Gdzie księżniczek brak cnotliwych czyli Sagi o czarokrążcy księga siódma

Tom 3 cyklu Saga o czarokrążcy

Tę klątwę rzucił prawdziwy fachowiec.
Te góry omijają wiedźmini, inkwizytorzy i błędni rycerze.
Tym kobietom od wieków nikt nie zdołał pomóc.

Debren przekroczył granicę morvacką w złym miejscu i czasie. Szaleje śnieżyca, Lenda choruje, a Zbrhlowi kończy się piwo. Po bezludnej puszczy grasują wilkołaki, niebem władają stwory jak z sennego koszmaru, w pobliskiej osadzie panoszy się sołtys demokrata. Nocleg w leśnej oberży wydaje się rozsądnym wyjściem. Ale nad rodem oberżystek ciąży okrutna klątwa. Piękna Petunka i jej goście mają znikome szanse doczekać świtu.

Musieliby przetrwać oblężenie i pokonać bestię, która zmasakrowała setki żołnierzy i żądnych łupu najemników.
Musieliby rozwikłać zagadkę pewnego gwałtu sprzed dwóch stuleci.
Musieliby pokochać - i poświęcić tę miłość.
Musieliby spotkać cnotliwą księżniczkę...

Informacje dodatkowe o Gdzie księżniczek brak cnotliwych czyli Sagi o czarokrążcy księga siódma:

Wydawnictwo: SuperNowa
Data wydania: 2004 (data przybliżona)
ISBN: 83-7054-164-X
Tłumaczenie: brak

Kup książkę Gdzie księżniczek brak cnotliwych czyli Sagi o czarokrążcy księga siódma

Gdzie księżniczek brak cnotliwych czyli Sagi o czarokrążcy księga siódma - opinie o książce

Avatar użytkownika - Shi4
Shi4
Przeczytane:2017-05-26, Ocena: 4, Przeczytałam, 250 ksiażek w 2017 roku, Fantastyka, Miałam,
Gdy zaczęłam czytać ten tom, dowiedziałam się, że jest to ostatnia z trzzech części. Na szczęście dało się ją czytać bez znajomości poprzednich. Początek bardzo mnie wciągnął, niestety później, gdy zaczęły się pogawędki bohaterów, nudzilam się i akcja straszznie mi się dłużyła. Sytuację co nieco ratował humor, momentami zbyt jednak sprośny.

W trzeciej części swej sagi autor skupił fabułę na bardzo wąskiej przestrzeni przez co czasami widać powtarzalność w zachowaniu bohaterów, inne aspekty wyszły mu już lepiej, choć by zawiłość nieszczęścia jakie spotkało „Petunke” i sposób w jaki wplątał w to Lende, Debrena i jego towarzyszy.

Avatar użytkownika - Muminka789
Muminka789
Przeczytane:2014-11-03, Ocena: 4, Przeczytałam,
Pięć dni ze swastyką
Artur Baniewicz0
Okładka ksiązki - Pięć dni ze swastyką

Szlachetni Polacy kontra podli Niemcy? Nie tym razem. Jesień 1942 roku. W lesie pod Kielcami zostaje znalezione ciało niemieckiego żandarma. Krwawy odwet...

Gadzie gody
Artur Baniewicz0
Okładka ksiązki - Gadzie gody

"Gadzie gody czyli sagi o czarokrążcy prapoczątek", opowieść o tym, jak młody Debren na praktykę magiczną do wrogiej krainy posłan, oko w oko ze smokiem...

Kyle
T.M. Piro