a dziêki temu dziewczyna zaczyna z nimi rozmawiaæ. Chocia¿ pocz±tki znajomo¶ci Audrey i Vincenta nie by³y proste, co¶ ci±gnie ich do siebie i do¶æ szybko zaczyna ich ³±czyæ co¶, czego ¿adne nie planowa³o. Ona studentka prawa i on-z³odziej, ona bogata, a on biedny. Czy to ma szanse na szczê¶liwy fina³? Na dodatek m³odszy brat Vincenta czuje co¶ wiêcej do Audrey. Jak siê zachowa, kiedy siê dowie o ich spotkaniach? Jak potocz± siê losy tej dwójki?

Pierwsze strony nie zapowiada³y, ¿e ta ksi±¿ka bêdzie tak ciekawa, jednak im wiêcej przeczyta³am, tym bardziej mi siê podoba³a. To historia o ch³opaku, który przeszed³ w ¿yciu bardzo wiele i nie widzi szansy na wybrniêcie z sytuacji. To opowie¶æ o m³odej kobiecie, która siê zakocha³a i ma przed sob± wie trudnych decyzji. Ksi±¿ka zdecydowanie mnie wci±gnê³a, nie mog³am siê od niej oderwaæ, a podczas czytania towarzyszy³o mi wiele emocji. Akcja do¶æ szybka, momentami z zaskakuj±cymi zwrotami. To niebanalna historia o dwójce m³odych ludzi, którzy s± zupe³nie inni, a jednak ³±czy ich wiêcej ni¿ my¶leli. Podoba³o mi siê to, ¿e autorka poruszy³a temat biedy i tego, jak mylnie siê ocenia takie osoby.

Bohaterowie ciekawi, dobrze wykreowani.
Audrey jest m³od± kobiet±, do¶æ ambitn±, z wielkimi planami na przysz³o¶æ. To bohaterka z bolesn± przesz³o¶ci±, która mocno na ni± wp³ynê³a. Nie potrafi nikogo nazwaæ przyjacielem, chocia¿ ma dwójkê bliskich znajomych. Jest trochê wycofana, czasami ³atwowierna, potrafi dzia³aæ impulsywnie.
Vincenty po wypadku mamy musia³ przej±æ wszystkie obowi±zki. Aby utrzymaæ ich trójkê, zapewniæ mamie niezbêdn± rehabilitacjê zacz±³ nie tylko pracowaæ legalnie, ale równie¿ zosta³ drobnym z³odziejem w pewnej zorganizowanej grupie przestêpczej. To m³ody mê¿czyzna, którego po prostu podziwia³am. Jest bohaterem odpowiedzialnym, umiej±cym dla rodziny zrobiæ praktycznie wszystko, kochaj±cym, czu³ym i mimo tego, co robi wed³ug mnie dobrym (dlaczego tak s±dzê, niestety nie mogê zdradziæ, musicie sami poznaæ jego historiê). Bardzo go polubi³am i mocno mu kibicowa³am.

„Good boys do bad things” to ksi±¿ka, z któr± spêdzi³am ¶wietny czas i z przyjemno¶ci± polecam.

Recenzja pojawi³a siê równie¿ na moim blogu -

Avatar u¿ytkownika - booksinpink
booksinpink
Przeczytane:2022-04-03,

Na samym pocz±tku chcia³abym wspomnieæ o rocznicy mojego bookstagrama, która mia³a miejsce wczoraj. Dziêkujê, ¿e ze mn± jeste¶cie ju¿ tak d³ugo. Ka¿dy komentarz, like czy wy¶wietlenie na story jest dla mnie powodem do rado¶ci, który dajecie mi w³a¶nie wy! Dajcie znaæ w komentarzu, czy macie ochotê na rocznicowe rozdanie!

„Good boys do bad things” Roza Violet Barlow

Dziêkujê za egzemplarz do recenzji @wydawnictwo_novaeres 🤍

Audrey studiuje prawo, chc±c i¶æ w ¶lady swojej matki, lecz nie ma pojêcia, jak szybko jej przysz³o¶æ stanie na w³osku. Zmêczona po drodze, któr± przejecha³a wracaj±c do rodzinnego domu postanawia wzi±æ k±piel. W tym samym czasie do jej domu wkrada siê nieznajomy mê¿czyzna, przy okazji ratuj±c ¿ycie ¶pi±cej w wannie dziewczynie. Dla Vincenta w³amania sta³y siê codzienno¶ci±, odk±d ich ojciec zostawi³ rodzinê z d³ugami, lecz to jedno w³amanie zmieni jego ¿ycie ju¿ nieodwracalnie.

