Poznaj GANG FAJNIAKÓW: chmurkę Celinkę, słońce Sonię, kroplę Ksenię, drzewo Dobromira, smoga Stefka, fokę Franię, jarzębinowy listek Julkę, pieska Piotrusia, dębowego listka Dyzia i ważkę Wiolę.
Fajniaki to super fajni przyjaciele, którzy mają super moce, dzięki którym chronią Ziemię i dbają o przyrodę. Ty też możesz być super przyjacielem przyrody.
Gang Fajniaków przybywa,
by zrobić porządek!
Fajniaki dbają, aby świat przyrody był piękny i czysty.
Nie boją się wyzwań i sięgają po swoje supermoce, kiedy planeta tego potrzebuje.
Wysprzątają las, zatroszczą się o roślinki w czasie suszy, pomogą w segregacji śmieci. Po drodze czeka na nich wiele przygód, o których przeczytasz w nowej książce. Przeżyj je wraz z Fajniakami i zostań małym pomocnikiem przyrody.
Ty też masz w sobie supermoc!
Wydawnictwo: Zielona Sowa
Data wydania: 2020 (data przybliżona)
Ilustracje:Małgorzata Detner
Spis treści:
1. Znowu razem! 2. Żaglowiec - foliowiec i smok 3. Budujemy domy! 4. Tysiąc niepotrzebnych rzeczy 5. Niezwykły list 6. Papierkowy potwór
Karty ,,Jak dobrze znasz piłkę nożną?" to obowiązkowy zestaw dla każdego fana futbolu! Dowiedz się, jakie były początki gry w piłkę i skąd wzięły się pierwsze...
,,Zagadki przedszkolaka" to rewelacyjny zbiór śmiesznych zagadek, które w prosty i zrozumiały dla dziecka sposób edukują poprzez zabawę...
Przeczytane:2022-09-14, Ocena: 5, Przeczytałam, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2022, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2022 roku, Mam,
Plusem różnych form promocji w sklepach są książeczki. Tutaj bohaterowie wskazują dzieciom możliwości związane z recyklingiem.
Warto czytać i rozmawiać na temat ochrony środowiska.
Polecam.