Moja ocena to 8/10.

Najwiêkszym atutem ksi±¿ki s± ¶wietnie wykreowani bohaterowie. Audrey bardzo przypad³a mi do gustu, ¶wietnie s³ucha³o siê dialogów z ni± w roli rzez mocne, ale przy okazji czêsto humorystyczne. Nie brakuje im równie¿ dojrza³o¶ci, której nie da siê nie zauwa¿yæ. W relacji z Vincentem czêsto nie unosi³a siê emocjami, a nawet, je¶li potrafi³a siê przyznaæ do b³êdu. Nie da siê inaczej powiedzieæ ni¿ bohaterka idealna.

Vincent natomiast w tej historii przej±³ rolê bardziej wra¿liwej i niepewnej strony. Tak jak mo¿na wywnioskowaæ z tytu³u, nigdy nie by³ on kreowany na z³ego gangstera. Od pocz±tku poznajemy go z tej dobrej strony, ale jednocze¶nie bardzo bezsilnej. Chce skoñczyæ z ci±gn±cymi go w dó³ demonami, ale tak naprawdê nie wie, czy to mo¿liwe. Widaæ od niego po¶wiêcenie i czu³o¶æ skierowan± w stronê Audrey.

Jedyny powód, dla którego ksi±¿ka nie dosta³a ode mnie dziesiêciu gwiazdek to do¶æ przeci±gana akcja. Urokiem ksi±¿ki jest piêkne przedstawienie rozwoju relacji wcze¶niej wspomnianych bohaterów, ale zabrak³o mi w tle mocnej i efektownej fabu³y, która by³aby podparciem dla historii Audrey i Vincenta.

Bardzo mi³o siê zaskoczy³am, gdy¿ autorka bardzo dobrze i przyjemnie nas kieruje w niestety ubogiej (nad czym bardzo ubolewam) fabule. Polecam serdecznie przeczytaæ tê historiê ze wspania³ymi bohaterami tymi g³ównymi, ale równie¿ drugoplanowymi. Mam nadziejê, ¿e bêdê mia³a okazjê przeczytaæ co¶ wiêcej od autorki.

RECENZJA PRZEDPREMIEROWA

,,Bo choæ mia³em ma³o do zaoferowania pod wzglêdem materialnym, chcia³em dawaæ jak najwiecej tego, co nienamacalne"

Ona wychowana w cieplarniach warunkach, w szczê¶liwej rodzinie, bez k³opotów i trosk. On z³amany ¿yciem i konsekwencjami przesz³o¶ci, nawet nie próbuje marzyæ o lepszym jutrze. Dzieli ich wszystko, a ³±czy tylko to, ¿e oboje w dzieciñstwie stracili ojców. Dwoje ludzi, którzy nie zdaj± sobie sprawy, z tego, ¿e tak na prawdê ³±czy ich wiêcej ni¿ to mo¿liwe. Dwie dusze pragn±ce i czuj±ce wiêcej ni¿ inni, a pierwsze spotkanie Audrey i Vince'a w dosyæ nieciekawych okoliczno¶ciach, zamiast oburzyæ, jest wrêcz zapalnikiem do wzajemnej fascynacji. Gdyby tylko te okoliczno¶ci i ogólnie ¿ycie mog³o byæ prostsze, a nie tak ku...wsko zagmatwane. Oczywi¶cie, pomimo przeszkód i co raz to nowszych patowych sytuacji, nic i nikt nie powstrzyma tych dwoje przed sob±. Nie znajdziecie tu weso³ej historii, nie znajdziecie tu klasycznej erotyki, ale odczucia jakie daje nam ta ksi±¿ka to prawdziwa emocjonalna mieszanka wybuchowa. Narracja z perspektywy obojga bohaterów, pozwala dok³adnie poznaæ ich odczucia, refleksje i pragnienia. Poznawanie od samego pocz±tku ró¿nic dziel±cych tych dwoje jest strza³em w dziesi±tkê, nie mniej jednak, zarówno beztrosko¶æ Audrey jak i smutek Vincenta dawa³y siê odczuæ w wyrazisty sposób. W±tek kryminalno-mafijny, jest dope³nieniem, tej wydaj±cej siê z pocz±tku ³agodnej historii, a tajemnice i zawi³o¶ci rodzinne uzmys³awiaj± nam fakt, jak s³abo mo¿emy znaæ najbli¿szych i ich równie zaskakuj±ce co mroczne tajemnice. Poznani drugoplanowi bohaterzy, mog± wzbudzaæ w nas pozytywne emocje, ale nie zabraknie te¿ takich, których mamy ochotê rozszarpaæ, od pierwszego poznania. Na pewno niema³o humoru, wnosi do fabu³y, przyjació³ka Audrey, a niektórzy bohaterowie sprawiaj±, ¿e chcemy poznaæ ich bli¿ej, bo ich rozpoczête w±tki, a¿ prosz± siê o kontynuacje. Reasumuj±c bardzo polecam Wam ksi±¿kê ,,Good Boys Do Bad Things" i mam nadziejê, ¿e autorka poci±gnie w±tki bohaterów drugoplanowych, a tak¿e pozwoli nam powróci do Audrey i Vince'a. Tak¿e droga autorko, czekam na kontynuacjê i równie fajny tytu³ jak w przypadku tej ksi±¿ki ?

Avatar u¿ytkownika - izabela81
izabela81
Przeczytane:2022-03-29, Ocena: 6, Przeczyta³am, 52 ksi±¿ki 2022,

"Good boys do bad things" okaza³a siê byæ inn±, zaskakuj±c± powie¶ci± anie¿eli siê spodziewa³am. Nastawi³am siê raczej na romans/erotyk, a otrzyma³am historiê, która tchnie w du¿ej mierze smutkiem. Wszystkie uczucia i emocje, jakich do¶wiadczali bohaterowie równie mocno przelewa³y siê równie¿ i na mnie. Efekt ten potêgowa³a narracja z perspektywy obojga g³ównych bohaterów. Dziêki temu moga³am dodatkowo poznaæ ich my¶li, reflekscje i pragnienia.

Postaci Audrey i Vince'a autorka zbudowa³a na zasadzie kontrastów. To nie tylko ró¿ne charaktery, ale i przesz³o¶æ, jak± maj± za sob±. Ona - wychowana na beztrosk± dziewczynê w szczê¶liwej rodzinie, on - ch³opak z bolesn± przesz³o¶ci±, bez nadziei na lepsze jutro. Ogromnie polubi³am Audrey za zrozumienie, akceptacjê i serce, jakie okaza³a Vince'owi.

"Czujê wrêcz fizyczny ból na my¶l o tym, jak wiele jest dzieci takich jak oni. Jak wielu ,,z³ych" doros³ych to wci±¿ tak naprawdê dzieciaki, które nie mia³y dobrego startu."

Roza Violet Barlow umiejêtnie wplot³a w fabu³ê w±tek kryminalno-mafijny. Do³o¿y³a do tego tajemnice rodzinne z mrocznym wyd¼wiêkiem. Widzimy ¿e nawet najbli¿sze nam osoby mog± nie daæ siê do koñca poznaæ. Nigdy tak naprawdê nie mo¿emy byæ pewni tego czy i co skrywa drugi cz³owiek.

Postaci drugoplanowi tak¿e zas³uguj± na uwagê czytelnika. Jednych polubimy od razu, inni od pocz±tku budz± w nas niechêæ. Historie co poniektórych s± rozpoczête i fajnie by³oby móc poznaæ ich bli¿ej. Powa¿niejsze i spokojniejsze tony powie¶ci prze³amuje przyjació³ka Audrey i jej humor.

"Bo choæ mia³em ma³o do zaoferowania pod wzglêdem materialnym, chcia³em dawaæ jak najwiecej tego, co nienamacalne."

"Good boys do bad things" to pe³en kontrastów romans wymykaj±cy siê przyjêtym schematom, z g³êbokim przes³aniem, by nie oceniaæ drugiego cz³owieka przez pryzmat majêtno¶ci. Przypomina jak wa¿na jest bezintetesowna pomoc. Kiedy¶ bowiem to byæ mo¿e my bêdziemy jej potrzebowaæ. To ksi±¿ka u¶wiadamiaj±ca, ¿e nie zawsze mamy wp³yw na to jak wygl±da nasze ¿ycie. Czêsto zale¿y od tego, co w przesz³o¶ci zrobili, jakie b³êdy pope³nili nasi rodzice czy dziadkowie. Polecam gor±co!

Avatar u¿ytkownika - bookaholic-in-me
bookaholic-in-me
Przeczytane:2022-03-28, Ocena: 6, Przeczyta³am, Mam,

"Czy mo¿na sprawiæ, by ostatnim ³upem z³odzieja by³o serce?"
Có¿, to pytanie raczej z kategorii tych trudnych. Bo czy chcia³oby siê, by z³odziej zosta³ mi³o¶ci± ¿ycia? Na pierwsz± my¶l- niekoniecznie. Jak¿e utarte mamy ju¿ schematy my¶lenia, jak ³atwo wydajemy os±dy, jak szybko szufladkujemy ludzi. A w ¿yciu nic nie jest czarne i bia³e i czêsto ca³a paleta odcieni szaro¶ci wiele wyja¶nia, nieco t³umaczy ale przede wszystkim pokazuje inn± perspektywê. I w³a¶nie z takim przes³aniem wychodzi do nas Autorka w swojej debiutanckiej powie¶ci. Nie warto! Oceniaæ bez poznawania wszystkich faktów, segregowaæ ludzi jakby byli rzeczami.. wszyscy przecie¿ jeste¶my ¿ywymi istotami i ka¿demu nale¿y siê szacunek. Ale czy i z³odziejowi te¿, gdy robi to z premedytacj±? Có¿, ocenê pozostawiê ka¿demu z Was, a zanim j± wydacie mo¿e warto siêgn±æ po tê ksi±¿kê? :-)
Audrey to dziewczyna, która nigdy nie mog³a narzekaæ na brak czegokolwiek. Jej rodzina zawsze mia³a pieni±dze, a dziêki temu mog³a prowadziæ beztroski ¿ywot od dziecka, co nie zmieni³o siê nawet teraz, podczas studiów. Dziewczyna ma dwie bliskie sobie osoby na uczelni, jednak z premedytacj± nie nazywa ich przyjació³mi, bo nie znaj± najwa¿niejszych faktów o niej. Traktuje ich jednak jako ¶wietnych kompanów do nauki, wspólnego spêdzania czasu czy te¿ imprez, od których ¿adne z nich nie stroni. Cieniem na jej ¿ycie k³adzie siê wczesna ¶mieræ ojca, który by³ dla niej szalenie wa¿ny, a poniek±d skutkowa³o to tak¿e ca³kowitym zniszczeniem jej wiêzi z bratem. Audrey stara siê spychaæ swoje problemy w g³±b pod¶wiadomo¶ci i zajmowaæ tym, co aktualne, jak chocia¿by przygotowanie do wymarzonego zawodu prawnika czy korzystanie z uroków studenckiego ¿ycia. Jest nieco szalona, nie boi siê wyzwañ, czasem naiwnie podchodzi do wielu spraw, co wynika nie tyle z jej niedojrza³o¶ci co wychowywania siê w takim, a nie innym ¶wiecie. Ale przede wszystkim ma ogromne serce, które jest w stanie otworzyæ do ka¿dego, a jej empatia i chêæ niesienia pomocy s± wrêcz zdumiewaj±ce.
Vincent jest g³ow± rodziny i to na jego barkach spoczywa ca³a odpowiedzialno¶æ. Stara siê jak mo¿e chroniæ m³odszego brata i zapewniæ mu ¿ycie z dala od dzia³alno¶ci niezgodnej z prawem. Podobnie te¿ chroni matkê przed wszystkim co z³e, równocze¶nie zapewniaj±c jej to, czego potrzebuje, by utrzymaæ jej formê zdrowotn±. Vincent ma naprawdê z³ote serce, nie uwzglêdnia kompletnie swoich potrzeb i uczuæ, kieruj±c siê zapewnieniem najbli¿szym podstawowych rzeczy i godnego bytu. D³ugi zmar³ego ojca i trudne okoliczno¶ci sprawiaj±, ¿e posun±³ siê do kradzie¿y, by tylko jako¶ z³±czyæ koniec z koñcem. Z jednej strony ¼le siê z tym czuje, z drugiej stara siê o tym po prostu nie my¶leæ i dzia³aæ pod os³on± nocy. Niemniej jednak to, jak i jego sytuacja ¿yciowa, sprawiaj±, ¿e ma o sobie szalenie niskie mniemanie, które rzutuje na wszystkie podejmowane przez niego decyzje. Uwa¿a, ¿e nie zas³uguje na szczê¶cie, choæ tak naprawdê to taki typ cz³owieka z sercem na d³oni. Czy w porê zauwa¿y, ¿e jemu tak¿e nale¿y siê co¶ od ¿ycia?
Jestem pod bardzo pozytywnym wra¿eniem tej historii. Dziêki naprzemiennej narracji g³ównych bohaterów, Autorce ¶wietnie uda³o siê skontrastowaæ to, jakie ¿ycie prowadz± i jak wygl±da ich codzienno¶æ. Ponadto oboje maj± skomplikowan± sytuacjê, szalenie ró¿ne charaktery i s± ciekawie skonstruowani. Choæ wiele ich dzieli, Autorce ¶wietnie na ich przyk³adzie uda³o siê ukazaæ si³ê uczucia oraz to jak wiele mo¿e zdzia³aæ w ¿yciu cz³owieka, oczywi¶cie je¶li jest szczere i prawdziwe. Fabu³a ma kilka ciekawych zwrotów akcji, które j± urozmaicaj±, wprowadzaj± ciekawe w±tki i zapewniaj± zaskoczenie, które ogromnie mi przypad³o do gustu. Warsztat pisarski Autorki jest naprawdê ¶wietny i sprawia, ¿e z przyjemno¶ci± czyta³am ca³± ksi±¿kê. Równowa¿y wprost idealnie opisy ¶wiata bohaterów z ich emocjami oraz dialogami. Nie prowadzi historii schematycznie, a poruszanymi tu tematami daje do my¶lenia i pokazuje, co tak naprawdê powinno byæ istotne w ocenie innych osób. To naprawdê lektura godna polecenia, a pomimo swojej objêto¶ci nie nudzi, pozwalaj±c na intryguj±c± czytelnicz± odskoczniê.

"Good boys do bad things" to ksi±¿ka, ktora swoj± premierê mia³a ju¿ jaki¶ czas temu, ale kusi³a mnie od samego pocz±tku gdy tylko o niej us³ysza³am.. Czy warto by³o? Przekonajmy siê ?

Audrey to studentka, studiuje prawo, bardzo dobrze sobie radzi. Jest ambitna, pracowita i zdecydowana! To jest ten zawód, który chce wykonywaæ w swoim ¿yciu.. Pochodzi z dobrego domu, nie brakuje jej niczego, no mo¿e oprócz dobrych relacji z w³asnym bratem, ale przecie¿ ¿ycie to nie bajka.
Pewnego dnia dziewczyna doznaje szoku, w jej domu jest z³odziej.. I to nie byle jaki.. bo ten oto z³odziej, uratowa³ jej ¿ycie, poza tym bardzo du¿o ryzykowa³ tym w³a¶nie czynem.. to jednak nie jest koniec niespodzianek, bo w domu jest nie tylko nieznajomy, lecz jeszcze kto¶.. ale tego ju¿ Wam nie zdradzê ?
Po wys³uchaniu historii z³odzieja, Audrey nie zg³asza sprawy na policjê, wrêcz przeciwnie.. zaczyna siê nim interesowaæ, ale nie chce mu zaszkodziæ..
Czy to dobry pomys³? Przecie¿ to mo¿e byæ koniec jej kariery, która nawet siê nie rozpoczê³a.. Czy ch³opak mówi prawdê? A mo¿e tylko siê wybiela?

Powiem Wam szczerze, ¿e jestem w szoku .. Autorka podesz³a do tematu w sposób tak inny i ¶wie¿y, ¿e nie da siê o tej ksi±¿ce zapomnieæ. Piêkne ukazane s± ró¿nice miêdzy t± dwójk± bohaterów, ale nie tylko miêdzy nimi.. wiecie, nie wszystko w naszym ¿yciu jest czarno bia³e.. I nie wszystko z³oto co siê ¶wieci.. mo¿na byæ bogatym cz³owiekiem, miê wspania³a pracê, ale nie szanowaæ ¿ycia i ludzi.. A mo¿na byæ z³odziejem.. z w³asnego wyboru I jednocze¶nie tego ¿a³owaæ.. Nie ka¿dy ma w ¿yciu lekko. Ksi±¿ka napisana bardzo ciekawie, przyjemnie, szybko siê j± czyta ? ja Wam polecam je¶li jeszcze nie czytali¶cie, a ja czekam na kolejn± ksi±¿kê Autorki ??

Inne ksi±¿ki autora
Wiosna mojego ¿ycia
Roza Violet Barlow 0
Ok³adka ksi±zki - Wiosna mojego ¿ycia

Druga szansa na prawdziw± mi³o¶æ nie zdarza siê czêsto. Czy odwa¿ysz siê j± wykorzystaæ? Co siê wydarzy, gdy m³oda kobieta porzuci wielkie miasto, gdzie...

Zima w jego objêciach
Roza Violet Barlow0
Ok³adka ksi±zki - Zima w jego objêciach

Kiedy w Wigiliê Luiza znajduje na cmentarzu zegarek, jej ¿ycie diametralnie siê zmienia. Urz±dzenie zamiast odmierzaæ mijaj±ce godziny, przenosi dziewczynê...

Zobacz wszystkie ksi±¿ki tego autora
Recenzje miesi±ca
Srebrny ³añcuszek